Trainingshuis Wagenaarstraat

Trainingshuis Wagenaarstraat

 • Wagenaarstraat 77, Amsterdam
 • 020-4689984

Trainingshuis voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking

In de Wagenaarstraat in de Dapperbuurt staat een trainingshuis voor jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen. U kunt hier begeleiding krijgen tijdens uw zwangerschap en bij de voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling leert u er alles over opvoeding en verzorging van uw kind.

Ons team

Tijdens uw verblijf in Trainingshuis Wagenaarstraat ondersteunt een team met woonbegeleiders, een persoonlijk begeleider en gedragsdeskundigen u in de laatste fase van uw zwangerschap. Zij helpen u bij de voorbereiding op uw bevalling. Na de bevalling ondersteunen we u in deze nieuwe fase in uw leven en uw nieuwe rol als moeder en opvoeder. We begeleiden u bij alle praktische zaken die er bij de zorg voor een baby komen kijken. 

Trainingen

In het Trainingshuis Wagenaarstraat krijgt u speciale trainingen. Bij deze trainingen leert u over hechting tussen u en uw kindje, en hoe u uw eigen leven als moeder combineert met het opvoeden van een kind. We bespreken ook vragen die u heeft bij het opvoeden van uw kindje. Met de trainingen leert u praktische vaardigheden die u helpen op de beste manier voor uw kind te zorgen.  

U leert alles over babyverzorging, en krijgt advies over goede voeding, kleding, hygiëne en de ontwikkeling van uw kind.

Begeleiding en doelen

In de Wagenaarstraat heeft u een eigen persoonlijk begeleider. Samen met uw persoonlijk begeleider maakt u afspraken en doelen. Deze doelen en afspraken leggen we vast in uw begeleidingsplan. Iedere drie maanden evalueert u met uw persoonlijk begeleider, woonbegeleiders en gedragsdeskundige uw doelen. Indien nodig stellen we nieuwe doelen op.

Er is ook een gedragsdeskundige, GZ-psycholoog en de locatiemanager. En het Trainingshuis werkt nauw samen met instanties, zoals een Ouder-kind adviseur of de William Schrikker Stichting als dat nodig is.  

Een eigen kamer

Bij uw komst in trainingshuis de Wagenaarstraat krijgt u een eigen kamer, waar u samen met uw kindje woont. Een toilet en badkamer zijn op de gang en deelt u soms met een andere bewoner. Als het past bij uw doelen, kunt u misschien doorstromen naar een zelfstandig appartement van Cordaan in de Von Zesenstraat. Deze appartementen zijn vlakbij de Wagenaarstraat. U kunt dan altijd advies blijven vragen aan de begeleiders van de Wagenaarstraat. 

De benedenverdieping

Trainingshuis Wagenaarstraat heeft beneden een gezamenlijke ruimte. Hier krijgt u trainingen over dingen die belangrijk zijn bij het verzorgen en opvoeden van uw kindje. Op momenten dat er geen training is, kunnen de kinderen hier fijn spelen, of kun je samen koken of lunchen met huisgenoten.

De Wagenaarstraat heeft ook een gezellige tuin.

Bezoek

Bezoek van de vader van uw kindje, uw familieleden en vrienden is altijd welkom op bezoektijden die we samen afspreken. U kunt samen tijd doorbrengen en eten. Logeren in de Wagenaarstraat is helaas niet mogelijk.  

Dapperbuurt

Trainingshuis Wagenaarstraat is in de Dapperbuurt, een gezellige, levendige wijk in Amsterdam Oost. ln de Dapperbuurt vindt u alles wat u en uw kindje nodig hebben: supermarkten, de Dappermarkt, drogisterijen. Er zijn ook restaurants en café's, een kinderdagverblijf en een bibliotheek in de buurt.  

Oosterpark

U kunt van de Wagenaarstraat lopen naar het Oosterpark, een heerlijk groen en open stadspark. Het Oosterpark is goed toegankelijk met een kinderwagen. Hier kunt u lekker wandelen of op een bankje zitten aan het water. Vooral op mooie zonnige dagen is het heerlijk om samen met uw kind naar buiten te gaan en daar een passende activiteit te doen.  

Winkelcentrum Oostpoort

Op iets meer afstand ligt het winkelcentrum Oostpoort. Hier vindt u veel verschillende winkels: kledingwinkels en supermarkten bijvoorbeeld. Bij Oostpoort is ook het stadsdeelkantoor.

Voorzieningen

 • Betaald parkeren

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Treinstation in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal bewoners
  8

Wat kost het?

Om hier te komen wonen hebt u een Wlz- indicatie nodig. MEE kan helpen deze aan te vragen bij het CIZ. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

De overheid vergoedt niet alles. De verzekering voor ziektekosten bijvoorbeeld betaalt u zelf. Gebruikt u aanvullende diensten, dan zijn daar kosten aan verbonden.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Verstrekkingenpakket Verstandelijk Gehandicapten Zorg' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij de Wagenaarstraat? Bel dan Zorgloket Cordaan Jeugd (020) 630 62 62 of mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.

Contact

 • Bel 020-4689984

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Wagenaarstraat 77 | 1093 CH | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Wagenaarstraat is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Trams 19, 10, 14 stoppen in de buurt, en Station Muiderpoort is op loopafstand. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u bij de Wagenaarstraat gratis.