Van Ossstraat VGZ

Van Ossstraat VGZ

 • S.F. Van Ossstraat 293, Amsterdam
 • (020) 88 66 255

Wonen in een rustige buurt bij de Sloterplas

De Van Ossstraat is een huis in Osdorp met appartementen voor als u zelfstandig kunt wonen met begeleiding op afstand. U kunt hier wonen als u ouder bent dan 30 jaar.

Wonen in de Van Ossstraat

Er zijn 26 appartementen in het gebouw, sommige met twee en andere met drie kamers. U heeft een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Ook is er een aansluiting voor uw wasmachine. Op begane grond hebben de appartementen een gedeelde binnenplaats.

Bij het inloopcentrum kunt u mee eten en aansluiten bij activiteiten. U kunt ook een warme maaltijd meenemen naar uw appartement.

Persoonlijke begeleiding

Een persoonlijk begeleider komt bij u langs op afspraak en helpt u bij woonzaken. U kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

De omgeving

De Van Ossstraat ligt in Osdorp, een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas. Hier kunt u heerlijk wandelen en van de frisse lucht genieten. Winkelcentrum Osdorp is vlakbij.

Naast de Van Ossstraat is de Osdorperhof, hier wonen ouderen. En er is een restaurant, winkel, kapper, huisarts en fysiotherapeut. Elke maand zijn er activiteiten voor buurtbewoners.

Voor de familie

Als familielid bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. U kunt ook een hapje mee eten.

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt u zelf?

Niet alles wordt vergoed door de overheid. De verzekering voor ziektekosten bijvoorbeeld betaalt u zelf. U kunt ook gebruik maken van aanvullende diensten, ook daar zijn kosten aan verbonden.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Verstrekkingenpakket Verstandelijk Gehandicapten Zorg' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de Van Ossstraat? Bel dan het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in de van Ossstraat? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
  Bel gerust voor een afspraak: (020) 88 66 255.

Contact

 • Bel (020) 88 66 255

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  S.F. Van Ossstraat 293 | 1068 JK | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Van Ossstraat is goed bereikbaar. Tram 1 en tram 17 stoppen in de buurt (halte Meer en Vaart) en brengen u naar het centrum en Centraal Station.