Locatie

Dagbesteding Het Spaarnhout

Een plek voor ouderen die inspireert en stimuleert

Revaleiland 4, Amsterdam

06 - 28 81 72 23
Twee oudere dames zitten aan tafel te schilderen en lachen

Vlakbij het IJ, in de gezellige Spaarndammerbuurt, staat woonzorgcentrum Het Spaarnhout. In ons Atelier de Buren kun je meedoen aan creatieve en ambachtelijke activiteiten. Je bent onder de mensen, blijft actief en ontdekt nieuwe talenten.

Woon je in de buurt, ben je 55+ en op zoek naar een prettige manier je dag door te brengen? Dan ben je welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Je kunt iedere dag komen, maar ook voor een paar uurtjes per week. Net wat je het beste past.

Wat vind je bij ons?

 • Om fit en gezond te blijven kun je sporten, wandelen en dansen onder begeleiding. Maar ook creatieve dingen doen, spelletjes, muziek maken. We bespreken je wensen, en proberen activiteiten te organiseren waar je blij van wordt.

  Het belangrijkste is dat je doet waar jij je prettig bij voelt. Heb je even geen zin in activiteiten? Maak dan gewoon gezellig een praatje of lees de krant onder het genot van een kopje koffie.

 • Als naaste en mantelzorger ben je van harte welkom om koffie te drinken en mee te doen aan activiteiten.

  Heb je als mantelzorger behoefte aan advies of informatie? Kom dan eens langs voor een gesprek met een van onze professionals.

 • Speciaal voor ouderen met een Chinese achtergrond zijn er creatieve en sportieve activiteiten in Het Spaarnhout, begeleid door een Chinees-Kantonees sprekende medewerker. Hier ontmoet je Amsterdammers met je eigen cultuur, en doe je samen activiteiten: wandelen, muziek luisteren, Chinees koken, je Nederlands verbeteren, spelletjes. We bereiden een warme lunch die we samen eten.

  Deze activiteiten doen we samen met stichting Tien Yan.

 • Speciaal voor senioren met een LHBTIQ+ achtergrond is er elke dinsdag van 10:00 - 14:30 uur inloop. Hier doe je in een ongedwongen sfeer mee aan creatieve activiteiten. Loop eens binnen voor een informele kennismaking en ervaar het zelf!

  Flyer dagbesteding Roze ouderen

  In september 2023 maakte AT5 een item over Het Spaarnhout in het kader van de week van de eenzaamheid. Bekijk hier het filmpje van AT5.

Een gezellig verlichte, gekleurde ruimte met grote vierkante tafels waaraan ouderen zitten en veel kleurrijke kunst in de ruimte.

De buurt

Atelier Het Spaarnhout ligt op een bijzondere plek vlakbij het IJ, in de wijk Houthaven, met uitzicht op de Spaarndammer-winkelstraat.

De Spaarndammerbuurt heeft veel buurtwinkels, gezellige horeca en sportverenigingen.

Oudere dame is aan het haken en lacht naar de camera
Oudere dame is aan het haken
Een oude kast met daarop drie kleine schildersezels met schilderijen van bomen met krullende takken. Daarboven aan de muur drie schilderijen van boerderijen.

Veelgestelde vragen

 • Dagbesteding voor ouderen wordt betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als je thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente. Dit kunnen wij voor je regelen.

  Je kunt ook bij ons terecht met een indicatie uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of met een persoonsgebonden budget (pgb)

  Wmo aanvragen
 • Heb je een Wmo-beschikking van de gemeente, dan betaal je geen eigen bijdrage voor de dagbesteding.

  Heb je een Wlz-indicatie, dan betaal je een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen. Het CAK bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage op de website van het CAK.

  Website van het CAK
 • Neem contact op met de participatiecoach voor de actuele wachttijden.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij ons heb je een indicatie nodig. Wij helpen je bij de aanvraag.

 2. 2 Kom eens langs

  Ben je geïnteresseerd in onze dagbesteding? Of heb je vragen? Bel om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Voor aanmelden en meer informatie bel je tussen 9:00 en 17:00 met: 06 - 28 81 72 23

Contact

Het Spaarnhout is goed bereikbaar. Met bus 22 en 48 vanaf Centraal Station, met de fiets en met de auto. Let op: kom je met de auto, houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Revaleiland 4
1014 ZG Amsterdam
06 - 28 81 72 23

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl