De Rank

De Rank

 • Druivenstraat 35, Amsterdam
 • (020) 631 78 63

Meedoen en mee-ervaren

De Rank is een kleinschalig centrum voor mensen met een matige tot ernstige en meervoudige verstandelijke beperking, in Amsterdam-Noord. Het is een ruim centrum, waar veel te beleven en te doen is. Iedereen heeft een op maat gemaakt activiteitenprogramma, maar de groepen werken veel samen, want onze deuren zijn namelijk altijd open. Iedereen kan bij elkaar naar binnen lopen en meedoen of meegenieten van de activiteit op de groep.

De omgeving

De Rank zit midden in de wijk Tuttifruttidorp. Een rustig volkswijkje met een vriendelijke en betrokken buurt. Iedereen kent ons en we maken echt onderdeel uit van de buurt. Er zijn verschillende recreatieplekken zoals een groot grasveld, basketbal- en voetbalveld en op iets verdere afstand de ruige en bruisende NDSM Werf.

De groepen

Op De Rank zijn er 7 (stam)-groepen. De groepsgrootte varieert tussen de 7 en 13 deelnemers. Je komt in een groep die het best bij jou past, maar je stamgroep is niet altijd de plek waar je al je activiteiten doet. De groepen zijn open en het is altijd mogelijk om bij een andere groepsactiviteit aan te sluiten.

Ons team van betrokken begeleiders

Ons team van begeleiders is echt professioneel en creatief in het verzinnen van nieuwe activiteiten. De begeleiders werken veel samen om jou een zo passend mogelijk dagprogramma te bieden. Inspanning, ontspanning, creativiteit, bewegen en buitenactiviteiten, worden met elkaar afgewisseld. Naast het bieden van activiteiten zijn de begeleiders ook vakmensen die goed kunnen omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag en lichamelijke verzorging.

Samen met de buurt

De Rank heeft een grote rol in de buurt. Iedereen kent ons. Met een groep gaan wij regelmatig naar buiten en houden wij de buurt schoon van zwerfafval. We helpen in de buurt met het ophalen van papier en glas en brengen de plaatselijke krant rond. Op een paar momenten in het jaar organiseren wij met de buurt, markten of andere activiteiten. Soms organiseren wij feestjes en zijn de familie's welkom. Bij de landelijke verkiezingen wordt de centrale ruimte omgetoverd tot een stembureau.

Acitiviteiten binnen en buiten

Bij De Rank krijg je een op maat gemaakt programma, waarin je dag overzichtelijk is ingedeeld met een mix van inspannende, ontspannende, creatieve, bewegings- en buitenactiviteiten. Op de Rank kun je veel verschillende activiteiten doen. Een paar daarvan zijn bijzondere activiteiten, enkele voorbeelden zijn:

 • In onze grote kas kun je planten kweken en verzorgen. 
 • Je kunt houtbranden en mooie producten maken zoals broodplanken.
 • Ontspannen met het geluid van klankschalen
 • Gebarentaal leren/oefenen.

In ons centrum zijn diverse therapeuten betrokken zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige.

Muziek maken met je lichaam

 

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

Kerstcadeau's voor medewerkers

Werken voor elkaar en voor bedrijven

Bij De Rank werken wij mee om elkaar te helpen. Zo kan je meehelpen bij de was, meewerken met de lunch of doe je mee met het cliëntoverleg. Bij het cliëntenoverleg maak je samen met alle anderen, afspraken over dingen die belangrijk zijn voor jou, je collega's en De Rank. Iedereen heeft een stem en die stem wordt duidelijk gehoord op De Rank.

Voor verschillende bedrijven doen wij werkzaamheden. Zo brengen wij voor het bedrijf Rodi Media, de plaatselijke krant rond, pakken wij rookmelders uit de woningbouw en stempelen wij broodzakken voor "Anne & Co". Daarnaast maken wij allerlei producten die wij verkopen via markten die wij zelf organiseren en voor ons label 'Bijzonder Amsterdams'. Voorbeelden van producten zijn: feestletters, gestempelde dozen of insectenhuisjes, broodplankjes en vogelhuisjes. 

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Informatie voor de buurt & buurtbewoners

Wij hebben de wens om een groter onderdeel te vormen van de buurt en om meer buurbewoners te betrekken bij De Rank. Wij zouden graag waar mogelijk willen helpen bij het oppakken van kleine simpele klusjes zoals inpakwerk of stempelwerk. Of wil je als buurtbewoner wat betekenen voor mensen met een beperking. Vrijwilliger worden op De Rank is altijd mogelijk en graag gaan we met jou in gesprek over wat je zou kunnen betekenen op onze locatie.

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Daphne Alberding via mail: dbelder@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 631 78 63

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Druivenstraat 35 | 1033 JR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Rank is goed bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Bus 35 stopt in de buurt (halte Nageljongenstraat). Vandaar is het nog 5 minuten lopen naar De Rank.