Snelleveldstraat

Snelleveldstraat

 • Snelleveldstraat 37hs, Amsterdam
 • (020) 567 37 00

"Heel gezellig hier met z’n allen"

Wonen aan de Snelleveldstraat

De Snelleveldstraat is een locatie in Zuidoost waar u in een van onze woongroepen beschermd kunt wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In de directe omgeving van de Snelleveldstraat zijn drie individuele woningen. Als u hier woont krijgt u begeleiding vanuit de Snelleveldstraat.

Voor wie

De bewoners zijn gemiddeld 30 jaar en ouder, zij wonen hier al langere tijd en voelen zich verbonden met de buurt. Bewoners delen graag hun eigen dag in en gaan regelmatig de deur uit of doen mee aan gezamenlijke activiteiten. De bewoners maken veel gebruik van de mooie tuin.

Beschermd wonen

U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding van de Snelleveldstraat. Er is altijd iemand aanwezig.  

In onze woning heeft u een eigen zitslaapkamer. U woont samen met andere mensen in een woongroep, u deelt de woonkamer, het sanitair en de wasmachine. U kunt ervoor kiezen een gezamenlijk huishouden te voeren, samen boodschappen doen en samen koken. Als u dit liever niet samen doet, kan dat ook. U kunt zelf kiezen.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden veel activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Er is extra aandacht voor sport en beweging. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld mee-eten met de dagelijkse kookgroep of zelf koken.

Aantal woningen

Snelleveldstraat bestaat uit 4 rijtjeshuizen uit de jaren '80 met een mooie gezamenlijke tuin. Het is van buitenaf niet herkenbaar als een beschermde woonvorm. In totaal zijn het 22 woningen, waarvan één individuele woning in de buurt.

Omgeving

De Snelleveldstraat is gelegen in de woonwijk Holendrecht in een straat met rijtjeshuizen. Winkelcentrum Reigersbos is op tien minuten loopafstand. Hier is ook het metrostation.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Snelleveldstraat? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • Buitentuin

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Metrostation in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  21
 • Aantal 2-kamerappartementen
  1

Contact

 • Bel (020) 567 37 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Snelleveldstraat 37hs | 1107 VS | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Snelleveldstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf Amsterdam CS metro 54 of vanaf Sloterdijk of Bijlmer Arena de ringlijn, metro 50, richting Gein. Stap uit bij halte Reigersbos. Vanaf hier is het nog een stukje lopen.