De Elzen

De Elzen

 • Clauskindereweg 17, Amsterdam
 • (020) 610 40 44

Meedoen en meewerken

De Elzen in Osdorp is een klein en knus centrum voor de wat actievere mensen met een verstandelijke beperking. Het is een gezellig, open centrum met een warm team, waardoor je je gezien en beschermd voelt. Je kunt hier werken aan je creativiteit, aan je ontwikkeling, of je doet dienstverlenend werk op de locatie, in de buurt of voor bedrijven.

De omgeving

De Elzen bevindt zich midden in de wijk Osdorp, met om de hoek de winkelstraat 'Tussen Meer'. Het is een levendige, multiculturele buurt. We maken veel gebruik van deze omgeving. Wandelen in de wijk, boodschappen doen en helpen bij het schoonhouden van de buurt zijn een greep uit de activiteiten die we in de wijk doen.

De groepen

Op De Elzen zijn er 9 (stam)-groepen. De sfeer en het activiteitenaanbod verschilt per groep om zo goed mogelijk aan te sluiten op verschillende behoeften en wensen. Je kunt één vaste groep hebben of met meerdere groepen meedoen. Er wordt goed gekeken naar wat je wilt en kan.

Ervaren begeleiding

Onze begeleiders zijn zeer ervaren, enthousiast met eindeloos geduld. Jouw vaste begeleider kent jou als geen ander en weet wat jij kunt en nodig hebt. Helpen en leren om dingen zelfstandig te doen en je motiveren om elke keer weer een beetje meer te kunnen, dat is waar de begeleiding op focust. Ze zijn creatief in het verzinnen van leuke nieuwe activiteiten om jou een stapje verder te helpen. Streng als het moet en lief als je het nodig hebt. 

Activiteiten

Op De Elzen is veel mogelijk. Er is een ruime keuken, een keramiek atelier en een gymzaal. Daarnaast doen wij werk voor verschillende bedrijven. Veel van de activiteiten doe je zelfstandig en waar nodig met ondersteuning. Uitzoeken wat je leuk vindt en goed kunt, daar helpen wij jou mee. Op De Elzen heb je ook een eigen plek. Dit is de plek waar je je terug kunt trekken en een eigen activiteit kunt doen. 
 

Je persoonlijke ontwikkeling

Waar mogelijk, helpen wij jou ontwikkelen. Je krijgt een persoonlijke programma dat jouw dag, overzicht en structuur geeft. Wij werken methodisch en volgens een jaarplanning. Een methode die wij bijvoorbeeld hanteren is het "eerst zelf doen en dan pas helpen". Voor verschillende activiteiten werken wij met de methode van leerlijnen. Deze helpen jou om stapje voor stapje vaardigheden aan te leren. Naast het doen van (werk)activiteiten helpen wij ook bij sociale, huishoudelijke en communicatieve vaardigheden.

Creatief

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

Kerstcadeau voor medewerkers

Werken voor elkaar, de buurt en bedrijven

Op De Elzen helpen wij elkaar, de buurt en doen wij werk voor bedrijven. Iedereen vindt het leuk om wat voor een ander te kunnen betekenen. Op onze locatie kun je op je eigen tempo meehelpen bij verschillende dienstverlendende activiteiten zoals: lunch voorbereiden voor de groepen, boodschappen doen, helpen schoonmaken of helpen de buurt schoon te houden (door papier te prikken). Wij werken ook samen met verschillende bedrijven, zo maken we tosti's voor Social Hero, vullen we voor de Jumbo de vakken bij en stempelen we dozen voor ons eigen label 'Bijzonder Amsterdams'.

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Informatie voor de buurt & buurtbewoners

Wij hebben de wens om een groter onderdeel te vormen van de buurt en om meer buurbewoners te betrekken bij De Elzen. Wij zouden graag waar mogelijk willen helpen bij het oppakken van kleine simpele klusjes zoals inpakwerk of stempelwerk. Of wil je als buurtbewoner iets betekenen voor mensen met een beperking. Vrijwilliger worden op De Elzen is altijd mogelijk. We gaan graag met jou in gesprek over wat je zou kunnen betekenen op onze locatie.

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Liesbeth van der Grinten via mail: lvandergrinten@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 610 40 44

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Clauskindereweg 17 | 1069 HN | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Elzen is goed bereikbaar met tram 17 vanaf Centraal Station (halte Baden Powellweg). Komt u met de auto? Dan parkeert u in de buurt van De Elzen gratis.