Locatie

Dagbesteding Diemen

Dagactiviteiten voor ouderen in Diemen

Arent Krijtsstraat 48hs, Diemen

(020) 660 33 05
Twee oudere dames spelen samen Rummikub

Wil je de dag op een prettige manier doorbrengen, actief blijven en onder de mensen zijn? Bij dagbesteding Diemen kun je terecht als je 55+ bent en woont in Diemen en omgeving.

We kijken samen met jou en je naasten welke activiteiten bij je passen en wat je wensen zijn. Genieten van het leven staat bij ons voorop! Je kunt iedere dag komen, maar ook voor een paar uurtjes per week. Net wat je prettig vindt.

Wat vind je bij ons?

 • Om je geheugen en conditie op peil te houden kun je meedoen aan bewegingsactiviteiten zoals tennis, tafelvoetbal en wandelen. Maar ook creatieve dingen doen, spelletjes, muziek maken. Elke dinsdag is er een klaverjasclub en elke vrijdag hebben we bingo voor de liefhebber.

  We bespreken je wensen, en proberen activiteiten te organiseren waar je blij van wordt. Liever minder actief? Dan lees je een krantje of maakt een praatje aan tafel met een goeie kop koffie.

  Tussen de middag kun je kiezen voor een warme maaltijd of broodmaaltijd in ons restaurant.

 • Als naaste en mantelzorger ben je uiteraard van harte welkom voor een kopje koffie of om mee te doen aan activiteiten.

  Ben je mantelzorger en heb je behoefte aan advies en informatie? In onze huiskamers is ruimte voor een gesprek met een van onze begeleiders.

 • Heb je geen vervoer om naar de dagbesteding te komen? Dan halen wij je op met onze bus en brengen je natuurlijk ook weer thuis.

Een grote ruimte met daarin tafels en stoelen met mensen, twee rode banken naast een houten buffetkast en midden in de zaal grote pilaren tot het plafond.
Over de schouder van een persoon kijken we mee naar een schetsboek met begin van een aquarel in blauw en groentinten en een hand met een smal penseel
Een scrabblebord met gelegde woorden erop en drie donkergroene plankjes met letters. Een gerimpelde hand met twee gouden schakelarmbanden legt de letter 'G' op het bord

Veelgestelde vragen

 • Dagbesteding voor ouderen wordt betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als je thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente. Dit kunnen wij voor je regelen.

  Je kunt ook bij ons terecht met een indicatie uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of met een persoonsgebonden budget (pgb)

  Wmo aanvragen
 • Heb je een Wmo-beschikking van de gemeente, dan betaal je geen eigen bijdrage voor de dagbesteding.

  Heb je een Wlz-indicatie, dan betaal je een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen. Het CAK bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage op de website van het CAK.

  Website van het CAK
 • Neem contact op met de participatiecoach voor de actuele wachttijden.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij ons heb je een indicatie nodig. Wij helpen je bij de aanvraag.

 2. 2 Kom eens langs

  Ben je geïnteresseerd in onze dagbesteding? Of heb je vragen? Bel om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Wil je je aanmelden voor Dagbesteding Diemen? Of heb je vragen? Bel dan met onze senior participatiecoach via: (020) 660 33 05

Contact

Tram 19 stopt vlakbij het Diemer ontmoetingscentrum. Kom je met de auto? In de buurt van Dagbesteding Diemen geldt een blauwe zone.

Adres

Arent Krijtsstraat 48hs
1111 AM Diemen
(020) 660 33 05

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl