Geuzenhoek

Geuzenhoek

 • Aalbersestraat 281, Amsterdam
 • (020) 480 14 20

"Ik voel me echt veilig hier"

Wonen in Geuzenhoek

De Geuzenhoek is een locatie in West waar u in een van onze woongroepen beschermd kunt wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In totaal wonen hier 48 bewoners.

In de directe omgeving van de Geuzenhoek bevinden zich elf woningen voor volwassenen en ouderen. Hier woont u met een of twee medebewoners en voert u gezamenlijk de huishouding. Als u hier woont krijgt u begeleiding vanuit de Geuzenhoek.

Voor wie

Voornamelijk volwassen en oudere bewoners met psychiatrische problematiek wonen hier al langere tijd samen. Zij hebben in meer of mindere mate extra ondersteuning nodig. Samen met de bewoner wordt er gekeken wat nodig is. Er is extra aandacht voor verzorging en verpleging.

De begeleiding werkt vanuit de herstel-visie en we bekijken individueel per bewoner naar doorstroommogelijkheden.

Beschermd wonen

U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding van de Geuzenhoek. Er is altijd iemand aanwezig. De omringende locaties kunnen ook altijd een beroep doen op onze begeleiding.

In onze woningen heeft u een eigen zitslaapkamer, douche en toilet. U woont samen met andere mensen in een woongroep, u deelt de woonkamer, keuken en bijvoorbeeld de wasmachine. U kunt ervoor kiezen een gezamenlijk huishouden te voeren, samen boodschappen doen en samen koken. Als u dit liever niet samen doet, kan dat ook.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover. U krijgt de rust en tijd om aan uw persoonlijke doelen te werken.

De medewerkers hebben veel expertise op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiden u met passie en zorg. U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. 

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. We streven naar structuur en dagbesteding. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. De Geuzenhoek heeft een ontmoetingscentrum, hier wordt veel georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Daarnaast is er op vaste tijden een sport- en bewegingsaanbod. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

 

Maaltijden

Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u de maaltijden zou willen regelen. Iedere doordeweekse dag wordt er in de Geuzenhoek vers gekookt door het kookteam. Bewoners worden uitgenodigd om mee te helpen. U kunt er voor kiezen om geheel of gedeeltelijk gebruik te maken van deze maaltijden.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen,
  bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Geuzenhoek? Heeft u persoonlijke vragen?
  Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen kan op twee manieren, 1. via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website.
  Of 2. via het Centrum Indicatiestelling Zorg, zie de website van het CIZ
   

Voorzieningen

 • Rolstoeltoegankelijk

 • WiFi

 • Buitentuin

 • Lift aanwezig

 • Gratis parkeren

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  51
 • Aantal etages
  3
 • Appartementen voor meer personen
  11

Contact

 • Bel (020) 480 14 20

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Aalbersestraat 281 | 1067 MD | Amsterdam

Bereikbaarheid

Geuzenhoek is goed bereikbaar. Bus 21 naar het Centraal Station stopt voor de deur (halte Aalbersestraat) en rijdt langs Plein '40-'45. Bus 61 brengt u van en naar Station Sloterdijk.