Praktijkleren

Bij ons leer en werk je in de praktijk, je leert door te doen. Dat noemen wij Praktijkleren. 

Bij Praktijkleren ga je werken op een plek die jij leuk vindt, wat past bij jouw talenten en waar jij je kunt ontwikkelen. Je leert het vak op de werkvloer met behulp van leerlijnen. De leermeester en de werkbegeleider helpen jou bij het ontwikkelen van vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en veilig werken. De trajecten voor Praktijkleren worden voor jou op maat gemaakt. Praktijkleren kan jou een een certificaat opleveren.

 

Een leven lang leren en ontwikkelen

Wij geloven dat het hebben van werk, in welke vorm dan ook, bijdraagt aan de zin die mensen geven aan het bestaan. Daarom willen wij mensen vaardigheden leren om stappen te maken in hun ontwikkeling. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen in de samenleving.

Certificaat van Cordaan

Bij Cordaan geven wij twee certificaten uit, het Basiscertificaat en de Praktijkverklaring. Deze certificaten zijn voor jou om te kunnen laten zien wat je geleerd hebt en wat je vaardigheden zijn.

Het Basiscertificaat is een certificaat op maat en is aangepast aan jouw mogelijkheden. Het laat zien wat jij kunt met de ondersteuning van jouw begeleider. 
De Praktijkverklaring is een verklaring erkend door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Deze praktijkverklaring is een onderdeel van een MBO opleiding.

Branche-erkende opleidingen

Het is mogelijk om bij Cordaan twee verschillende branche-erkende opleidingen te volgen; WoonHulp en Facilitair. De opleiding is laagdrempelig, praktijkgericht met individuele ontwikkelmogelijkheden. Het niveau ligt net onder dat van Assistent MBO 1. Je volgt bij Cordaan een halve dag per week theorieles naast het leren in de praktijk.

Het onwikkelen van vaardigheden kost tijd. Het moet ook aansluiten bij jouw talenten en mogelijkheden. Ons uitgangspunten zijn: de opleiding is voor iedereen haalbaar en het samen leren staat centraal.

MBO-verklaringen

Bij Cordaan kun je ook een MBO-verklaring halen. Je wordt dan ingeschreven op een MBO-school. Dat kan het ROC zijn of bij Yuverta. Je hoeft niet naar school en krijg je ook geen theorieles. Je leert nog steeds in de praktijk.Deze verklaringen worden wel door de MBO-scholen afgegeven. Je komt te werken bij een erkend leerwerkbedrijf en je wordt daar beoordeeld. Onze leerwerkplekken zijn door het SBB erkend.

De MBO-verklaring kun je bij de branches Winkel, Horeca, Zorg & Dienstverlening, Techniek en Groen & Dier behalen.

Samenwerking met het beroepsonderwijs

Met verschillende onderwijsinstellingen werken wij samen om inhoud te geven aan het leren binnen het Leerwerkbedrijf. We maken gebruik van elkaars expertise voor het aanleren van vakvaardigheden. Door deze samenwerking kunnen wij erkende certificaten aanbieden. 

Samenwerking voortgezet onderwijs

Wij werken samen met verschillende voortgezet onderwijsinstellingen. Wij streven ernaar om zo goed mogelijk aan te sluiten op de vooropleiding van onze deelnemers. Leerlingen van het VSO of PRO krijgen zo de kans om zich verder te ontwikkelen.
 

Kosten deelname

Om deel te nemen is een indicatie voor wmo of wlz noodzakelijk. Heb je die nog niet, dan kunnen wij deze aanvragen. Een indicatie wordt gegeven als er een zorgvraag of ondersteuningsvraag aanwezig is. Naast de indiciatie zijn er geen extra kosten.

Meer weten?

Meer weten over Praktijkleren? Neem contact op met:

Nico Walg
Enwalg@cordaan.nl
T: 06-507 451 04

Aanmelden

  1. Informatie & Aanmelden

    Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

  2. Kennismaken & Intake

    We nemen contact op om jouw werkwensen en mogelijkheden te bespreken.

  3. We gaan voor je op zoek

    We helpen je om werk of een dagbesteding te vinden die bij jou past.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier