Stadionbuurt

Stadionbuurt

 • Stadionweg 282hs, Amsterdam
 • (06) 39 00 59 45

"Ik word op een gelijkwaardige manier ondersteund, wanneer ík dat wil"

Wonen in de Stadionbuurt

In de Stadionbuurt hebben wij diverse zelfstandige woningen. De woningen liggen in de directe nabijheid van het kantoor van Cordaan. Het is een rustige buurt met enkele winkels. Het heeft een anonieme sfeer, buurtbewoners leven hun eigen leven.

Voor wie

Onze bewoners zijn zelfstandig, delen hun eigen dag in en koken zelf. Veelal hebben zij sociale contacten, maar zijn ook graag op zichzelf. Zij leggen contact met de begeleiding als zij daar behoefte aan hebben.

Begeleid wonen

U woont tussen buurtbewoners, het kantoor is dichtbij. U kunt 16 uur per dag een beroep doen op de begeleiding van de Stadionbuurt. Na 22:15 uur is de begeleiding telefonisch bereikbaar.

U heeft een eigen knusse woning met woonkamer, keuken, badkamer en een kleine slaapkamer.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals uitstapjes, ook is er veel aandacht voor sporten en bewegen. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan wekelijkse kookgroepen of zelf koken.

Aantal woningen

Er zijn 21 woningen voor onze cliënten, deze liggen tussen buurtbewoners in de wijk.

Omgeving

De Stadionbuurt is een sfeervolle buurt met karakter. De Stadionweg ligt aan de rand van de stad, in een plezierige omgeving, met het Vondelpark op korte afstand. Een supermarkt en andere winkels zijn eveneens in de nabije buurt aanwezig.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Stadionbuurt? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • Buitentuin

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 2-kamerappartementen
  19

Contact

 • Bel (06) 39 00 59 45

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Stadionweg 282hs | 1076 PG | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Stadionweg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, bus 15 en bus 358 stoppen dichtbij. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.