De Elzen

De Elzen

 • Clauskindereweg 17, Amsterdam
 • (020) 610 40 44

Een fijn dagcentrum in Osdorp

De Elzen is een fijn dagcentrum met veel licht voor mensen met een verstandelijke beperking in Nieuw-West. Hier kunt u activiteiten doen in een groep. Ook kunt u helpen de buurt schoonhouden, of werken in de horecagroep.

Activiteiten

U kunt bij De Elzen dagbesteding krijgen op verschillende groepen. Sommige groepen zijn klein, andere groter. U vindt speciale groepen voor mensen die houden van rust en structuur, voor mensen die veel beweging nodig hebben. Ook is er voor U een groep voor ouderen, wanneer u al op leeftijd bent. Ook is er een horecagroep. Op de groep van uw keuze zijn de activiteiten aangepast aan uw wensen en mogelijkheden.

Begeleiding

U krijgt van ons persoonlijke aandacht. Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders vinden wij heel belangrijk voor u. Met een persoonlijk programma wordt uw dag overzichtelijk ingedeeld. Uw programma leggen we samen met u vast in een persoonlijk werkplan.

Omgeving en helpen in de buurt

Dagcentrum De Elzen heeft bakstenen muren en een vriendelijke uitstraling. Het gebouw is aan de binnenkant in frisse, lichte kleuren geschilderd. Het dagcentrum heeft een kleine, betegelde tuin. Bewegen vinden wij belangrijk, en u vindt bij ons dan ook een sportzaal met aangepaste sport en spelmaterialen.

Deel uitmaken van de buurt vinden we belangrijk. U brengt soms krantjes rond of doet boodschappen bij de supermarkt en de bakker om de hoek als u graag actiever bent. U helpt de buurt en de trams bij de eindhalte van tram 17 schoonhouden als u graag in de buurt werkt

Horecagroep

De Elzen heeft ook een horecagroep: een beschutte werkplek voor mensen met een matige of lichte verstandelijk beperking, die willen werken in de dienstverlening.

De horecagroep verzorgt de lunch voor het hele dagcentrum. Zij maken dagelijks voor iedere groep een kar klaar. Daarnaast verzorgen zij de was, het aanvullen van de handdoekjes en het wc papier, doen zij boodschappen en helpen soms tijdens de lunch op een van de groepen.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Elzen wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Elzen betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor dagbesteding bij De Elzen? Neem dan contact op met afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij De Elzen heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Elzen? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij afdeling Instroom:
  T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 610 40 44

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Clauskindereweg 17 | 1069 HN | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Elzen is goed bereikbaar met tram 17 vanaf Centraal Station (halte Baden Powellweg). Komt u met de auto? Dan parkeert u in de buurt van De Elzen gratis.