De Rank

De Rank

 • Druivenstraat 35, Amsterdam
 • (020) 631 78 63

Dagcentrum De Rank: daar is veel te beleven

Dagcentrum De Rank ligt in een rustige woonbuurt in Amsterdam-Noord. De Rank is een ruim gebouw waar mensen activiteiten doen in groepen. U vindt op De Rank groepen met een uiteenlopend aanbod. U vindt er groepen die buurtgerichte activiteiten doen of de moestuin onderhouden. Ook als U vanwege ernstige beperkingen of autisme meer begeleiding en verzorging nodig heeft vindt u een geschikte groep bij ons.

 

Persoonlijke aandacht en vele activiteiten in kleine groepen

U krijgt van ons natuurlijk persoonlijke aandacht. U neemt deel aan activiteiten in kleine groepen. Met een persoonlijk programma wordt uw dag overzichtelijk ingedeeld. Uw programma wordt vastgelegd in een persoonlijk werkplan.

U vindt bij ons veel soorten activiteiten. U doet bij ons ook buurtgerichte activiteiten, bijvoorbeeld ophalen van papier en glas. Of u doet gestructureerde activiteiten met een vast programma in een kleine groep. Ook vindt u belevingsgerichte activiteiten, zoals snoezelen, en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Bent u een dagje ouder, dan is er ook een groep speciaal voor ouderen. In deze groep zijn de activiteiten aangepaste aan uw leeftijd en tempo. Er is ook een horecagroep die dienstverlenende activiteiten doet. Daar bereidt u bijvoorbeeld de lunch voor.

Vertrouwde en betrokken begeleiders

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders vinden wij belangrijk voor u. Onze begeleiders werken met veel passie en inzet en zijn zeer betrokken. Ook als u minder mogelijkheden om te communiceren heeft en soms gedrag laat zien dat moeilijk te begrijpen is voor anderen. Professionele kennis en kunde is essentieel bij het bieden van gespecialiseerde dagbesteding, daarom zijn onze begeleiders goed opgeleid. De begeleiders van de De Rank zijn ook kundig in lichamelijke verzorging. Zij kunnen bijvoorbeeld sondevoeding geven en met een tillift werken.

Om U goed te kunnen begeleiden zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige verbonden aan De Rank.

Veel te beleven, binnen en buiten

Gaat u graag naar buiten, dan kan dat op De Rank. U kunt buurtgerichte activiteiten doen, maar er is ook een moestuin en een kas waar u planten en groenten kwekt. Daar leert u hoe een zaadje een bloem of plant wordt en hoe u het moet verzorgen. Als u wilt, houdt u met een groep de buurt schoon. Maar u doet ook activiteiten die te maken hebben met beleven: ruiken, proeven, luisteren, kijken, voelen en bewegen.

Cliëntoverleg

Belangrijk in De Rank is het cliëntoverleg. Daar maakt u samen met alle anderen afspraken over dingen die belangrijk zijn voor De Rank. U heeft net als iedere cliënt een stem: die stem wordt duidelijk gehoord op De Rank.

Feestdagen

Als u van feestjes houdt, zit u bij De Rank op de goede plek. Elk jaar viert u in De Rank gezamenlijke feesten. Feesten zoals Sinterklaas, Kerstmis, Suikerfeest of de sportdag. We organiseren feestelijke activiteiten die aansluiten bij uw beleving en wensen . Uw familie is natuurlijk van harte welkom om deze feesten mee te vieren.

Samen met de buurt

De Rank werkt samen met de buurt. Samen organiseren we markten en andere activiteiten voor u en de anderen. Bij (landelijke) verkiezingen is De Rank een stembureau. Er worden vergaderingen gehouden en andere bijeenkomsten voor buurtbewoners.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Rank wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Rank betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

U meldt zich aan voor dagbesteding via afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om dagbesteding te kunnen krijgen bij De Rank heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u met het aanvragen van deze indicatie.

 2. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in De Rank? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 631 78 63.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij afdeling Instroom:
  T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 631 78 63

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Druivenstraat 35 | 1033 JR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Rank is goed bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Bus 35 stopt in de buurt (halte Nageljongenstraat). Vandaar is het nog 5 minuten lopen naar De Rank.