Locatie

De Boeg dagbesteding

Dagactiviteiten voor ouderen in Bos & Lommer

Hoofdweg 495, Amsterdam

06 21 90 74 63
Over de schouder van een persoon kijken we mee naar een schetsboek met begin van een aquarel in blauw en groentinten en een hand met een smal penseel

De Boeg is een woonzorgcentrum aan de Erasmusgracht in Bos en Lommer. Op de begane grond is een lichte ruimte met veel glas. Hier kun je meedoen aan activiteiten van welzijnsorganisaties en het Huis van de Buurt.

Cordaan organiseert dagbesteding in een kleine groep in een aparte ruimte. Onze activiteiten helpen je een prettige dag te hebben en geven structuur aan je week, zodat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Je kunt iedere dag komen, maar ook voor een paar uurtjes per week. Net wat bij je past.

Wat vind je bij ons?

 • Om fit en gezond te blijven kun je sporten, wandelen en dansen onder begeleiding. Maar ook creatieve dingen doen, spelletjes, muziek maken. We bespreken je wensen, en proberen activiteiten te organiseren waar je blij van wordt.

  Liever niet al te actief? Dat kan uiteraard ook. Je bepaalt zelf waar je aan deelneemt.

 • Begeleiders ondersteunen je iedere dag met veel plezier. Gaat bewegen niet meer vanzelf? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut. Ervaar je belemmeringen bij slikken of praten, maak dan een afspraak met de logopedist.

 • Als naaste ben je van harte welkom bij De Boeg.

De buurt

De Boeg ligt in een bruisende en multiculturele buurt waar altijd wat te doen is. Je vindt alle mogelijke buurtwinkels aan de Hoofdweg en Bos & Lommerweg. Iets verderop is het Mercatorplein met het hele jaar door activiteiten voor jong en oud. Braderieën bijvoorbeeld, en een jaarlijkse fanfarewedstrijd.

Langs de Erasmusgracht loop je eenvoudig naar het Erasmuspark. Het park is rolstoeltoegankelijk en er is gelegenheid voor een potje schaak. Je kunt er wandelen, op een bankje zitten en genieten van de frisse buitenlucht.

Een hand houdt een papieren bloem omhoog, gemaakt van oranjerode theezakjes
Over de schouder van een persoon kijken we mee naar een schetsboek met begin van een aquarel in blauw en groentinten en een hand met een smal penseel
Een scrabblebord met gelegde woorden erop en drie donkergroene plankjes met letters. Een gerimpelde hand met twee gouden schakelarmbanden legt de letter 'G' op het bord

Veelgestelde vragen

 • Dagbesteding voor ouderen wordt betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als je thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente. Dit kunnen wij voor je regelen.

  Je kunt ook bij ons terecht met een indicatie uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of met een persoonsgebonden budget (pgb)

  Wmo aanvragen
 • Heb je een Wmo-beschikking van de gemeente, dan betaal je geen eigen bijdrage voor de dagbesteding.

  Heb je een Wlz-indicatie, dan betaal je een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen. Het CAK bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage op de website van het CAK.

  Website van het CAK
 • Neem contact op met de participatiecoach voor de actuele wachttijden.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij ons heb je een indicatie nodig. Wij helpen je bij de aanvraag.

 2. 2 Kom eens langs

  Ben je geïnteresseerd in onze dagbesteding? Of heb je vragen? Bel om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Voor aanmelden en meer informatie bel je de participatiecoach van De Boeg: 06 21 90 74 63

Contact

De Boeg is goed bereikbaar. Bus 15 en tram 7 stoppen voor de deur. Bus 21, 80 en metro 50 stoppen in de buurt. Tevens is er voldoende plek om uw auto (betaald) te parkeren.

Adres

Hoofdweg 495
1055 SC Amsterdam
06 21 90 74 63

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl