Jan Luijkenstraat

Jan Luijkenstraat

 • Jan Luijkenstraat 19, Amsterdam
 • (020) 676 25 88

Mooie kamers in de Concertgebouwbuurt

De Jan Luijkenstraat is een hoog herenhuis in Zuid met zes etages en twintig mooie en ruime kamers. Het is een warm en gezellig huis. Je kunt hier wonen als je ouder bent dan 18 jaar. Sommige bewoners wonen er meer dan tien jaar, maar de Jan Luijkenstraat is ook een mooie plek als je voor het eerst op kamers gaat en een eerste stap zet naar meer zelfstandig wonen.

Wonen in de Jan Luijkenstraat

In de Jan Luijkenstraat wonen 20 mensen met een lichte of matige beperking. Iedere bewoner heeft een eigen zitslaapkamer. Elke zitslaapkamer heeft een eigen douche en toilet. Zes kamers hebben douche en toilet op de gang. Dan moet je dus naar de eigen douche een stukje lopen. Douche en wc zijn altijd privé natuurlijk, de deur kan op slot. 

Er is een gezamenlijke woonkamer op de begane grond. Het is een gezellige, grote ontmoetingsruimte waar je medebewoners spreekt na je werkdag, spelletjes kunt doen en waar je samen kunt genieten van een maaltijd. Het eten wordt gekookt door een gastvrouw, zij maakt gezonde, afwisselende maaltijden: bijvoorbeeld boerenkool, pasta en roti met kip. Buiten is een kleine tuin, daar drinken we koffie en lunchen we wanneer de zon schijnt. Jaarlijks organiseren wij een BBQ.

Persoonlijke begeleiding

Een begeleider helpt je bij woonzaken. Je kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk. We helpen je met activiteiten, om je vrije tijd op een leuke en goede manier in te delen.

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om zelf dingen uit te zoeken en te proberen. Je houdt zelf de regie over je leven, maar als begeleiding nodig is dan kun je naar ons toekomen en helpen we je.  De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. 

De omgeving

De Jan Luijkenstraat ligt de bruisende omgeving van Amsterdam Oud-Zuid, een mooie buurt met prachtige huizen. Er zijn veel restaurants en cafés in de buurt. Je kunt lopen naar het Vondelpark, een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen en waar in de zomer live concerten bij te wonen zijn. Het Museumplein met haar mooie musea en het Leidseplein zijn dichtbij. Er is hier veel te doen en veel te beleven.

Medezeggenschap en Verwanten

De Jan Luijkenstraat vindt inspraak heel belangrijk. Je mag meepraten en je stem laten horen in de clientenraad. We werken toe naar een locatieraad: bewoners praten samen met de manager, PB-ers en verwanten over wat het beste is voor de Jan Luijkenstraat en de bewoners.

Als verwant bent je van harte welkom om mee te doen en mee te praten. Wilt u wat betekenen voor de locatie en zijn bewoners? Dan aan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Past Jan Luijkenstraat bij jou?

Wonen op de Jan Luijkenstraat past bij jou als je de eerste stappen wilt zetten richting zelfstandig wonen. Je hebt een eigen kamer, medebewoners en er is 24-uur ondersteuning aanwezig. Ondanks dat er 24-uur zorg aanwezig is, dien je wel in staat te zijn om je zorgvraag uit te stellen en heb je in beperkte mate ondersteuning nodig bij jouw algemene dagelijkse  levensverrichtingen (ADL). Hier woon je in de wijk en je maakt daarmee ook een onderdeel uit van de wijk. Daar horen zowel de leuke als soms de minder leuke zaken bij.  Bij Jan Luijkenstraat vinden wij het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert aan de samenleving met een passende daginvulling.  Dat kan werk, school of dagbesteding.zijn.

Op kamers wonen samen met anderen

Bij Jan Luijkenstraat woon je zelfstandig maar toch samen. Je deelt de gang met je medebewoners.  Als je hier woont, heb je dus buren die je in de gang tegenkomt. Er is contact met elkaar. Dat is gezellig, maar je moet dat wel leuk vinden. Op de begane grond is een gezamelijke woonkamer waar je de gezelligheid kunt opzoeken, samen kunt eten of een praatje kunt maken. Hier vieren we ook alle feestdagen en worden er soms filmavonden gehouden.

Geef je de voorkeur aan rust dan kun je dat prima vinden in je eigen kamer.

Voorzieningen

 • Betaald parkeren

 • Buitentuin

 • Lift aanwezig

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  20
 • Aantal bewoners
  20
 • Aantal etages
  5

Wat kost het?

Als je in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaal je zelf?

Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten, het wassen van je eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' lees je alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij je huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wil je meer informatie? Je kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. Je kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd je BSN en je eventuele Wlz-indicatie bij de hand als je ons belt.

 1. Meer informatie

  Je kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor de Walmolen kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met je opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Contact

 • Bel (020) 676 25 88

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Jan Luijkenstraat 19 | 1071 CJ | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Jan Luijkenstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, tramhalte Museumplein ligt op loopafstand. Tram 3 brengt je naar het Muiderpoortstation en Amsterdam West. Tram 12 rijdt van Station Sloterdijk naar het Amstelstation en tram 5 rijdt van het Centraal Station naar Amstelveen.