IJburg

IJburg

 • Erich Salomonstraat 475, Amsterdam
 • (020) 229 06 85

"Samen wonen midden in een wijk met senioren en gezinnen, dat geeft een bepaalde dynamiek "

Wonen in IJburg

Woonlocatie IJburg is een moderne woonlocatie gelegen in IJburg waar u begeleid kunt wonen. De bewoners wonen temidden van gezinnen, senioren en eigenaren van koopwoningen.

In de directe omgeving zijn er 6 individuele woningen in de locatie de Witte Kaap en 16 individuele woningen in de Erich Salomonstraat. Daarnaast wonen een aantal cliënten zelfstandig verspreid over IJburg en in Amsterdam Oost. Als u hier woont krijgt u begeleiding vanuit de locatie IJburg GGZ.

Voor wie

Als u ouder bent dan 40 jaar kunt u wonen op onze locatie IJburg. U kunt hier wonen als u wilt oefenen in zelfstandigheid waarna u kan doorstromen naar een woonvorm waar u meer zelfstandig kunt wonen. Bewoners wonen alleen in een zeer ruim appartement, maar hebben contact met elkaar, vrienden, familie en een enkele wijkbewoner.

Als u in IJburg zelfstandig wilt wonen met begeleiding op afstand kunt u wonen in het pand 'de Witte Kaap´. U kunt hier ook in gezinsverband en met een kind wonen.

Begeleid wonen

Overdag tot 22.00 uur kunt u een beroep doen op de begeleiding van IJburg. Voor spoedgevallen is begeleiding van een locatie in Amsterdam Zuidoost telefonisch bereikbaar. 

In onze woningen heeft u een zeer ruim appartement met een grote woonkamer met keuken en twee slaapkamers.  

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding

Aantal woningen

In de Erich Salomonstraat zijn 16 individuele woningen die zich in een groot wooncomplex bevinden, op loopafstand zijn er 6 appartementen in wooncomplex de Witte Kaap.

Één woning dient als kantoor van de woonbegeleiders. Begeleiding komt langs op afspraak. Overdag is begeleiding aanwezig, na 22.00 uur kunt u telefonische begeleiding krijgen.

Omgeving

Het wooncomplex ligt in een groene, ruim opgezette wijk op Haveneiland Oost.

Het is een rustige omgeving met veel water en winkels loopafstand.

Ook restaurants en een gezondheidscentrum zijn in de buurt.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in IJburg? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

  Of,

  een aanvraag voor een Wlz indicatie via het CIZ

Voorzieningen

 • Binnentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 2-kamerappartementen
  20

Contact

 • Bel (020) 229 06 85

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Erich Salomonstraat 475 | 1087 GZ | Amsterdam

Bereikbaarheid

De locatie IJbrug is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal station neemt u tramlijn 26 richting IJburg. Stap uit bij halte IJburg, vanaf hier is het nog vijf à zes minuten lopen.