Kadoelerbreek Wonen - ouderen met een verstandelijke beperking

Kadoelerbreek Wonen - ouderen met een verstandelijke beperking

 • Crabschuytstraat 122/128, Amsterdam

Intensieve zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking

Kadoelerbreek is een moderne, kleine woonlocatie in een rustige omgeving voor ouderen met een verstandelijke beperking. In vier kleine groepen bieden we intensieve zorg, ook aan cliënten met beginnende dementie.
 

Wonen

Kadoelerbreek heeft 24 zitslaapkamers van 17m2 met eigen douche en toilet en aansluiting voor tv en radio. De kamers zijn verdeeld over vier groepen. Samen met vijf andere bewoners deelt u een ruime huiskamer, een grote keuken en was- en droogruimte. Er is ook een gezamenlijk dakterras. Bijzonder is de 'biodynamische verlichting'. Deze moderne manier van verlichten helpt bij een gezond dag- en nachtritme en is prettig voor ogen van de ouder wordende mens.

Kadoelerbreek ligt vlakbij een parkrand: Buiksloterbeek en Kadoelerbreek. Een fijne groenstrook om te wandelen met water en bruggetjes. Tegenover de woningen is een winkelcentrum met winkels, café's en restaurants.

Persoonlijke begeleiding

Een persoonlijk begeleider helpt u bij woonzaken. U kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten en/ of het vinden van dagbesteding. De afspraken die we samen maken leggen we vast in een Persoonlijk Plan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

Familie

Als familielid bent u van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. U kunt ook een hapje mee eten, koken of een kopje koffie komen drinken.

Wij werken volgens de visie ‘Regie In Teams’ (RIT). Dit houdt in dat bewoners, begeleiding en verwanten nauw samenwerken om de zorg kwalitatief zo hoog mogelijk te houden.

Intensieve zorg

Bij Kadoelerbreek wonen kwetsbare ouderen. Zij vragen intensieve zorg, maar willen ook graag meedoen. Begeleiders zoeken leuke clubjes of initiatieven in de buurt waar u naar toe kan gaan en ondersteunen u hier in.

Kadoelerbreek biedt 24-uurszorg en is een behandellocatie. Kadoelerbreek is een levensbestendige woning: bewoners kunnen er tot de laatste levensfase blijven wonen, ook als er palliatieve zorg nodig is.

Activiteiten

Als u woont in Kadoelerbreek is dagbesteding aan huis mogelijk. Op de eerste verdieping kunt u eventueel gebruik maken van de dagbesteding voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. Twee keer per week maken wij gebruik van sportactiviteiten bij het ‘Only Friends sportcomplex’

Elke dag koken we met verse ingrediënten. Bewoners die dit fijn vinden helpen mee met koken. De was wordt op de groep gedaan, en wie houdt van was opvouwen doet hieraan mee.

Dagcentrum Kadoelerbreek

Dagcentrum Kadoelerbreek is een dagcentrum voor ouderen met lichamelijke klachten of lichte psychiatrische problemen die nog thuis wonen. Ouderen die in de buurt wonen kunnen hier iedere dag meedoen aan gezellige en ontspannende activiteiten. Het overdag onder de mensen zijn, helpt u langer zelfstandig thuis te wonen. Het adres van Dagcentrum Kadoelerbreek is: Banne Buikslootlaan 141.
Meer informatie over Dagcentrum Kadoelerbreek.

Voorzieningen

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

 • Zwembad in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal woongroepen
  4
 • Aantal zitslaapkamers
  24
 • Aantal bewoners
  24
 • Milieukeurmerk
  Zilver

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor Kadoelerbreek? Bel dan ons Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Kadoelerbreek? U bent van harte welkom voor een rondleiding. 

Contact

 • Bel

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Crabschuytstraat 122/128 | 1034 BL | Amsterdam

Bereikbaarheid

Kadoelerbreek is goed bereikbaar met bus 34. Deze bus brengt u naar het centrum en Centraal Station. Komt u met de auto? In de buurt van Kadoelerbreek kunt u gratis parkeren.