Sleewijkstraat

Sleewijkstraat

 • Sleewijkstraat 36-42, Amsterdam

De Sleewijk: nieuwe Cordaanlocatie voor gezinshuisouders en moeders met kind

Sleewijkstraat 36-42 wordt momenteel grootschalig gerenoveerd door aannemer Van Wijnen en omgetoverd tot een ruime, moderne zorglocatie. We creëren hier twee gezinshuizen en zeven appartementen voor moeders met een lichte verstandelijke beperking. Cordaan en Van Wijnen hopen begin 2023 de nieuwe bewoners te verwelkomen op deze mooie vernieuwde locatie.
Op deze pagina leest u over de werkzaamheden en voortgang van het project.

Doel van de renovatie

Aan de kopse kanten van het gebouw komen twee gezinshuizen met zes en zeven slaapkamers en twee badkamers. In het middendeel van het gebouw komen zeven appartementen met elk twee slaapkamers en een zelfstandige badkamer en keuken. De tweede en derde verdieping van de woontoren worden ingezet als kantoor voor de zorgmedewerkers van Cordaan.

De huidige constructie van het gebouw blijft bij de renovatie gehandhaafd, waardoor geen extreme sloopwerkzaamheden nodig zijn en we veel hinder kunnen voorkomen. De gevel van het gebouw knappen we wel op, zodat het gebouw weer een vriendelijke en nette uitstraling krijgt.

In het kader van duurzaamheid plaatsen we zonnepanelen en nieuwe installaties op het dak.

Werkzaamheden

Vanaf 23 mei starten we met de werkzaamheden. Eerst richten we de bouwplaats in: we plaatsen een keet, hekken en opslag aan de achterzijde van het gebouw. Later plaatsen we ook steigers. De meeste werkzaamheden zullen echter intern plaatsvinden.

Wat betekent dit voor u?
We verwachten dat u hinder zult ondervinden door:

 • aanvoer van materialen met vrachtwagens. Deze zullen de aanrijroutes niet blokkeren, of indien nodig voor zeer korte duur. 
 • tijdelijke plaatsing van een hijskraan voor de aanvoer van materialen in/op het gebouw. Indien dit hinder veroorzaakt wordt u hier tijdig van op de hoogte gebracht. 
 • gebruik van parkeerplaatsen door de werklui en leveranciers. 

De werktijden zijn doordeweeks tussen 7:00 - 17:00. Indien s ´avonds hinder is te verwachten, brengen we u ook hiervan tijdig op de hoogte.

Planning werkzaamheden

We voeren de werkzaamheden uit vanaf eind mei tot en met december 2022. Dit gaat er gebeuren in mei, juni en juli:

 • 23 mei: start bouwplaats inrichting en sloopwerkzaamheden.
 • Eind juni: plaatsing nieuwe installaties.
 • 20 juni t/m 7 oktober: steigerwerk rondom gebouw.
 • 27 juni: start herstelwerkzaamheden aan de gevel, deze zijn:
  • Plaatselijke herstel van stucwerk;
  • Herstel aan de kozijnen, bijvoorbeeld schilderwerk;
  • Vervangen glaswerk. 
 • 25 juli: start schilderwerkzaamheden buiten.

Bovenstaande data kunnen in de praktijk afwijken.
We proberen deze pagina steeds up-to-date te houden met de laatste informatie.

Toekomstige buren

In dit mooie pand wonen na de renovatie zeven jonge moeders met hun kindje. De moeders hebben een verstandelijke beperking en krijgen dagelijks ondersteuning door professionele begeleiding vanuit Cordaan. De medewerkers van Cordaan ondersteunen hen op het gebied van de opvoeding van hun kindje alsook op alle andere levensgebieden. Elke moeder krijgt een eigen appartement, en regelt daar met ondersteuning haar eigen huishouden.

In de twee gezinshuizen zijn straks professionele gezinshuisouders verantwoordelijk voor in totaal zeven kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. De gezinshuisouders worden ondersteund vanuit Driestroom. Cordaan en Driestroom willen een fijne woonplek maken voor de moeders en de kinderen in harmonie met de buurt, en zoeken naar verbinding met buurtgenoten.

 

Meldpunt

Heeft u - wanneer de bewoners in de Sleewijkstraat 36 zijn getrokken - vragen, ervaart u overlast of wilt u iets betekenen voor onze cliënten? Laat dat ons dan weten via de begeleiding of de gezinshuisouders.

Er is altijd iemand aanwezig in het pand! 

Een goede buur

Als nieuwkomer in de wijk willen wij een goede buur zijn. Zodra wij onze intrek in het gebouw hebben genomen bent u daarom van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

U kunt altijd bij ons terecht met uw vragen.

Vragen & contact

Heeft u een vraag of wilt u een melding maken? Dan kunt u per mail contact met ons opnemen via deze contactgegevens:

Van Wijnen Lelystad
Uitvoerder dhr. G Oudesluijs.
E-mail: cordaansleewijkstr@vanwijnen.nl 

Cordaan
Contactpersoon: projectleider B. Biersteker.
E-mail: bbiersteker@cordaan.nl

Contact

 • Bel

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Sleewijkstraat 36-42 | 1107 TV | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Sleewijkstraat is goed bereikbaar. Metrostation Reigersbos is niet ver lopen, met de metro kunt u naar het centrum en Centraal Station.