SKO De Haven

SKO De Haven

 • IJzerwerkerstraat 5, Amsterdam
 • 020 630 6170

Specialistische kinderopvang De Haven

De Haven in Amsterdam noord biedt deeltijdplekken aan voor kinderen tot vijf jaar met een ontwikkelingsachterstand die niet terecht kunnen in de reguliere dagverblijven.

De dag

Via een dagprogramma krijgt een kind duidelijkheid over wat er gebeurt op een dag. Ook leert uw kind omgaan met grenzen en zijn eigen mogelijkheden. In de verschillende ruimtes heeft uw kind de mogelijkheid om in een veilige omgeving op onderzoek uit te gaan en kan er op verschillende manieren gewerkt worden aan doelen.

De Haven heeft een speelhal, een snoezelruimte, een slaapkamer, een speelotheek en een grote tuin. Binnen De Haven is een bepaalde regelmaat in de activiteiten. Die activiteiten komen doorgaans iedere dag terug.

Er zijn groepen van ongeveer zeven kinderen, begeleid door twee begeleiders per dag. Er zijn deeltijdplekken met een keuze uit twee dagen in de week (maandag en dinsdag) of drie dagen in de week (woensdag, donderdag en vrijdag). Voltijdsplekken zijn niet mogelijk. De Haven is open van 8.45 uur tot en met 14.30 uur. Op vrijdag tot 14.00 uur. Indien nodig regelen we vervoer.

Persoonlijke begeleiding

In de Haven werken we vanuit een veilige, duidelijke gestructureerde omgeving en dagprogramma met de kinderen aan hun ontwikkelingsdoelen. We stimuleren ze in hun ontwikkeling. Dat gebeurt  met methodieken die afkomstig zijn van behandelaren. Een voorbeeld hiervan is totale communicatie, dat wil zeggen dat we niet alleen gesproken taal gebruiken, maar ook gebaren, mimiek, verwijzers, foto’s, plaatjes en pictogrammen.

Onze werkwijze

Uw kind wordt gevolgd in zijn/haar ontwikkeling door begeleiding, gedragsdeskundige en therapeuten, denk aan logopedist, ergotherapeut en video-interactiebegeleiding. Aan de hand van deze screening krijgt u advies over een passende vervolgplek en als dat nodig is advies over het inzetten van externe behandelaren. Verder denken we mee bij opvoedvragen en is er elke drie maanden een evaluatiemoment met ouders over de samen opgestelde doelen.

Aanmelden

Als u uw kind wilt aanmelden voor dagactiviteiten in De Haven, ga dan naar het Ouder Kind Team bij u in de buurt. Zij maken met u een Perspectiefplan. Dit plan is nodig voor aanmelding. Voor de financiering geldt: Begeleiding groep vanuit de SPIC 10 C, duurzaam licht voor kinderen tot vijf jaar.

 1. Kom eens langs

  Wanneer u interesse hebt in De Haven kunt u bellen met
  (020) 630 6170 zodat we een rondleiding kunnen plannen.
  U bent van harte welkom!

 2. Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd:
  (020) 630 62 62

Contact

 • Bel 020 630 6170

  Maandag t/m donderdag van 9:00 uur tot 15:00 uur. Op vrijdag tot 14.00 uur

 • Bezoekadres

  IJzerwerkerstraat 5 | 1033RJ | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Haven is goed bereikbaar. Bussen 35 en 36 stoppen bij de halte Pomonastraat en met de NDSM-pont vaart u over het IJ naar het Centraal Station. Komt u met de auto? Dan parkeert u gratis.