De Drie Wachters

De Drie Wachters

 • Wolbrantskerkweg 116, Amsterdam
 • (020) 610 76 01

Gespecialiseerde dagactiviteiten in Osdorp

De Drie Wachters is een gespecialiseerd dagcentrum voor mensen met zeer ernstige meervoudige beperkingen die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Het dagcentrum ligt aan een park midden in Osdorp.

Kleine groepen

Bij De Drie Wachters doen we activiteiten in kleine groepen. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een persoonlijk programma wordt de dag overzichtelijk ingedeeld. Het programma wordt vastgelegd in een persoonlijk werkplan.

Activiteiten die we doen zijn aangepast aan de wensen en mogelijkheden van onze cliënten. We doen veel belevingsgerichte activiteiten, gericht op ruiken, voelen, luisteren, kijken en proeven. Ook gaan we iedere dag naar buiten. Bewegen is voor iedereen belangrijk, en in beweging blijven. Sportieve activiteiten wisselen we af met momenten van ontspanning.

Vertrouwde begeleiders

Onze begeleiders werken met veel passie en inzet en zijn zeer betrokken. Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk voor onze cliënten. Zij hebben vaak weinig mogelijkheden om te communiceren en laten soms gedrag zien dat moeilijk te begrijpen is. Professionele kennis en kunde is essentieel bij het bieden van gespecialiseerde dagbesteding. De begeleiders van de De Drie Wachters zijn ook kundig in de lichamelijke verzorging. Zij kunnen bijvoorbeeld sondevoeding geven en met een tillift werken.

Om onze cliënten goed te kunnen begeleiden zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige verbonden aan De Drie Wachters.

Omgeving en sfeer

Dagcentrum De Drie Wachters is modern en heel ruim. De gangen zijn breed, de groepsruimtes groot. De ruimtes zijn warm en sfeervol ingericht. Er is een kleine tuin, en voor de deur is een groot, rolstoelvriendelijk park. Beweging is belangrijk in De Drie Wachters. Daarom hebben we een bewegingsruimte en een springkussen, rolstoelfietsen en rola's en veel aangepast ontwikkelingsmateriaal. Speciaal voor degenen die dit nodig hebben, zijn er hulpmiddelen als tilliften en sta-tafels.

Uniek op De Drie Wachters is de belevingsbadkamer. Hier staat een bubbelbad. Er is muziek, er zijn geuren en bijzondere dingen om naar te kijken.

Horecagroep

De Drie Wachters heeft ook een horecagroep: een beschutte trainings- en werkplek voor mensen met een matige of lichte verstandelijk beperking, die willen en kunnen werken in de dienstverlening.

De Horecagroep verzorgt de lunch voor het hele dagcentrum. Zij maken dagelijks voor iedere groep een kar klaar. Daarnaast verzorgen zij de was, het aanvullen van de handdoekjes en het wc papier, doen zij boodschappen en helpen soms tijdens de lunch op een van de groepen.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Drie Wachters wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig, is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Drie Wachters betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij De Drie Wachters kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij De Drie Wachters heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Drie Wachters? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u met ons Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

Contact

 • Bel (020) 610 76 01

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Wolbrantskerkweg 116 | 1069 DA | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Drie Wachters is goed bereikbaar met tram 1 en 17 vanaf Centraal Station (halte Hoekenes). Komt u met de auto naar De Drie Wachters? Dan parkeert u gratis.