Koningsvrouwen van Landlust

Koningsvrouwen van Landlust

 • Louise de Colignystraat 1-A, Amsterdam
 • (020) 581 30 00

Zelfstandig wonen in West

Koningsvrouwen van Landlust bestaat uit 27 appartementen in Bos en Lommer, deze appartementen bevinden zich in verschillende gebouwen bij elkaar in de buurt. U woont tussen huurders van een woningcorporatie in uw eigen appartement.

Wonen in Koningsvrouwen van Landlust

U heeft een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De woningen liggen tussen de woning van huurders van een woningcorporatie. Het is belangrijk dat u rekening kunt houden met de buren en een goede buurman of buurvrouw bent.

Sommige appartementen hebben een extra slaapkamer. Deze zijn voor moeders met één of meerdere kinderen, zij worden ondersteund door het Moeder Kind Team.

De maaltijden maakt u zelf in uw eigen appartement. 's ochtends, 's middags en 's avonds is er een koffie/thee inloop in het cliënten service centrum. Af en toe wordt er een borrelavond georganiseerd voor de bewoners of een bbq in de zomer, ook worden er soms maaltijden bereid die u dan kunt afhalen. 

De omgeving

De Koningsvrouwen van Landlust ligt in een levendige en multiculturele wijk. Er zijn veel en diverse winkels op loopafstand en met het openbaar vervoer bent u zo op het Bos en Lommerplein. Daar zijn twee grote supermarkten en van dinsdag tot en met zaterdag is er markt.

Het Westerpark is op loopafstand. Hier kunt u heerlijk wandelen of in een van de cafés een hapje eten of drinken.

Persoonlijke begeleiding

Een persoonlijk begeleider helpt u bij woonzaken. U kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden en behouden van werk. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

Voor de familie

Als familielid bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. U kunt ook wanneer deze activiteit wordt aangeboden een hapje mee eten.

Voorzieningen

 • Maaltijdservice

 • Betaald parkeren

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 2-kamerappartementen
  20
 • Appartementen voor meer personen
  7

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor Koningsvrouwen van Landlust? Bel dan het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Koningsvrouwen van Landlust? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 581 30 00.

Contact

 • Bel (020) 581 30 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Louise de Colignystraat 1-A | 1055 XC | Amsterdam

Bereikbaarheid

Koningsvrouwen van Landlust is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 (halte Bos en Lommerweg) stopt om de hoek en brengt u naar Centraal Station. Tram 12 en 14 stoppen op halte Karel Doornmanstraat en brengen u naar het Amstelstation en Flevopark. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u gratis.