Locatie

Dagbesteding Beth Shalom

Dagbesteding in Buitenveldert met een eigen identiteit

Kastelenstraat 80, Amsterdam

06 - 11 10 70 38
Een scrabblebord met gelegde woorden erop en drie donkergroene plankjes met letters. Een gerimpelde hand met twee gouden schakelarmbanden legt de letter 'G' op het bord

Woon je in de buurt van Beth Shalom, dan ben je van harte welkom om mee te doen aan onze dagbesteding. We hebben aandacht voor beweging, het nieuws en creativiteit. De activiteiten helpen je langer thuis te blijven wonen, en in contact te zijn met anderen. 

Beth Shalom heeft de Joodse identiteit. Dat betekent dat we in de keuken en de algemene ruimten de Joodse regels in acht nemen en aandacht besteden aan Joodse feestdagen en tradities. Je kunt de activiteiten op eigen wijze beleven, en zelf bepalen of je wel of niet volgens de Joodse regels deelneemt.

Wat vind je bij ons?

 • Om fit en gezond te blijven kun je sporten, wandelen en dansen onder begeleiding. Maar ook creatieve dingen doen, spelletjes, muziek maken. We bespreken jouw wensen, en proberen activiteiten te organiseren waar je blij van wordt.

  Het belangrijkste is dat je doet waar je jezelf het prettigst bij voelt. Heb je even geen zin in activiteiten? Maak dan gewoon gezellig een praatje of leest de krant onder het genot van een kopje koffie.

 • Als mantelzorger zorg je goed voor je naaste, maar misschien niet altijd even goed voor jezelf. We nemen daarom overdag de zorg van je over, zodat je op adem kunt komen en de been blijft.

  Als mantelzorger kun je voor ondersteuning, informatie en advies ook terecht bij Markant, Centrum voor mantelzorgondersteuning.

  Markant
 • Begeleiders ondersteunen je iedere dag, en er zijn regelmatig behandelaren in huis.

  Een bewegingsagoog begeleidt je bij bewegingsactiviteiten. Gaat bewegen niet meer vanzelf? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut. Ervaar je belemmeringen bij slikken of praten, maak dan een afspraak met de logopedist.

 • Als buurtbewoner ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze activiteiten. 

  Wil je vrijwilliger worden? Onze participatiecoach gaat graag met je in gesprek! Je bereikt haar via: 06 - 11 10 70 38.

 • De dagbesteding in Beth Shalom is drie dagen in de week open op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 17.00. Je bent welkom op alle drie deze dagen, maar kunt ook kiezen voor een paar uurtjes in de week. Net wat je zelf wilt.

Een rustige buurt

Beth Shalom ligt in rustige buurt, 500 meter van het Gijsbrecht van Aemstelpark. In de directe omgeving vind je een Joodse slager en bakker, een café-restaurant en een klein winkelcentrum voor de dagelijkse levensbehoeften.

Een paar handen van een ouder persoon hangen boven een handwerkstuk. De linkerhand rust op een glazen potje met gekleurde klosjes garen erin, de rechterhand legt een kraaltje neer. ed voor haar zijn twee zeepaardjes genaaid, een blauwe en een crèmekleurige, met pailletjes erop
Gemeenschappelijke ruimte, waar de galerijen van de verdiepingen op uitkijken. Gezellig ingericht met tafels, stoelen, veel planten en veel lichtinval.
De sjoel met glas-in-lood ramen.

Veelgestelde vragen

 • Dagbesteding voor ouderen wordt betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als je thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente. Dit kunnen wij voor je regelen.

  Je kunt ook bij ons terecht met een indicatie uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of met een persoonsgebonden budget (pgb)

  Wmo aanvragen
 • Heb je een Wmo-beschikking van de gemeente, dan betaal je geen eigen bijdrage voor de dagbesteding.

  Heb je een Wlz-indicatie, dan betaal je een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen. Het CAK bepaalt de hoogte van deze bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage op de website van het CAK.

  Website van het CAK
 • Neem contact op met ons voor de actuele wachttijden.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij ons heb je een indicatie nodig. Wij helpen je bij de aanvraag.

 2. 2 Kom eens langs

  Ben je geïnteresseerd in onze dagbesteding? Of heb je vragen? Bel om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Voor aanmelden en meer informatie bel je tussen 9:00 en 17:00 met: 06 - 11 10 70 38

Contact

Beth Shalom is goed bereikbaar. Bus 62 stopt om de hoek (halte Kastelenstraat). Deze bus rijdt van het Amstelstation naar station Lelylaan, via station Zuid WTC en station Rai.

Adres

Kastelenstraat 80
1083 DE Amsterdam
06 - 11 10 70 38

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl