IJburg

IJburg

 • Erich Salomonstraat 475, Amsterdam
 • (020) 886 88 50

"Samen wonen midden in een wijk met senioren en gezinnen, dat geeft een bepaalde dynamiek "

Wonen in IJburg

Woonlocatie IJburg is een moderne woonlocatie gelegen in IJburg waar u begeleid kunt wonen. De bewoners wonen temidden van gezinnen, senioren en eigenaren van koopwoningen.

In de directe omgeving zijn er 16 individuele woningen in de Erich Salomonstraat. Als u hier woont krijgt u begeleiding vanuit de locatie IJburg.

Voor wie

Als u ouder bent dan 40 jaar kunt u wonen op onze locatie IJburg. U kunt hier wonen als u wilt oefenen in zelfstandigheid waarna u eventueel kan doorstromen naar een woonvorm waar u meer zelfstandig kunt wonen. Bewoners wonen alleen in een zeer ruim appartement, maar hebben contact met elkaar, vrienden, familie en een enkele wijkbewoner.

Als u in IJburg zelfstandig wilt wonen met begeleiding op afstand kunt u wonen in de Erich Salomonstraat. U kunt hier ook in gezinsverband en met een kind wonen.

Begeleid wonen

Overdag tot 23.15 uur kunt u een beroep doen op de begeleiding van IJburg. De bewoners van de Erich Salomonstraat kunnen ook een beroep doen op deze begeleiding. Na 23:15 kunt u de begeleiding telefonisch bereiken. Er is een nachtportier aanwezig.

In onze woningen heeft u een zeer ruim appartement met een grote woonkamer met keuken en twee slaapkamers. Er is een koffiecorner waar u uw medebewoners kunt ontmoeten bij een kop koffie of een kom soep.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan wekelijkse kookgroepen of zelf koken.

Aantal woningen

In de Erich Salomonstraat zijn 16 individuele woningen die zich in een groot wooncomplex bevinden. Een woning dient als kantoor van de woonbegeleiders. Begeleiding komt langs op afspraak.

Ook zijn er 4 appartementen in een groot wooncomplex in de buurt. Overdag is begeleiding aanwezig, na 23.15 uur kunt u telefonische begeleiding krijgen.

Omgeving

Het wooncomplex ligt in een groene, ruim opgezette wijk op Haveneiland Oost. Het is een rustige omgeving met veel water en winkels loopafstand. Ook restaurants en een gezondheidscentrum zijn in de buurt.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wie zorg uit de Wmo krijgt, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

U betaalt zelf de kosten voor uw levensonderhoud zoals eten, kleding en rookwaar. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest zoals gebruik van de wasmachine of televisie, naast alles wat de Wmo vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in IJburg? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang voor Beschermd wonen van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • Binnentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 2-kamerappartementen
  20

Contact

 • Bel (020) 886 88 50

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Erich Salomonstraat 475 | 1087 LL | Amsterdam

Bereikbaarheid

De locatie IJbrug is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal station neemt u tramlijn 26 richting IJburg. Stap uit bij halte IJburg, vanaf hier is het nog vijf à zes minuten lopen.