IJdoornlaan

IJdoornlaan

 • IJdoornlaan 1575, Amsterdam
 • (020) 631 5996

"Wonen in Noord is rustig en toch dichtbij de stad "

Wonen aan de IJdoornlaan

De IJdoornlaan is een locatie in Noord waar u in een van de woongroepen beschermd kunt wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In de buurt van de IJdoornlaan is nog een woonlocatie, de Bezaanjachtplein, en nog twee losse woningen. Als u hier woont, dan krijgt u begeleiding vanuit de IJdoornlaan.

Voor wie

Op deze locatie wonen vooral mensen uit Noord komen of iets met Noord hebben. De bewoners worden gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te doen. Als het niet lukt dan wordt er gekeken waar ondersteuning of overname nodig is. Er is aandacht voor gezond leven, sport, bewegen en kunst. Hierbij is het belangrijk dat iedereen mee mag doen, het hoeft niet.

Beschermd wonen

U kunt 24 uur beroep doen op de begeleiding van de IJdoornlaan. Er is altijd iemand aanwezig. De omringende locatie kan ook altijd beroep doen op deze begeleiding.

In onze woningen heeft u een eigen zit-/slaapkamer met een open keuken en eigen sanitair. Er wordt van u verwacht dat u uw woonomgeving zoveel mogelijk zelf schoonmaakt.

De omgeving is rustig en veilig. Iedere groep bestaat uit 6 bewoners. Er is geen gezamenlijk huiskamer, maar een trefpunt op de derde etage waar u een kopje koffie kunt drinken en tv kunt kijken. Op de 5e etage kunt u deelnemen aan activiteiten. Ook vindt daar eens per week de kookgroep plaats.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u samen welke begeleiding u nodig heeft en maakt u samen afspraken hierover. 

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of psychische welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagbesteding en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling, zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding en het Clubhuis Noord.

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt meedoen aan de kookgroep die wekelijks wordt georganiseerd.

Aantal woningen

De IJdoornlaan bestaat uit 24 appartementen, met elk een zit-/slaapkamer met open keuken en eigen sanitair. De appartementen zijn verdeeld over 4 etages.

Daarnaast zijn er12 appartementen met een aparte slaapkamer, een woonkamer met open keuken en eigen sanitair, wasmachine.

Op het Bezaanjachtplein zijn er 10 woningen. Ieder heeft een zit-slaapkamer met gedeelde huiskamers en sanitair. s ’Nachts is er geen begeleiding aanwezig.

Omgeving

De IJdoornlaan is gelegen op een rustige plek, omringd door water en groen. Het winkelcentrum Banne ligt op loopafstand, hier kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Het Noorderpark en het Twiske zijn op fietsafstand.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de IJdoornlaan? Bel gerust, dan kunnen we een afspraak maken voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via het Cliënten Service Bureau (CSB) van Cordaan. Het CSB is telefonisch bereikbaar via 020 435 63 00.

Voorzieningen

 • Dakterras

 • Huisdieren in overleg

 • Gratis parkeren

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  24
 • Aantal 2-kamerappartementen
  12
 • Aantal zitslaapkamers
  10

Contact

 • Bel (020) 631 5996

 • Bezoekadres

  IJdoornlaan 1575 | 1034 BM | Amsterdam

Bereikbaarheid

De IJdoornlaan is goed bereikbaar. U kunt vanaf metrostation Noorderpark bus 34 nemen en uitstappen bij Bannebuikslootlaan. Parkeren in de buurt is gratis.