Walmolen

Walmolen

 • Walmolen 18, Amsterdam
 • (020) 431 15 20

Zelfstandig begeleid wonen in Amsterdam Noord

In het mooie stukje groene omgeving van Molenwijk kunt u zelfstandig begeleid wonen in de Walmolen. Walmolen is een 10 etage hoge flat met appartementen beschikbaar voor mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. 

Ruim wonen in de Walmolen

U heeft een eigen 2-kamerappartement met slaapkamer, keuken en badkamer. Wanneer u bij ons komt wonen leveren we het appartement bewoonbaar op. Dat houdt in dat er een vloer ligt, er gordijnen hangen, een badkamer en keuken aanwezig is en dat de muren netjes zijn. U kunt de rest van het appartement naar eigen smaak inrichten met eigen meubilair.

De vierde etage heeft een steunpunt met gezamenlijke huiskamer. De steunpunt is ook de plek waar u 24 uur per dag terecht kunt als dat nodig is. Dagelijks kunt u op afgesproken inlooptijden bij de steunpunt terecht voor een kopje koffie, thee, een spelletje of voor een babbeltje. Regelmatig worden er verschillende gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Als u wilt kunt u hier mee-eten bij de dagelijkse maaltijden, u kunt er ook voor kiezen om de maaltijd af te halen en elders te eten. U kunt uiteraard ook voor kiezen om zelf te koken in uw eigen keuken.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig wonen is zowel spannend als leuk. De begeleiding op de Walmolen helpt u daar waar u het spannend of lastig vindt. U krijgt twee vaste begeleiders aan u gekoppeld. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt en met hen maakt u alle afspraken. De afspraken worden vastgelegd in uw individuele begeleidingsplan.  

Op de locatie bieden wij 24 uurs zorg, dat betekent dat er 24 uur en zeven dagen per week begeleiding aanwezig is. U kunt begeleiding krijgen op alle gebieden waar u hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het vinden en behouden van werk of dagbesteding, het onderhouden van sociale contacten en andere begeleidingsvragen of zorgvragen. Het is onze uitdaging om samen met u, uw meest passende en betekenisvolle plek te vinden in de samenleving. We sluiten aan bij uw talenten en vullen aan waar het nodig is.

De omgeving

De Molenwijk is een oude gezellige wijk in Amsterdam Noord. De Walmolen zelf ligt in rustige omgeving met veel groen. U kunt hier heerlijk wandelen of op een bankje zitten. Molenwijk ligt in de buurt van het recreatiegebied het Twiske en met de NDSM pont ben je zo in het centrum van Amsterdam. Op loopafstand kunt u winkelen bij Winkelcentrum Molenwijk. Het heeft een ruim aanbod aan winkels en faciliteiten. Met de bus bent u in dertig minuten in het centrum van Amsterdam.

Voor de verwanten

Als verwant bent u van harte welkom om onze locatie te bezoeken en om een kopje koffie te komen drinken bij de steunpunt of om mee te doen bij activiteiten.

Wilt u wat betekenen voor de Walmolen en zijn bewoners? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. 

Past wonen in de Walmolen bij u?

Wonen in de Walmolen past bij u als u het groepswonen ontgroeid bent, maar de stap naar zelfstandig wonen in de wijk nog te groot is. Het is uw wens om zelfstandig te wonen, dingen zelf te kunnen (leren) doen, maar u vindt het toch fijn om terug te kunnen vallen op de begeleiding wanneer dat nodig is. U kunt op alle gebieden waar u hulp bij nodig hebt ondersteuning krijgen, wel bent u al in staat om uw hulpvraag tijdelijk uit te stellen.

Verder past wonen in de Walmolen bij u als u al een vorm van een zinvolle daginvulling hebt, denk aan werk, dagbesteding of school. Heeft u die nog niet maar wilt u dat wel, dan kunnen wij u daarmee helpen. Het hebben van een daginvulling maakt een onderdeel uit van het wonen in de Walmolen. Ook helpt het als u al enigszins in staat ben om zelfstandig te kunnen wonen, dat u alleen kunt zijn en geen 24uur zorg nodig hebt.

Zelfstandig wonen maar toch samen

In de Walmolen woont u zelfstandig maar toch samen met anderen. U hebt een eigen appartement en deelt het gebouw en het steunpunt met anderen bewoners en medewerkers van Cordaan. Op de Walmolen vinden wij het belangrijk dat we respectvol met elkaar omgaan en elkaars behoefte aan persoonlijke ruimte respecteren.

Hoeveel contact u heeft met anderen, kunt u helemaal zelf bepalen. Wanneer u behoefte hebt aan gezelligheid en mensen om u heen kunt u naar het steunpunt komen voor de inloop, de gezamenlijke maaltijden, activiteiten of een babbeltje. Het is altijd gezellig en gemoedelijk in de huiskamer en de koffie/thee staat voor u klaar. Geeft u de voorkeur aan rust en vindt u het fijn om veel alleen te zijn, dan kunt u ervoor kiezen om niet deel te nemen aan de gezamenlijke activiteiten en eetmomenten.

Voorzieningen

 • Maaltijdservice

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 2-kamerappartementen
  24
 • Aantal bewoners
  24

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt u zelf?

Sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten, het wassen van uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heeft u een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij uw huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wilt u meer informatie? U kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor de Walmolen kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met u opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Contact

 • Bel (020) 431 15 20

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Walmolen 18 | 1035 BK | Amsterdam

Bereikbaarheid

Walmolen is goed bereikbaar, bus 38 (halte Petmolen) brengt u naar het Centraal Station. Komt u met de auto? Het is mogelijk om in de buurt gratis te parkeren. In de directe omgeving kunt u 2 uur gratis parkeren.