De Watertoren

De Watertoren

 • Haarlemmerweg 301, Amsterdam
 • 06-3423 2602

Wonen in een levendige buurt aan de rand van het Westerpark

Locatie de Watertoren is in april 2021 geopend voor mensen met een verstandelijke beperking. Op locatie De Watertoren zijn 11 nieuwe studio´s gerealiseerd. De Watertoren ligt tegenover het Westerpark, in een levendige buurt waar altijd iets te doen is. Maar achter De Watertoren is het rustig in de gezamenlijke binnentuin en op het plein met een echte watertoren.

Wonen in De Watertoren

In De Watertoren woon je in een eigen studio met een zitslaapkamer, een keukenblok en een eigen badkamer.  Het is zelfstandig wonen met beperkte begeleiding overdag en in de avond. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin.

Je kan komen wonen op de Watertoren in de leeftijd van 18 tot 35 jaar en een Wlz- indicatie die passend is. Bent je ouder dan 35 jaar, dan gaat dat in overleg. Mocht je een alcohol, softdrugs of game verslaving hebben dan kun je wonen op deze locatie, mits je ondersteuning en/of hulp van de begeleider en gedragsdeskundige aanvaardt.

 

Persoonlijke begeleiding

Een persoonlijk begeleider helpt je bij woonzaken. Je kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten. Wij willen graag dat je passende dagbesteding of passend werk hebt. Je houdt zelf de regie over je leven. Wij vullen aan waar het nodig is. We maken samen afspraken en doelen waar je aan gaat werken. Deze afspraken en doelen schrijven we in je persoonlijk plan. Met je persoonlijk begeleider bespreek je regelmatig de doelen uit je persoonlijk plan.

 

De omgeving

De Watertoren ligt aan de Haarlemmerweg, tegenover het Westerpark. De Haarlemmerweg is druk, maar aan de achterkant is een rustig plein met een echte watertoren. Dit plein is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsen. De Watertoren heeft een gezamenlijke tuin.
Het Westerpark is een levendig terrein met café's restaurants en veel activiteiten: markten, festivals, exposities enzovoort. Er is ook een filmhuis. In de omliggende omgeving zijn er voldoende supermarkten en winkels.

Medezeggenschap

Cordaan vindt het belangrijk dat iedereen prettig woont en mee kan praten over de eigen woonomgeving. Daarom is er regelmatig bewonersvergadering in De Watertoren. Je overlegt dan samen met medebewoners en begeleiding over hoe het gaat op de locatie, en hoe iedereen prettig kan wonen in De Watertoren.

Past wonen in De Watertoren bij jou?

Wonen in de Watertoren past bij jou als je een hoge mate van zelfstandigheid hebt. Dat betekent dat je je hulpvraag uit kunt stellen, zelf je woonruimte schoon kunt houden en dat je jezelf kunt verzorgen. Op de locatie De Watertoren staat het ontwikkelen en je zelfredzaamheid centraal. Daar hoort een passende daginvulling bij. Dat kan werk zijn, dagbesteding of school.

's Nachts is de begeleiding niet in De Watertoren, maar wel oproepbaar. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen in een noodsituatie. Begeleiding kan binnen 10 minuten op de locatie zijn.

Zelfstandig wonen maar toch samen

In De Watertoren woon je zelfstandig en zijn je medebewoners je buren. Je deelt met elkaar de woonkamer en de binnentuin. Ondanks dat je een eigen studio hebt, vinden wij het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Samen wordt ervoor gezorgd dat iedereen prettig en veilig in De Watertoren kan wonen. We verwachten van jou hierin een actieve bijdrage. 

Voorzieningen

 • WiFi

 • Betaald parkeren

 • Buitentuin

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  11
 • Aantal bewoners
  11
 • Aantal etages
  1

Wat kost het

Als je in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt je zelf

Sommige zaken betaal je zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten, het wassen van je eigen kleding. Je kiest zelf welke aanvullende diensten je wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' lees je alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij je huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wil je meer informatie? Je kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. Je kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd je BSN en je eventuele Wlz-indicatie bij de hand als je ons belt.

 1. Meer informatie

  Je kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor De Watertoren kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met je opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Contact

 • Bel 06-3423 2602

  maandag t/m zondag van 9:00 uur tot 22:00 uur

 • Bezoekadres

  Haarlemmerweg 301 | 1051 LG | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Watertoren is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 stopt voor de deur en rijdt naar Centraal Station en Geuzenveld. Kom je met de auto? Houdt dan rekening met parkeerkosten.