Dusartstraat

Dusartstraat

 • Dusartstraat 17, Amsterdam
 • (020) 664 88 55

Mooie appartementen in de Pijp

De Dusartstraat is een groot en hoog huis midden in de Amsterdamse Pijp. Het heeft vijf etages en veertien appartementen. Er is een kleine tuin en een trefpunt met gezamenlijke ruimtes.

Wonen in de Dusartstraat

Je hebt een eigen appartement met een ruime zitslaapkamer, sommige appartementen hebben een aparte slaapkamer. Elk appartement heeft een eigen keuken en badkamer. De appartementen kijken uit op de straat of op de binnentuin.

Beneden op de begane grond is het trefpunt met gezamenlijke ruimtes; er is een bar en een keuken. Je kunt hier eten met je medebewoners, televisie kijken of meedoen aan activiteiten.

Persoonlijke begeleiding

Een begeleider helpt je bij woonzaken. Je kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk. We helpen je met activiteiten, om je vrije tijd op een leuke en goede manier in te delen.

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om zelf dingen uit te zoeken en te proberen. Je houdt zelf de regie over je leven, maar als begeleiding nodig is dan kun je naar ons toekomen en helpen we je. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. 

De omgeving

De Dusartstraat ligt midden in de Pijp, een gezellige volksbuurt. Je kunt lopen naar de Albert Cuypmarkt en er zijn veel winkels en cafés in de buurt. Een bibliotheek is dichtbij.

Het Sarphatipark is op 5 minuten loopafstand. Het is een fijn park om in te vertoeven.

Medezeggenschap & Verwanten

Bij de Dusartstraat vinden wij het belangrijk dat iedereen prettig kan wonen en daarover mee kan praten. Er worden regelmatig bewonersvergaderingen gehouden waar jij en je medebewoners aan deel kunnen nemen. Tijdens deze overleggen worden allerlei woonzaken besproken.

Wil je als verwant wat betekenen voor de Dusartstraat en zijn bewoners? Dan gaan we graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Past wonen in de Dusartstraat bij jou?

Wonen op de Dusartstraat past bij jou als je in een eigen appartement wilt wonen. Je woont dan zelfstandig maar je vindt het toch fijn dat er 24-uur ondersteuning aanwezig is. Ondanks dat er 24-uur zorg aanwezig is, dien je wel in staat te zijn om je zorgvraag uit te stellen en heb je in beperkte mate ondersteuning nodig bij je algemene dagelijkse  levensverrichtingen (ADL). Hier woont je in de wijk en je maakt daarmee ook een onderdeel uit van de wijk. Daar horen zowel de leuke als soms de minder leuke zaken bij.  Bij de Dusartstraat vinden wij het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert aan de samenleving met een passende daginvulling.  Dat kan werk, school of dagbesteding zijn.

Zelfstandig wonen samen met anderen

Bij Dusartstraat woon je zelfstandig maar toch samen met anderen. Je hebt een eigen appartement en deelt het gebouw met anderen bewoners. Bij de trefpunt kunt je je medebewoners en buurtgenoten ontmoeten. 

Hoeveel contact je hebt met anderen, kun je helemaal zelf bepalen. Wanneer je behoefte hebt aan gezelligheid en mensen om je heen, dan kun je naar de trefpunt komen voor een kopje koffie of thee, een maaltijd, activiteiten of een babbeltje. Geef je de voorkeur aan rust dan kun je dat prima vinden in je eigen appartement.

Voorzieningen

 • Restaurant in huis

 • Maaltijdservice

 • WiFi

 • Buitentuin

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  10
 • Aantal 2-kamerappartementen
  4
 • Aantal bewoners
  14

Wat kost het?

Als je in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

 

Wat betaalt je zelf?

Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten, het wassen van je eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' lees je alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij je huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wil je meer informatie? Je kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. Je kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd je BSN en je eventuele Wlz-indicatie bij de hand als je ons belt.

 1. Meer informatie

  Voor meer informatie bel je met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

   

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor de Dusartstraak kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met je opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Contact

 • Bel (020) 664 88 55

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Dusartstraat 17 | 1072 HM | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Dusartstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 3 (tramhalte Albert Cuypstraat) brengt je naar Amsterdam Oost en West. Tram 12 rijdt van het Amstelstation naar Station Sloterdijk en met tram 25 kom je in het centrum en Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.