De Elzen

De Elzen

 • Clauskindereweg 17, Amsterdam
 • (020) 610 40 44

Een fijn dagcentrum in Osdorp

De Elzen is een licht dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Nieuw-West. Hier kunt u activiteiten doen in een groep. Ook kunt u helpen de buurt schoonhouden, of werken in de horecagroep.

Activiteiten

De Elzen heeft verschillende groepen. Sommige groepen zijn klein, andere groter. We hebben speciale groepen voor mensen die houden van rust en structuur, voor mensen die veel beweging nodig hebben, een groep voor ouderen en een horecagroep. Op elke groep zijn de activiteiten aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de cliënten.

Begeleiding

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk voor onze cliënten. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een persoonlijk programma wordt de dag overzichtelijk ingedeeld. Het programma leggen we vast in een persoonlijk werkplan.

Omgeving

Dagcentrum De Elzen heeft bakstenen muren en een vriendelijke uitstraling. Het gebouw is aan de binnenkant in frisse, lichte kleuren geschilderd. Omdat we graag veel bewegen hebben we een sportzaal met aangepaste sport en spelmaterialen. Het dagcentrum heeft een kleine, betegelde tuin.

Deel uitmaken van de buurt vinden we belangrijk. We brengen soms krantjes rond en doen boodschappen bij de supermarkt en de bakker om de hoek. We houden actief de buurt schoon, en de trams bij de eindhalte van tram 17.

Horecagroep

De Elzen heeft ook een horecagroep: een beschutte werkplek voor mensen met een matige of lichte verstandelijk beperking, die willen werken in de dienstverlening.

De horecagroep verzorgt de lunch voor het hele dagcentrum. Zij maken dagelijks voor iedere groep een kar klaar. Daarnaast verzorgen zij de was, het aanvullen van de handdoekjes en het wc papier, doen zij boodschappen en helpen soms tijdens de lunch op een van de groepen.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Elzen wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Elzen betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij De Elzen kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij De Elzen heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Elzen? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u met ons Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

Contact

 • Bel (020) 610 40 44

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Clauskindereweg 17 | 1069 HN | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Elzen is goed bereikbaar met tram 17 vanaf Centraal Station (halte Baden Powellweg). Komt u met de auto? Dan parkeert u in de buurt van De Elzen gratis.