Sleewijkstraat

Sleewijkstraat

 • Sleewijkstraat 36-42, Amsterdam
 • 06 436 28 007

Sleewijkstraat: Trainingshuis voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking

In de Sleewijkstraat staat een trainingshuis voor jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen. U kunt hier begeleiding krijgen tijdens uw zwangerschap en bij de voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling leert u er alles over opvoeding en verzorging van uw kind. 

Ons team

Tijdens uw verblijf in Trainingshuis Sleewijkstraat ondersteunt een team met woonbegeleiders, een persoonlijk begeleider en gedragsdeskundigen u in de laatste fase van uw zwangerschap. Zij helpen u bij de voorbereiding op uw bevalling. Na de bevalling ondersteunen we u in deze nieuwe fase in uw leven en uw nieuwe rol als moeder en opvoeder. We begeleiden u bij alle praktische zaken die er bij de zorg voor een baby komen kijken.  

Trainingen

In het trainingshuis krijgt u speciale trainingen. Bij deze trainingen leert u over hechting tussen u en uw kindje, en hoe u uw eigen leven als moeder combineert met het opvoeden van een kind. We bespreken ook vragen die u heeft bij het opvoeden van uw kindje. Met de trainingen leert u praktische vaardigheden die u helpen op de beste manier voor uw kind te zorgen.   

U leert alles over babyverzorging, en krijgt advies over goede voeding, kleding, hygiëne en de ontwikkeling van uw kind. 

Begeleiding en doelen

In de Sleewijkstraat heeft u een eigen persoonlijk begeleider. Samen met uw persoonlijk begeleider maakt u afspraken en doelen. Deze doelen en afspraken leggen we vast in uw begeleidingsplan. Iedere drie maanden evalueert u met uw persoonlijk begeleider, woonbegeleiders en gedragsdeskundige uw doelen. Indien nodig stellen we nieuwe doelen op. 

Er is ook een gedragsdeskundige, GZ-psycholoog en de locatiemanager. En het Trainingshuis werkt nauw samen met instanties, zoals een Ouder-kind adviseur of de William Schrikker Stichting als dat nodig is.

Een eigen kamer

Bij uw komst in trainingshuis de Sleewijkstraat krijgt u een eigen appartement, waar u samen met uw kindje woont. Dit appartement is van alle gemakken voorzien. Zo heeft u een eigen badkamer, woonkamer en slaapkamer. U mag hier in principe langdurig wonen. De samenwerkingsrelatie is zowel voor u als moeder, als voor het kind. De begeleiders komen u ondersteunen in uw eigen appartement.

Bezoek

Bezoek is in principe welkom. Graag in overleg met de begeleiding zodat we weten wie er in het gebouw aanwezig zijn. Partners zijn, indien steunend, welkom. Afspraken hierover worden gemaakt samen met de persoonlijk begeleider en de gedragsdeskundige.  

Cordaan wil graag het netwerk van de moeders in kaart brengen en waar mogelijk uitbreiden.  

Gezinshuizen

Het is de bedoeling dat er medio september 2023 gezinshuizen komen op de Sleewijkstraat.  

Op dit moment worden hiervoor gezinshuisouders gezocht. 

De buurt

De Sleewijkstraat is een straat in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het ligt in een rustige woonwijk. Er is een sportveld achter de woning en als je tien minuten loopt ben je bij winkelcentrum Reigersbos. Hier kun je boodschappen doen bij de Jumbo, lekkere Surinaamse hapjes halen en naar de kapper. Ook is er een drogist, een bakker, een postkantoor en een bibliotheek.

Voorzieningen

 • Gratis parkeren

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Treinstation in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal bewoners
  7

Wat kost het?

Om hier te komen wonen hebt u een Wlz- indicatie nodig. MEE kan helpen deze aan te vragen bij het CIZ. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK

Wat betaalt u zelf?

De overheid vergoedt niet alles. De verzekering voor ziektekosten bijvoorbeeld betaalt u zelf. Gebruikt u aanvullende diensten, dan zijn daar kosten aan verbonden. 

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Verstrekkingenpakket Verstandelijk Gehandicapten Zorg' leest u alles over deze regels. 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij de Sleewijkstraat? Bel dan Zorgloket Cordaan Jeugd (020) 630 62 62 of mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl

Contact

 • Bel 06 436 28 007

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Sleewijkstraat 36-42 | 1107 TV | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Sleewijkstraat is goed bereikbaar. Metrostation Reigersbos is niet ver lopen, met de metro kunt u naar het centrum en Centraal Station.