De Drie Wachters

De Drie Wachters

 • Wolbrantskerkweg 116, Amsterdam
 • (020) 610 76 01

Beleven en ervaren

De Drie Wachters in Osdorp is een centrum voor mensen met (zeer) ernstige meervoudige beperkingen en mensen met een matige verstandelijke beperking. Op onze locatie doen wij de activiteiten samen. Wij werken met jou en niet voor jou. Jouw ontwikkeling is belangrijk. Waar mogelijk versterken wij jou om te groeien en te bloeien zodat je op je eigen manier onderdeel kan zijn van de maatschappij. 

De omgeving

De Drie Wachters bevindt zich midden in de wijk, naast het mooie stadspark van Osdorp. Het is een levendige omgeving met een wijkcentrum om de hoek en het winkelcentrum op loopafstand. We maken echt deel uit van de buurt. Het is een culturele en diverse buurt en onze locatie is daar een afspiegeling ervan. 

Verschillende groepen

Op De Drie Wachters hebben wij 11 (stam)groepen. Elke groep heeft zijn eigen aanbod en mate van begeleidingsintensiteit. De verschillende groepen zorgen ervoor dat wij jou zo goed mogelijk maatwerk kunnen aanbieden. Je stamgroep is je vaste groep en in overleg is het mogelijk om soms mee te doen met een andere groep.

De begeleiders, onze trots

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk. Jouw vaste begeleider kent jou en is de persoon waar jij op kunt vertrouwen. Naast het bieden van activiteiten en verzorging zijn onze begeleiders echte vakmensen. Professionals met liefde voor het vak en met een zesde zintuig. Zij voelen namelijk op een natuurlijke manier aan wat jij nodig hebt. Ook als je weinig mogelijkheden hebt om te communiceren en/of gedrag laat zien wat (andere) mensen moeilijk begrijpen.
 

Zorgen voor elkaar en zorgen voor de wijk

Binnen de locatie zorgen wij ook voor elkaar en kijken we naar elkaar om. Waar het mogelijk is kun je meehelpen met onze dienstverlenende activiteiten. Je kunt meehelpen in onze mooie grote keuken. Samen soep maken met een vrijwilliger of meehelpen met de lunch op de groepen. Je kunt helpen met schoonmaken, zoals wasjes doen of helpen met het aanvullen van sanitaire middelen. Geregeld gaan wij ook de wijk in om bij te dragen aan de leefbaarheid. Dan ruimen wij samen het zwerfafval op in de wijk.

Wat doen wij?

 • We gaan regelmatig erop uit;
 • We wandelen veel;
 • Sport en bewegen;
 • We zijn creatief bezig;
 • Snoezelen in onze snoezelruimte;
 • We bieden verzorging;
 • We helpen mee om de wijk schoon te houden;
 • We pakken schoonmaak klusjes met elkaar op;
 • We werken mee in de keuken;
 • We doen boodschappen in de wijk.

Bewegingsactiviteit met de bewegingsagoog

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

Leren, ontwikkelen en behoud van vaardigheden

Op De Drie Wachters werken wij methodisch. De methodieken zijn ingesteld op je ontwikkeling en/of behoud van vaardigheden. Vaardigheden zoals het leren aangeven van je behoeftes, leren genieten van muziek maken en waar het kan leren snijden, bijvullen en boodschappen doen.

Om je goed te kunnen begeleiden zijn er verschillende behandelaren verbonden aan onze locatie zoals: gedragsdeskundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige.

Muziek

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Informatie voor de buurt & buurtbewoners

Wij hebben de wens om een groter onderdeel te vormen van de buurt en om meer buurbewoners te betrekken bij de Drie Wachters. Wij zouden graag, waar mogelijk, willen helpen bij het oppakken van kleine simpele klusjes zoals inpakwerk of stempelwerk. Wil je als buurtbewoner iets betekenen voor mensen met een beperking, dan kun je vrijwilliger worden op de Drie Wachters. Graag gaan we dan met jou in gesprek over wat je zou kunnen doen op onze locatie. 

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Maarten Breetvelt via mail: mbreetvelt@cordaan.nl 

Contact

 • Bel (020) 610 76 01

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Wolbrantskerkweg 116 | 1069 DA | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Drie Wachters is goed bereikbaar met tram 1 en 17 vanaf Centraal Station (halte Hoekenes). Komt u met de auto naar De Drie Wachters? In de omgeving is het betaald parkeren.