Gerrie Knetemannlaan (GGZ)

Gerrie Knetemannlaan (GGZ)

 • Gerrie Knetemannlaan 308, Amsterdam
 • (020) 553 70 50

"Alle ruimte in mijn eigen appartement, én dichtbij andere mensen"

Wonen aan de Gerrie Knetemannlaan

Gerrie Knetemannlaan is een plek in Amsterdam West waar ontmoeting en wonen centraal staan. Er wonen 86 mensen op de Gerrie Knetemannlaan op tien verschillende etages. Op de 7e, 8e en 9e etage zijn appartementen voor 24 mensen met een psychische en/of een psychosociale kwetsbaarheid. Er zijn op deze drie etages in totaal zes appartementen met een slaapkamer, badkamer en zitkamer. Daarnaast kan een bewoner op deze etages gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer en keuken. Op de andere etages zijn nog zes appartementen die geen gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer en keuken.

De Gerrie Knetemannlaan ligt in de wijk Bos en Lommer en tegenover een voetbalvereniging waardoor de appartementen uitzicht hebben op het voetbalveld. Winkels en de markt zijn op loopafstand.

Beschermd wonen

We ondersteunen de bewoners van de Gerrie Knetemannlaan 7 dagen per week en 24 uur per dag waar nodig. 

In het team van de Gerrie Knetemannlaan werken woonbegeleiders en persoonlijk begeleiders. Ook komt er drie keer per week een medewerker van de dagbesteding, één keer per week een medewerker sport, is er regelmatig een diëtiste en een geestelijk verzorger.

Voor wie

Op de Gerrie Knetemannlaan wonen mensen met een psychische en/of een psychosociale kwetsbaarheid. De leeftijd varieert. 

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover. U krijgt de rust en tijd om aan uw persoonlijke doelen te werken.

De medewerkers hebben veel expertise op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiden u met passie en zorg. U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. 

Activiteiten

Op de Gerrie Knetemannlaan worden activiteiten georganiseerd. Uiteraard bepaalt u zelf of u hieraan meedoet. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding

Maaltijden

In overleg kunt u bepalen of u zelf wilt koken of dat u gebruik maakt van een maaltijdvoorziening. 

Aantal woningen

De Gerrie Knetemannlaan heeft 24 appartementen met slaapkamer, woonkamer, badkamer en keuken, verdeeld over drie woongroepen. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Daarnaast zijn er zes appartementen op andere verdiepingen van het wooncomplex en wonen er een aantal mensen in de wijk: Housing First. Deze bewoners krijgen daar waar nodig ondersteuning.

Omgeving

De Gerrie Knetemannlaan ligt in de wijk Bos en Lommer. Het is rustig gelegen maar overdag is er veel levendigheid door het nabijgelegen ROC en de voetbalclub voor de deur. Winkels liggen op ongeveer een kwartier loopafstand.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Gerrie Knetemannlaan? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

  Of,

  bij het CIZ indien een Wlz indicatie voor u passend blijkt.

Voorzieningen

 • WiFi

 • Lift aanwezig

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  18
 • Aantal 2-kamerappartementen
  12

Contact

 • Bel (020) 553 70 50

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Gerrie Knetemannlaan 308 | 1061 MC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt u naar de binnenstad en Centraal Station, tram 7 rijdt naar Station Sloterdijk en de Indische buurt.