Logeerhuis De Kring

Logeerhuis De Kring

 • Soestdijkstraat 2, Amsterdam
 • (020) 312 23 68

Een vertrouwde logeerplek voor uw kind

Bijna alle kinderen vinden het leuk om te gaan logeren. Voor kinderen en jongeren met een matige of ernstige verstandelijke beperking is dit vaak minder eenvoudig dan voor kinderen zonder beperking. Zoekt u een plek waar uw kind met veel plezier kan logeren? Ook al vindt u het misschien moeilijk de zorg voor uw kind aan een ander over te laten? Logeerhuis De Kring is een fijne, veilige logeerplek met vertrouwde begeleiders. De Kring is elk weekend geopend. In de zomerperiode is het logeerhuis één week open voor vakantieopvang.

Veilig en prettig logeren

Een kind met een verstandelijke beperking heeft speciale zorg en begeleiding nodig. Bij logeerhuis De Kring kan uw kind onder professionele begeleiding veilig en prettig logeren. Met extra aandacht, de juiste zorg en veel gelegenheid om met andere kinderen te spelen. In die tijd kunt u even bijtanken en heeft u aandacht voor de andere kinderen thuis. Zo kunt u de zorg thuis langer volhouden. En voor uw kind is het fijn dat er een vertrouwde en veilige logeerplek is.

Logeerhuis De Kring is voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 21 jaar.

Onze werkwijze

Het logeerhuis is open vanaf vrijdag 15:00 uur t/m zondag 15:00 uur. In het logeerhuis kunnen telkens 7 tot 10 kinderen logeren, dit is afhankelijk van de groepsamenstelling. Elk kind heeft een eigen ruime slaapkamer. Het logeerhuis heeft twee gezellige woon- en speelkamers. Het huis is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Binnen het logeerhuis maken we gebruik van de faciliteiten van het Kinderdagcentrum (KDC). Zo maken we gebruik van hun drie afgesloten tuinen waar kinderen kunnen schommelen of glijden, gaan naar de gymzaal, spelen op de hal of gaan we snoezelen.

Bij de zorg voor uw kind houden wij rekening met uw religie, leefstijl en cultuur. Uw kind kan bij ons bijvoorbeeld halal eten. Heeft uw kind medische zorg nodig? Dan bespreken we de logeermogelijkheden voor uw kind met uw huisarts.

Ontspannen en plezier maken

Een logeerweekend staat in het teken van ontspannen en plezier maken. Elke dag hebben we een afwisselend programma met individuele en gezamenlijke activiteiten voor de kinderen. We maken samen wandelingen of uitstapjes, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij om de hoek, en gaan soms naar de bioscoop of de dierentuin. Binnenshuis kunnen de kinderen knutselen, spelletjes doen, samen koken met de begeleiders, of gewoon rustig bijkomen van een drukke week.

Eerst even wennen

Voordat u besluit om uw kind te laten logeren in logeerhuis De Kring kunt u eerst uitproberen of uw kind zich thuis voelt bij ons. U bent van harte welkom om met uw kind meerdere keren te komen kijken, of mee te doen met onze weekendactiviteiten. Tijdens zo'n wenperiode kunt u als ouder ook blijven logeren.

Aanmelden

Als u uw kind wilt aanmelden voor Logeerhuis De Kring, ga dan naar het OuderKindTeam bij u in de buurt. Zij maken met u een Perspectiefplan. Dit plan is nodig voor aanmelding. Daarnaast geldt ook nog steeds de Wet langdurige zorg (Wlz).

Contact

Neem voor aanmelden contact op met de school van uw kind of met het Zorgloket van Cordaan Jeugd:

(020) 630 62 62
zorgloketjeugd@cordaan.nl

 1. Indicatie aanvragen

  Vraag een Wlz-indicatie aan voor 'Verblijf tijdelijk' bij het Ouder Kind Team of het CIZ.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in Logeerhuis De Kring? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd:
  (020) 630 62 62

Contact

 • Bel (020) 312 23 68

  maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Soestdijkstraat 2 | 1107 HG | Amsterdam

Bereikbaarheid

Logeerhuis De Kring is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen u naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Komt u met de auto? Dan parkeert u bij Logeerhuis De Kring gratis.