Outsider Art Ateliers / Galerie / Artotheek

Outsider Art Ateliers / Galerie / Artotheek

 • Neerlandiaplein 7, Amsterdam
 • (020) 530 87 18

Werken bij Outsider Art Ateliers

Op een van de mooiste plekjes in Amsterdam in een museale omgeving bij de Hermitage Amsterdam zitten de Outsider Art Ateliers waar jij als kunstenaar kan werken aan je eigen artistieke proces en ontwikkeling.

Leer de basis van tekenen met Josien >>

Over Outsider Art Ateliers

De Outsider Art Ateliers zitten boven de Outsider Art Galerie en de artotheek. Hier kan je als kunstenaar dagelijks werken aan je kunst onder begeleiding van professionele kunstenaars en docenten. Regelmatig vinden er workshops en excursies plaats. Of krijg je les van een gastdocent. Het werk dat je hebt gemaakt kan tentoongesteld worden in de galerie of artotheek, waar bezoekers kunst kunnen kopen of huren. 

Wij werken hier met de methodiek leerlijnen Grafisch en Art & Design. 

Past dit bij jou?

Om bij Outsider Art Ateliers te kunnen werken is naast het hebben van een indicatie voor dagbesteding, je motivatie het belangrijkst. Het laten zien van je portfolio en een toelatingsgesprek is een standaard onderdeel bij het aanmelden voor deze werkplek.

Wat kun je leren?

 • Over kunst en kunstenaars;
 • Je eigen creativiteit ontwikkelen;
 • Je eigen talent verder ontwikkelen;
 • Nieuwe technieken en methodes;
 • Workshops geven aan anderen;
 • Zelfstandig werken;
 • Samenwerken
 • Werknemersvaardigheden.

 

 1. Informatie & Aanmelden

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Kennismaken & Intake

  We nemen contact op om jouw werkwensen en mogelijkheden te bespreken.

 3. We gaan voor je op zoek

  We helpen je om werk of een dagbesteding te vinden die bij jou past.

Over de Galerie en Artotheek

Outsider Art Artotheek

In de Artotheek kunnen bezoekers Outsider Art kunstwerken lenen. Tegen een tarief vanaf € 25,- per half jaar kan er een schilderij of ander kunstwerk uitgezocht worden voor thuis. Een kunstwerk mag maximaal voor één jaar gehuurd worden. Met het huren wordt er ook kooptegoed opgebouwd, waardoor het kopen van ook een kunstwerk goedkoper wordt. Er geldt geen inschrijfgeld voor het huren.

Outsider Art Galerie

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima. Op de hoogte blijven van alles wat we bij Outsider Art doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bezoekers informatie

​De Outsider Art Galerie en Outsider Art Artotheek zijn kosteloos en vrij toegankelijk en zijn woensdag tot en met zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. De Outsider Art Ateliers zijn op afspraak te bezoeken.

Bezoekadres: Neerlandiaplein 7, Amsterdam
Telefoon: (020) 530 87 18
Email: outsiderart@cordaan.nl

Nieuwsgierig naar ons gemaakt werk? Bezoek onze expositiepagina

Ga naar outsiderartgalerie.nl

We zijn ook te volgen op Instagram

Volg ons op Instagram

Contact

 • Bel (020) 530 87 18

  woensdag t/m zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Neerlandiaplein 7 | 1018 DR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Outsider Art Atelier is goed bereikbaar met metro 50, 51, 53 en 54, en tram 9 en tram 14 (halte Waterlooplein). Kom je met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren.