De Rank

De Rank

 • Druivenstraat 35, Amsterdam
 • (020) 631 78 63

Dagcentrum De Rank: daar is veel te beleven

Dagcentrum De Rank ligt in een rustige woonbuurt in Amsterdam-Noord. De Rank is een ruim gebouw met een lichte, royale hal, waar mensen activiteiten doen in groepen. De Rank heeft een uiteenlopend aanbod aan dagbesteding variërend van groepen die buurtgerichte activiteiten doen en de moestuin onderhouden tot het begeleiden en verzorgen van mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking (ZEVB), of met autisme.

 

Activiteiten in kleine groepen

Onze groepen zijn klein. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een persoonlijk programma wordt de dag overzichtelijk ingedeeld. Het programma wordt vastgelegd in een persoonlijk werkplan.

We doen buurtgerichte activiteiten, bijvoorbeeld ophalen van papier en glas, en gestructureerde activiteiten met een vast programma in een kleine groep en belevingsgerichte activiteiten, zoals snoezelen, en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Eén groep is speciaal voor ouderen. In deze groep zijn de activiteiten aangepaste aan de leeftijd en het tempo van de cliënten. Er is ook een horecagroep die dienstverlenende activiteiten doet. Zij bereiden bijvoorbeeld de lunch voor.

Vertrouwde begeleiders

Onze begeleiders werken met veel passie en inzet en zijn zeer betrokken. Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk voor onze cliënten. Zij hebben vaak weinig mogelijkheden om te communiceren en laten soms gedrag zien dat moeilijk te begrijpen is. Professionele kennis en kunde is essentieel bij het bieden van gespecialiseerde dagbesteding. De begeleiders van de De Rank zijn ook kundig in de lichamelijke verzorging. Zij kunnen bijvoorbeeld sondevoeding geven en met een tillift werken.

Om onze cliënten goed te kunnen begeleiden zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige verbonden aan De Rank.

Veel te beleven

Bij de Rank gaan we graag naar buiten. We doen buurtgerichte activiteiten, maar hebben ook een moestuin en een kas waar we planten en groenten kweken. Zo leren we hoe een zaadje een bloem of plant wordt en hoe je het moet verzorgen. We houden met een groep de buurt schoon. Maar we doen ook activiteiten die te maken hebben met beleven: ruiken, proeven, luisteren, kijken, voelen en bewegen.

Cliëntoverleg

Belangrijk in De Rank is het cliëntoverleg. Daar maken we samen afspraken over dingen die belangrijk zijn voor alle cliënten. Iedere cliënt heeft een stem: die stem wordt duidelijk gehoord op De Rank.

Feestdagen

Elk jaar vieren we in De Rank gezamenlijke feesten. Feesten zoals Sinterklaas, Kerstmis, multiculturele feesten of de sportdag. We organiseren feestelijke activiteiten die aansluiten bij de beleving en wensen van de cliënten. Familie en andere verwanten zijn van harte welkom om deze feesten mee te vieren.

Samen met de buurt

De Rank werkt samen met de buurt. Samen organiseren we markten en andere activiteiten voor cliënten. Bij (landelijke) verkiezingen is De Rank een stembureau. Er worden vergaderingen gehouden en andere bijeenkomsten voor buurtbewoners.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Rank wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Rank betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij De Rank kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in De Rank? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 631 78 63.

Contact

 • Bel (020) 631 78 63

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Druivenstraat 35 | 1033 JR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Rank is goed bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Bus 35 stopt in de buurt (halte Nageljongenstraat). Vandaar is het nog 5 minuten lopen naar De Rank.