Landlust - wonen met een verstandelijke beperking

Landlust - wonen met een verstandelijke beperking

 • Stammerdijk 25, Diemen
 • 06 114 08 512

Rustig wonen aan het water, buiten de stad

Landlust is een stadslandgoed in Diemen. Landlust ligt aan de dijk tussen de Weespertrekvaart en het Diemerbos. Het is een prachtige plek voor mensen die houden van rust en groen. Landlust is een multifunctionele locatie in Diemen. Hier kunt u wonen, dagbesteding volgen of werken in het groen.
 

Wonen

Landlust heeft 24 appartementen, die noemen we 'studio's'. U woont individueel in uw studio, en krijgt begeleiding van onze medewerkers. Iedere studio heeft een woon- slaapkamer, eigen badkamer en een keukenblokje. Er zijn studio's op de begane grond en op de eerste verdieping.

Landlust heeft geen gezamenlijke woonkamer of andere gemeenschappelijke ruimtes.

Persoonlijke begeleiding

Op Landlust is altijd begeleiding aanwezig. Een persoonlijk begeleider helpt u bij woonzaken of bij het onderhouden van sociale contacten, het vinden van werk of bij het leren uw studio goed schoon te houden of de was doen. Als het nodig is helpen wij u ook met medicatie en persoonlijke verzorging. De afspraken die we samen maken leggen we vast in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie, wij vullen aan waar het nodig is.

De omgeving

De omgeving van Landlust is prachtig: water voor de deur en groen zo ver je kunt kijken. Landlust is ver van de stad. Winkels zijn op 3 km afstand en openbaar vervoer op 1,5 km. Wie hier wil wonen moet dus goed kunnen lopen over eigen vervoer beschikken.

Verwanten

Als verwant bent u van harte welkom om onze locatie te bezoeken en om een kopje koffie te komen drinken bij de steunpunt of om mee te doen bij activiteiten.

Wilt u wat betekenen voor Landlust en zijn bewoners? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Past wonen in Landlust bij jou

BIj Landlust hebben wij een visie voor het wonen. U kunt de visie doorlezen om te kijken of Landlust past bij uw woonwensen. Om prettig op Landlust te wonen is het belangrijk dat u graag in een groene natuurrlijke omgeving wilt wonen. U vindt het leuk om in een groep te wonen, maar u wilt ook een eigen studio hebben, waar u de eerste stappen kunt zetten in het zelfstandig wonen. In de directe omgeving zijn geen winkels of supermakten aanwezig. Het is daarom belangrijk dat u in staat bent om voor uzelf te zorgen en dat u uzelf kunt vervoeren.

Het hebben van een zinvolle daginvulling maakt een onderdeel uit van het wonen op Landlust. Dat kan werk, school of dagbesteding zijn. Het unieke van Landlust is dat u dagbesteding kunt krijgen op de Landlust zelf en ook dagbesteding in het groen. Heeft u nog goede daginvulling? Dan kunnen wij u daarmee helpen.

Individueel wonen maar toch samen

Op Landlust woont u zelfstandig maar toch samen met anderen. U hebt een eigen studio maar u deelt het gebouw en faciliteiten met anderen bewoners en medewerkers van Cordaan. Dagelijks zijn er koffiemomenten om samen de dag door te spreken. Een paar keer per week wordt er gekookt en gezamenlijk gegeten en regelmatig worden er actviteiten georganiseerd waar iedereen aan deel kan nemen.

Hoeveel contact u heeft met anderen, kunt u zelf bepalen. Wanneer u behoefte hebt aan gezelligheid en mensen om u heen kunt u meedoen met de gezamenlijke maaltijden en activiteiten. Geeft u de voorkeur aan rust en vindt u het fijn om veel alleen te zijn, dan kunt u dat vinden in uw eigen studio.

Onze visie op wonen op Landlust

Voorzieningen

 • WiFi

 • Buitentuin

 • Huisdieren in overleg

 • Koffiehoek

 • Restaurant in de buurt

 • Bos/park in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  24

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heeft u een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij uw huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wilt u meer informatie? U kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met u opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Informatie voor de buurt & buurtbewoners

Wij hebben de wens om een groter onderdeel te vormen van de buurt en om meer buurbewoners te betrekken bij Landlust. Wij zouden graag, waar mogelijk, willen helpen bij het oppakken van kleine simpele klusjes zoals inpakwerk of stempelwerk. Wilt u als buurtbewoner iets betekenen voor mensen met een beperking, dan kunt u vrijwilliger worden op Landlust. Graag gaan we dan met u in gesprek over wat u zou kunnen doen op onze locatie. 

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Simon Flippo via mail: sflippo@cordaan.nl

Contact

 • Bel 06 114 08 512

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Stammerdijk 25 | 1112 AA | Diemen

Bereikbaarheid

Landlust is met openbaar vervoer niet goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde tramhalte en bushalte is ongeveer op 1,5 kilometer afstand. Wie op Landlust woont moet dus goed kunnen lopen of een fiets of brommer hebben.