Thuiszorgmedewerker prikt bloed bij een oudere dame

Verzorging en verpleging

Je kunt verpleging of verzorging krijgen in alle wijken van Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep. Onze verzorgenden en verpleegkundigen werken in een klein team. Je hebt dus te maken met vaste contactpersonen. Dat is wel zo prettig als mensen je thuis komen verzorgen. 

Verzorgenden van Cordaan ondersteunen je bij lichamelijke verzorging als je dat zelf voor kortere of langere tijd niet meer lukt, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis, na een ongeval of bij ziekte. Verzorging betekent: hulp bij het douchen, aan- en uitkleden, steunkousen aantrekken, ondersteuning bij eten en drinken of het innemen van medicatie. 

De verpleegkundige geeft je verpleegkundige hulp: wondverzorging, injecties, stoma en sondevoeding, hulp of advies bij medicatie, revalidatie en na opname in het ziekenhuis. Wij hebben direct contact met je huisarts en als het nodig is met specialisten uit het ziekenhuis. 

Thuiszorgmedewerker staat achter oudere dame in de badkamer en ze kijken samen in de spiegel
Een been dat verbonden wordt
Thuiszorgmedewerker trekt sokken van oudere man uit die in stoel zit

Onze specialisaties

 • Heb je hartfalen of CVRM, dan komt een speciale hartfalenverpleegkundige bij je thuis voor advies en informatie. Je hebt een aantal gesprekken, die je helpen voorkomen dat je kort na ontslag nogmaals moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

  Je specialist uit het ziekenhuis, je huisarts of verpleegkundige uit het wijkteam meldt je aan voor ondersteuning van de hartfalenverpleegkundige.

 • Een casemanager dementie komt bij je langs als je de diagnose dementie hebt gekregen. Zij adviseert, informeert en ondersteunt jou en je naasten zolang als je thuis woont. Het is een vertrouwd gezicht dat je steun geeft in een onzekere tijd.

  Zorg thuis bij dementie
 • Heb je een complexe wond die niet uit zichzelf geneest, bijvoorbeeld na een operatie of vanwege doorliggen, dan komt een gespecialiseerde wondverpleegkundige bij je thuis voor de verzorging. We spreken van een complexe wond als deze na 2 à 3 weken niet genezen is.

  Je kunt de wondverpleegkundigen iedere werkdag bereiken via (020) 229 02 15 Je huisarts of wijkverpleegkundige kan wondzorg voor je aanvragen.

 • Heb je astma of COPD, dan kan een speciale astma en COPD-verpleegkundige je ondersteunen. Zij begeleidt ook kinderen met astma en COPD. De astmaverpleegkundige geeft advies, informatie en voorlichting over inhalatiemedicijnen, gezond wonen en zuurstof thuis. Je kunt haar bereiken op (020) 229 02 10.

  Je huisarts, specialist of wijkverpleegkundige kan je aanmelden voor zorg van de astma en COPD-verpleegkundige.

 • Ons Kinderteam verleent medisch-technische verpleegkundige zorg aan kinderen van 0 tot en met 18 jaar in Amsterdam en omstreken. 

  Daarnaast geeft het Kinderteam informatie, advies en begeleiding aan ouders, begeleiders en onderwijzers. Verpleegkundigen komen thuis en op school, maar ook bij kinderdagverblijven en kinderhospices als dat nodig is.

  Verpleegkundig Kinderteam
 • Het Gespecialiseerd Verpleegtechnisch Thuiszorgteam (GVT-team) helpt je als je specialistische zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld een infuus voor bloedtransfusie, weghalen van vocht uit de longen of aanbrengen van een morfinepomp voor pijnbestrijding.

  Zij zorgen ervoor dat je ondanks je complexe medische situatie toch thuis kunt blijven wonen en geven advies voor jouw specifieke omstandigheden.

  Specialistische zorg thuis

Aanvragen

 1. 1 Bel of mail ons

  Wil je weten wat onze wijkteams voor je kunnen doen? Bel of mail ons Cliënten Servicebureau op 088 267 32 26 of zorgbemiddeling@cordaan.nl

 2. 2 Kennismaking

  De wijkverpleegkundige komt langs en bespreekt met jou de mogelijkheden. Zij helpt je ook bij de aanvraag van de vergoeding(en) of indicatie.

 3. 3 De zorg begint

  Is alles geregeld, dan krijg je een zorgovereenkomst en een vaste contactpersoon. De zorg begint.

Vind jouw wijkteam

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl