Van Ossstraat VGZ

Van Ossstraat VGZ

 • S.F. Van Ossstraat 293, Amsterdam
 • 06 256 55 586

Wonen in een rustige buurt bij de Sloterplas

De S.F. van Ossstraat is een woonlocatie van Cordaan met 26 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking in Osdorp. Het ligt in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas

Wonen in de Van Ossstraat

De S.F. van Ossstraat heeft 26 ruime tweekamerappartementen en driekamerappartementen. U heeft een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Er is een aansluiting voor uw wasmachine.

Het gebouw heeft twee etages, er is een lift aanwezig. In de inloop, op de begane grond, zijn regelmatig activiteiten waar u aan mee kunt doen. Sjoelen bijvoorbeeld, en zingen. U kunt hier ook mee eten. Er wordt elke dag, samen met de cliënten, gekookt. Eet u liever in uw appartement? Dan neemt u de warme maaltijd gewoon mee.

Persoonlijke begeleiding

Een begeleider komt op afspraak bij u langs, en ondersteunt u bij zaken waar u hulp bij nodig heeft. Bijvoorbeeld hulp bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk. Of bij huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging. De afspraken die u samen met de begeleiding maakt leggen we vast in uw individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. De begeleiding vult aan waar het nodig is.
De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

Er is een actieve cliëntenraad die een keer in de maand vergadert. De actiepunten uit de vergadering worden besproken met de begeleiding.

De omgeving

De Van Ossstraat ligt in Osdorp, in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas. Hier kunt u heerlijk wandelen en van de frisse lucht genieten. Winkelcentrum Osdorp is vlakbij.

Naast de Van Ossstraat is de Osdorperhof, hier wonen ouderen. En er is een restaurant, winkel, kapper, huisarts en fysiotherapeut. Elke maand zijn er activiteiten voor buurtbewoners.

Voor de familie

Als familielid bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten en het helpen met organiseren van deze activiteiten. U kunt ook een hapje mee eten. Er is een verwantencommissie waar inbreng welkom is.

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de Van Ossstraat? Bel dan het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in de van Ossstraat? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
  Bel gerust voor een afspraak: (020) 88 66 255.

Contact

 • Bel 06 256 55 586

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  S.F. Van Ossstraat 293 | 1068 JK | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Van Ossstraat is goed bereikbaar. Tram 1 en tram 17 stoppen in de buurt (halte Meer en Vaart) en brengen u naar het centrum en Centraal Station.