De Watertoren

De Watertoren

 • Haarlemmerweg 301, Amsterdam
 • (020) 204 84 90

Wonen in een levendige buurt aan de rand van het Westerpark

De nieuwste woonlocatie van Cordaan voor mensen met een verstandelijke beperking (VGZ). Locatie de Watertoren is per 1 april 2021 geopend. Vanaf deze datum is instroom van clienten mogelijk. Op locatie De Watertoren zijn in 2020 maar liefts 11 nieuwe studio´s gerealiseerd. De Watertoren ligt tegenover het Westerpark, in een levendige buurt waar altijd iets te doen is. Maar achter De Watertoren is het rustig in de gezamenlijke binnentuin en op het plein met een echte watertoren.

Wonen in De Watertoren

In De Watertoren woont u in een eigen studio met een zitslaapkamer, een keukenblok en een eigen badkamer. Drie studio's kijken uit op de straat, acht studio's grenzen aan de binnentuin.

Het is individueel wonen met beperkte begeleiding overdag en in de avond. Op de locatie De Watertoren staat het ontwikkelen en je zelfredzaamheid centraal en kun je je hulpvraag uitstellen. Je houdt zelf je woonruimte schoon en gaat overdag naar dagbesteding of werk. Met elkaar zorgen de bewoners dat iedereen prettig en veilig in De Watertoren kan wonen. We verwachten van jou hierin een actieve bijdrage. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin.
's Nachts is begeleiding niet in De Watertoren, maar wel oproepbaar. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u moet doen in een noodsituatie. Begeleiding kan binnen 10 minuten op de locatie zijn.

Je kan komen wonen op de Watertoren in de leeftijd van 18 tot 35 jaar en een Wlz- indicatie die passend is. Oudere cliënten in overleg. Mocht je een alcohol, softdrugs of game verslaving hebben dan kun je wonen op deze locatie, mits je ondersteuning en/of hulp van de begeleider en gedragsdeskundige aanvaardt.

 

Persoonlijke begeleiding

Een persoonlijk begeleider helpt je bij woonzaken. Je kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten. Wij willen graag dat je passende dagbesteding of passend werk hebt. Je houdt zelf de regie over je leven. Wij vullen aan waar het nodig is. We maken samen afspraken en doelen waar je aan gaat werken. Deze afspraken en doelen schrijven we in je persoonlijk plan. Met je persoonlijk begeleider bespreek je regelmatig de doelen uit je persoonlijk plan.

 

De omgeving

De Watertoren ligt aan de Haarlemmerweg, tegenover het Westerpark. De Haarlemmerweg is druk, maar aan de achterkant is een rustig plein met een echte watertoren. Dit plein is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsen. De Watertoren heeft een gezamenlijke tuin.
Het Westerpark is een levendig terrein met café's restaurants en veel activiteiten: markten, festivals, exposities enzovoort. Er is ook een filmhuis. In de omliggende omgeving zijn er voldoende supermarkten en winkels.

Medezeggenschap

Cordaan vindt het belangrijk dat iedereen prettig woont en mee kan praten over de eigen woonomgeving. Daarom is er regelmatig bewonersvergadering in De Watertoren. Je overlegt dan samen met medebewoners en begeleiding over hoe het gaat op de locatie, en hoe iedereen prettig kan wonen in De Watertoren.

Voorzieningen

 • WiFi

 • Betaald parkeren

 • Buitentuin

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  11
 • Aantal bewoners
  11
 • Aantal etages
  1

Wat kost het

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Niet alles wordt vergoed door de overheid. De verzekering voor ziektekosten bijvoorbeeld betaalt u zelf. U kunt ook gebruik maken van aanvullende diensten, ook daar zijn kosten aan verbonden.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Verstrekkingenpakket Verstandelijk Gehandicapten Zorg' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor De Watertoren? Bel dan het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl.

Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u met:
  (020) 204 84 90.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Watertoren? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
  Bel gerust voor een afspraak: (020) 204 84 90

Contact

 • Bel (020) 204 84 90

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Haarlemmerweg 301 | 1051 LG | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Watertoren is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 stopt voor de deur en rijdt naar Centraal Station en Geuzenveld. Komt u met de auto? Houdt dan rekening met parkeerkosten.