Gerrie Knetemannlaan (GGZ)

Gerrie Knetemannlaan (GGZ)

 • Gerrie Knetemannlaan 308, Amsterdam
 • (020) 553 70 50

"Alle ruimte in mijn eigen appartement, én dichtbij andere mensen"

Wonen aan de Gerrie Knetemannlaan

Gerrie Knetemannlaan is een plek in Amsterdam West waar ontmoeting en wonen centraal staan. Er wonen 86 mensen op de Gerrie Knetemannlaan op tien verschillende etages. Op de 7e, 8e en 9e etage zijn appartementen voor 24 mensen met psychiatrische of psychosociale problemen. Er zijn op deze drie etages in totaal zes appartementen met een slaapkamer, badkamer en zitkamer. Daarnaast kan een bewoner op deze etages gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer en keuken. Op de andere etages zijn nog zes appartementen die geen gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer en keuken.

De Gerrie Knetemannlaan ligt in de wijk Bos en Lommer en tegenover een voetbalvereniging waardoor de appartementen uitzicht hebben op het voetbalveld. Winkels en de markt zijn op loopafstand.

Beschermd wonen

We ondersteunen de bewoners van de Gerrie Knetemannlaan 7 dagen per week en 24 uur per dag waar nodig. 

In het team van de Gerrie Knetemannlaan werken woonbegeleiders en persoonlijk begeleiders. Ook komt er drie keer in de week een medewerker van de dagbesteding, één keer in de week een medewerker sport, is er regelmatig een diëtiste en een geestelijk verzorger.

Voor wie

Op de Gerrie Knetemannlaan wonen volwassenen met psychiatrische problematiek. De leeftijd varieert. 

Persoonlijke begeleiding

U bespreekt waar u ondersteuning bij nodig heeft, en maakt afspraken hierover met uw persoonlijk begeleider.

Activiteiten

Op de Gerrie Knetemannlaan worden activiteiten georganiseerd. Uiteraard bepaalt u zelf of u hieraan meedoet. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding

Maaltijden

In overleg kunt u bepalen of u zelf wilt koken of dat u gebruik maakt van een maaltijdvoorziening. Tevens ontvangt u vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) leefgeld waarmee u de maaltijden kunt bekostigen.

Aantal woningen

De Gerrie Knetemannlaan heeft 18 zitslaapkamers verdeeld over drie woongroepen. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Daarnaast zijn er zes appartementen op andere verdiepingen van het wooncomplex.

Omgeving

De Gerrie Knetemannlaan ligt in de wijk Bos en Lommer. Het is rustig gelegen maar overdag is er veel levendigheid door het nabijgelegen ROC en de voetbalclub voor de deur. Winkels liggen op ongeveer een kwartier loopafstand.

Vergoeding van de zorg

Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wie zorg uit de Wmo krijgt, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

U betaalt voor uw ziektekostenverzekering, overige verzekeringen en uw levensonderhoud zoals kleding en levensmiddelen.

Als u beschermd woont, krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo vergoedt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.
 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Gerrie Knetemannlaan? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang voor Beschermd Wonen van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • WiFi

 • Lift aanwezig

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  18
 • Aantal 2-kamerappartementen
  12

Contact

 • Bel (020) 553 70 50

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Gerrie Knetemannlaan 308 | 1061 MC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt u naar de binnenstad en Centraal Station, tram 7 rijdt naar Station Sloterdijk en de Indische buurt.