Senecastraat

Senecastraat

 • Senecastraat 3, Amsterdam
 • (020) 613 03 94

Gezellig groepswonen in Nieuw-West

Locatie Senecastraat is een huis voor mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking in Nieuw-West, een rustige buurt om te wonen. Er zijn twee woongroepen. Op iedere woongroep wonen acht bewoners, en beide woonhuizen hebben een heerlijke tuin.

Wonen in de Senecastraat

U heeft een eigen ruime zit-slaapkamer met een wastafel, aansluiting voor uw televisie, magnetron en koelkast. U woont hier samen met 7 andere bewoners, en deelt de sfeervolle woonkamer en de gezamenlijke grote keuken. U deelt een badkamer met douche en toilet met ongeveer 2 andere bewoners.
Op de locatie wordt in de keuken vers gekookt en er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Persoonlijke begeleiding

Iedere bewoner heeft een eigen Persoonlijk Begeleider en woonbegeleider. Zij zijn het eerste aanspreekpunt. We bieden 24 uurszorg. Dit betekent dat er 24 uur per dag iemand op de locatie is.

We begeleiden u op alle gebieden waar u hulp bij nodig hebt. Bij het vinden en behouden van dagbesteding, het schoonhouden van uw kamer, het onderhouden van sociale contacten of andere begeleidingsvragen en zorgvragen. De afspraken die we samen maken, leggen we vast in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

De omgeving

De Senecastraat ligt in Amsterdam West, voorheen Geuzenveld. Het is een heerlijk rustige buurt om te wonen met veel groen en veel gezinnen met kinderen.

De Sloterplas is maar een klein stukje lopen. Er zijn bankjes aan het water en u kunt hier heerlijk wandelen of fietsen. Meer natuur vindt u bij de kinderboerderij om de hoek.

Er zijn een paar kleine winkels in de buurt. Op het Lambertus Zijlplein of Plein '40 - '45 vindt u meer winkels.
 

Voor de familie

Als familielid bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. U kunt ook een hapje mee eten.

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de Senecastraat? Bel dan het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in de Senecastraat? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
  Bel gerust voor een afspraak: (020) 613 04 98.

Voorzieningen

 • Buitentuin

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Zwembad in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  16
 • Aantal woongroepen
  2
 • Aantal bewoners
  16

Contact

 • Bel (020) 613 03 94

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Senecastraat 3 | 1064 ZJ | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Senecastraat is goed bereikbaar. Tram 13 stopt vlak om de hoek (halte Burg. van Leeuwenlaan) en brengt u naar het centrum en Centraal Station. Tram 7 gaat naar Oost, bus 19 rijdt naar Osdorp, Station Lelylaan en Sloterdijk. Komt u met de auto? U parkeert hier dan gratis.