Ontmoetingscentrum Olympisch Kwartier

Ontmoetingscentrum Olympisch Kwartier

 • Amstelveenseweg 308, Amsterdam
 • 06-11 53 24 61

Ontmoet buurtbewoners in het Olympisch Kwartier

Olympisch Kwartier is een ontmoetingscentrum voor buurtbewoners. Daarnaast bieden wij twee dagen in de week geindiceerde dagbesteding aan voor ouderen uit de buurt op woensdag en vrijdag.

Bijzondere ontmoetingen

Het Olympisch Kwartier in Amsterdam Zuid is een bijzondere locatie. Het is een ontmoetingscentrum voor buurtbewoners. Vrijwilligers uit de buurt organiseren activiteiten voor buurtbewoners. Twee dagen in de week bieden wij geindiceerde dagbesteding aan voor ouderen uit de buurt op woensdag en vrijdag. Bij de dagbesteding krijgt u een vers gekookte maaltijd tijdens de lunch.

Vrijwilligers

Ook als vrijwilliger ben u van harte welkom. Bijvoorbeeld om te helpen bij de bingo, de vrijdagmiddagborrel, de culturele groep of ander vrijwilligerswerk.

Activiteiten

Iedere week worden er activiteiten georganiseerd

 • Verschillende beweegclubs voor divers niveau
 • Een cultureel programma op de zondagmiddag
 • Regelmatig worden er spelactiviteiten georganiseerd
 • Recreatieve activiteiten zoals schilderen
 • Een programma voor kinderen i.s.m. Combiwel jr
 • Regelmatig de vrijdagmiddagborrel
 • Regelmatig koffie-inloop

Mist u een activiteit? Laat het ons weten. Een volledig overzicht van ons weekprogramma vindt u onderaan deze pagina op de Agenda.

Samenwerking

Behalve met actieve vrijwilligers is er een prettige samenwerking met verschillende zorg-, welzijn en maatschappelijk betrokken organisaties in de buurt. Samen geven we ondersteuning aan de buurtbewoner die graag zolang mogelijk gezond en actief thuis wil blijven wonen. Op deze manier kan hij of zij zelf de regie over het leven houden.

Parkinson Cafe Amsterdam
In het Olympisch Kwartier zijn regelmatig bijeenkomsten van het Parkinson Cafe Amsterdam. Voor info over het onderwerp kunt u mailen met info@parkinsoncafeamsterdam.nl

MS-vereniging
De MS Vereniging houdt ook regelmatig bijeenkomsten. 
Voor informatie over het thema kunt u mailen met info@msvereniging.nl

De ruimte

De ontmoetingsruimte is mooi ingericht met groene tinten. Het Olymisch Kwartier is rolstoelvriendelijk: gelijkvloers en zonder drempels. In de hal bevindt zich een invalidetoilet. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de de dagbesteding, activiteiten en/of bijeenkomsten dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het Olympisch Kwartier:
Telefoon bereikbaar op woensdag en vrijdag op 06-11 53 24 61 tussen 09.00 en 17.00
U kunt altijd binnen lopen.

Verbinding met Zorg en Welzijn

In het Olympisch Kwartier bestaat een verbinding tussen welzijn en zorg. Wij bieden een ontmoetingsplek voor verschillende diensten.

Wijkteam Olympisch kwartier
T:
(020) 229 00 35
E: olympischkwartier@cordaan.nl

Dagbesteding
Iedere woensdag en vrijdag
T: 06-11 53 24 61

Huismeester

Spreekuur huismeester Eigen Haard
Ron Ellens
T: 06 119 55 147
E: r.ellens@eigenhaard.nl
Voor technische storingen (020) 680 18 01

Aanwezig op:
Maandag: 08.30 - 15.30 uur
Woensdag: 12.30 - 16.30 uur
Vrijdag: 08.30 - 12.30 uur

Roze Loper

Wij zetten ons altijd in om goede ondersteuning te bieden die aansluit bij ieders wensen en behoeftes, in al hun verscheidenheid. Wij verwachten en hebben respect en tolerantie met betrekking tot ieders eigen levensstijl of achtergrond. Het Olympisch Kwartier heeft daarom de Roze Loper toegekend gekregen. Hierbij is in het bijzonder aandacht voor cliënten met een niet heteroseksuele achtergrond (LHBTIQ-groep). Olympisch Kwartier kreeg de Roze Loper omdat we activiteiten organiseren voor buurtbewoners met diverse achtergronden. 'Roze' buurtbewoners, buurtbewoners met een migrantenachtergrond, cliënten van Cordaan: bij Olympisch Kwartier is iedereen welkom.

Contact

 • Bel 06-11 53 24 61

  woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00

 • Bezoekadres

  Amstelveenseweg 308 | 1076 CS | Amsterdam

Bereikbaarheid

5 minuten lopen vanaf halte Haarlemmermeerstation, hier stoppen meerdere bussen en tram 16. 10 minuten lopen vanaf Metrostation Amstelveenseweg.