Wethouder Seegersplein

Wethouder Seegersplein

 • Wethouder Seegersplein 23, Amsterdam
 • 020 700 59 03

Rustig wonen aan de rand van de stad

Het Wethouder Seegersplein ligt aan de rand van Amsterdam Zuidoost. Het is een heerlijk rustig huis waar u plezierig kunt wonen. Er is een fijne tuin met een zonnig terras en veel ruimte om samen dingen te doen. Er wonen 14 mensen met een matige verstandelijke beperking, autisme en soms andere psychiatrische problematiek.

Wonen bij het Wethouder Seegersplein

Het Wethouder Seegersplein is een gezellig huis, er is veel ruimte om samen met uw medebewoners activiteiten te ondernemen.

Er zijn twee groepen. Elke groep heeft een mooi ingerichte huiskamer en een gezamenlijke keuken waar vers wordt gekookt. U woont in een groep met zeven medebewoners en u heeft een eigen zit-slaapkamer. De badkamer met douche en toilet deelt u met ongeveer 2 andere bewoners.

Persoonlijke begeleiding

Iedere bewoner heeft eigen begeleiders aan zich gekoppeld. Zij zijn het eerste aanspreekpunt. We bieden 24 uurszorg. Dit betekent dat er 24 uur per dag iemand op de locatie is.

We begeleiden u op alle gebieden waar u hulp bij nodig hebt. Bij het vinden en behouden van dagbesteding, het schoonhouden van uw kamer, het onderhouden van sociale contacten of andere begeleidingsvragen en zorgvragen. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

De omgeving

Achter het huis begint het natuurgebied de Hoge Dijk. Hier kunt u heerlijk wandelen en tot rust komen. Ook is de Gaasperplas dichtbij, aan de waterkant kunt u hier frisse lucht opsnuiven.

Met de metro kunt u naar winkelcentrum Reigersbos. Daar zijn diverse winkels en op woensdag is er markt. En er is een bibliotheek.

Voor de familie

Als verwant bent u van harte welkom om onze locatie te bezoeken en om een kopje koffie te komen drinken bij de steunpunt of om mee te doen bij activiteiten.

Wilt u wat betekenen voor de Walmolen en zijn bewoners? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. 

Past wonen op de Wethouder Seegersplein bij u?

Wonen op de Wethouder Seegersplein past bij u als u graag in een groep wilt wonen en de nabijheid nodig hebt van uw begeleider. Hier kunt u een beroep doen op de begeleiding wanneer u dat nodig hebt. De begeleiding helpt u op alle gebieden waar u ondersteuning nodig hebt. Bijvoorbeeld bij uw persoonlijke verzorging, het schoonhouden van je zitslaapkamer en bij het aanbrengen van een structuur in uw dag. Hier kunnen de begeleiders ook werken met pictogrammen.

Het hebben van dagbesteding maakt een onderdeel uit van het wonen op Wethouder Seegersplein. Wij kunnen u daarbij helpen.

Wonen in een groep

Op Wethouders Seegersplein woon en leef u samen in een groep. U komt u medebewoners dagelijks tegen in de gezamenlijke ruimtes. Er wordt veel met elkaar gedeeld. Er wordt samen tv gekeken, er wordt samen gegeten en regelmatig worden er gezamenlijk activiteiten met elkaar ondernomen. We vieren elkaar verjaardagen en we vieren de feestdagen samen. Hebt u behoefte aan rust en tijd voor uzelf, dan kunt u dat vinden in uw eigen kamer.

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heeft u een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij uw huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wilt u meer informatie? U kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor de Walmolen kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met u opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Voorzieningen

 • Maaltijdservice

 • Computerruimte

 • Buitentuin

 • Restaurant in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Metrostation in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  16
 • Aantal woongroepen
  2
 • Aantal bewoners
  16

Contact

 • Bel 020 700 59 03

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Wethouder Seegersplein 23 | 1107 DM | Amsterdam

Bereikbaarheid

Wethouder Seegersplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metro 50 brengt u naar station Bijlmer Arena en Amsterdam Centraal, halte Gein ligt op loopafstand. Parkeren is gratis.