Landlust - wonen met een verstandelijke beperking

Landlust - wonen met een verstandelijke beperking

 • Stammerdijk 25, Diemen
 • 06 114 08 512

Rustig wonen aan het water, buiten de stad

Landlust is een oude boerderij die is opgeknapt in 2015. Landlust ligt aan de dijk tussen de Weespertrekvaart en het Diemerbos. Het is een prachtige plek voor mensen die houden van rust en groen. Op Landlust kunt u wonen, en terecht voor dagbesteding: horecawerk, werken in een kunstatelier of in het groen.
 

Wonen

Landlust heeft 24 appartementen, die noemen we 'studio's'. U woont individueel in uw studio, en krijgt begeleiding van onze medewerkers. Iedere studio heeft een woon- slaapkamer, eigen badkamer en een keukenblokje. Er zijn studio's op de begane grond en op de eerste verdieping.

Landlust heeft geen gezamenlijke woonkamer of andere gemeenschappelijke ruimtes.

Persoonlijke begeleiding

Op Landlust is altijd begeleiding aanwezig. Een persoonlijk begeleider helpt u bij woonzaken of bij het onderhouden van sociale contacten, het vinden van werk of bij het leren uw studio goed schoon te houden of de was doen. Als het nodig is helpen wij u ook met medicatie en persoonlijke verzorging. De afspraken die we samen maken leggen we vast in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie, wij vullen aan waar het nodig is.

De omgeving

De omgeving van Landlust is prachtig: water voor de deur en groen zo ver je kunt kijken. Landlust is ver van de stad. Winkels zijn op 3 km afstand en openbaar vervoer op 1,5 km. Wie hier wil wonen moet dus goed kunnen lopen, of een fiets of brommer hebben.

Familie

Als familielid bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. U kunt ook een hapje mee eten.

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

De visie van Landlust

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088-2673226 of mailen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Landlust? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel gerust voor een afspraak: 06 114 08 512.

Contact

 • Bel 06 114 08 512

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Stammerdijk 25 | 1112 AA | Diemen

Bereikbaarheid

Landlust is met openbaar vervoer niet goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde tramhalte en bushalte is ongeveer op 1,5 kilometer afstand. Wie op Landlust woont moet dus goed kunnen lopen of een fiets of brommer hebben.