Marcantilaan

Marcantilaan

 • Marcantilaan 57, Amsterdam
 • (020) 688 11 16

Wonen met begeleiding aan het water

De Marcantilaan ligt in de Westerparkbuurt, aan het water. Hier zijn veertien appartementen van Cordaan. De meeste kamers kijken uit over het water. Beneden is een inloopcentrum waar ook bewoners uit de buurt welkom zijn.
Daar is het 's avonds een gezellige drukte.

Wonen

U kunt in de Marcantilaan wonen in een één- of tweekamerappartement. Enkele appartementen hebben een eigen keuken. Er is een aansluiting voor telefoon, tv en internet. De meeste kamers hebben een klein balkon en kijken uit over het water. Wanneer u bij ons komt wonen leveren we het appartement bewoonbaar op. Dat houdt in dat er een vloer ligt, er gordijnen hangen en dat de muren netjes zijn.

Op de begane grond heeft Marcantilaan een inloopcentrum. Hier kunt u 's avonds eten, anderen ontmoeten, televisie kijken en een spelletje doen. Er is ook een gezellige tuin met tuinmeubels en een barbecue.

Persoonlijke begeleiding

Op de locatie bieden wij 24-uurs zorg, dat betekent dat er 24 uur en zeven dagen per week begeleiding aanwezig is. Een begeleider helpt u bij woonzaken. U kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk. We helpen u met activiteiten, om uw vrije tijd op een leuke en goede manier in te delen.

Het is belangrijk dat u het leuk vindt om zelf dingen uit te zoeken en te proberen. U houdt zelf de regie over uw leven, maar als begeleiding nodig is dan kunt u naar ons toekomen en helpen we u. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. 

De omgeving

De Marcantilaan ligt in stadsdeel West, vlakbij het Hugo de Grootplein. Er zijn winkels en cafés om de hoek. Op loopafstand is de gezellige Jordaan met vele kleine winkelstraatjes en restaurantjes. Het Marnixbad is dichtbij. Daar kunt u zwemmen en fitnessen. Op de fiets kunt u naar het Westerpark en de Westergasfabriek. Daar is altijd wat te beleven.

Medezeggenschap & Verwanten

Bij de Marcantilaan vinden wij het belangrijk dat iedereen prettig kan wonen en daarover mee kan praten. Er worden regelmatig bewonersvergaderingen gehouden waar u en uw medebewoners aan deel kunnen nemen. Tijdens deze overleggen worden allerlei woonzaken besproken.

Wilt u als verwant wat betekenen voor de Marcantilaan en zijn bewoners dan gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden. We werken graag met u en andere verwanten samen.

Past Marcantilaan bij u?

Wonen op de Marcantilaan past bij u als u in een eigen appartement wilt wonen. U woont dan zelfstandig maar u vindt het toch fijn dat er 24-uur ondersteuning aanwezig is. Ondanks dat er 24-uur zorg aanwezig is, dient u wel in staat te zijn om uw zorgvraag uit te stellen en heeft u in beperkte mate ondersteuning nodig bij uw algemene dagelijkse  levensverrichtingen (ADL). Hier woont u in de wijk en u maakt daarmee ook een onderdeel uit van de wijk. Daar horen zowel de leuke als soms de minder leuke zaken bij. Bij de Marcantilaan vinden wij het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert aan de samenleving met een passende daginvulling.  Dat kan werk, school of dagbesteding zijn.

Zelfstandig wonen samen met anderen

Bij Marcantilaan woont u zelfstandig maar toch samen met anderen. U hebt een eigen appartement en deelt het gebouw met anderen bewoners. Bij de inloopcentrum kunt u uw medebewoners en buurtgenoten ontmoeten. 

Hoeveel contact u heeft met anderen, kunt u helemaal zelf bepalen. Wanneer u behoefte hebt aan gezelligheid en mensen om u heen kunt u naar de inloopcentrum komen voor een kopje koffie of thee, een maaltijd, activiteiten of een babbeltje. Geeft u de voorkeur aan rust dan kunt u dat prima vinden in uw eigen appartement.

Voorzieningen

 • Betaald parkeren

 • Buitentuin

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

 • Zwembad in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  6
 • Aantal 2-kamerappartementen
  8
 • Aantal bewoners
  14

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten, het wassen van uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heeft u een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij uw huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wilt u meer informatie? U kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor de Marcantilaan kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met u opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Contact

 • Bel (020) 688 11 16

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Marcantilaan 57 | 1051 LR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Marcantilaan is goed bereikbaar met bus 21 vanaf het Centraal Station en bus 80 en 82 vanaf Sloterdijk. Tram 3 stopt vlakbij op het Hugo de Grootplein. Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u bij de Marcantilaan gratis.