De Drie Wachters

De Drie Wachters

 • Wolbrantskerkweg 116, Amsterdam
 • (020) 610 76 01

Gespecialiseerde dagactiviteiten in Osdorp

Heeft u gespecialiseerde hulp nodig? De Drie Wachters in Osdorp is een gespecialiseerd dagcentrum voor mensen met zeer ernstige meervoudige beperkingen die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. U doet hier activiteiten in kleine groepen in een veilige omgeving. 

Kleine groepen

Bij De Drie Wachters doet U activiteiten in kleine groepen. Er is voor u persoonlijke aandacht. Met een persoonlijk programma wordt uw dag overzichtelijk ingedeeld. uw programma wordt vastgelegd in een persoonlijk werkplan.

Activiteiten die u doet zijn aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Er zijn veel belevingsgerichte activiteiten, gericht op ruiken, voelen, luisteren, kijken en proeven waar u aan mee kunt doen. Ook kunt u iedere dag naar buiten. Bewegen is voor iedereen belangrijk, en in beweging blijven. Sportieve activiteiten wisselen we af met momenten van ontspanning.

Vertrouwde begeleiders

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders vinden wij belangrijk voor u. Onze begeleiders werken met veel passie en inzet en zijn zeer betrokken. Ook wanneer u weinig mogelijkheden heeft om te communiceren of als u af en toe gedrag laat zien dat moeilijk te begrijpen is. Juist daarom vinden wij professionele kennis en kunde essentieel bij het bieden van gespecialiseerde dagbesteding. De begeleiders van de De Drie Wachters zijn daarnaast ook kundig in de lichamelijke verzorging. Zij kunnen bijvoorbeeld sondevoeding geven en met een tillift werken.

Om onze cliënten goed te kunnen begeleiden zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige verbonden aan De Drie Wachters.

Omgeving en sfeer

Dagcentrum De Drie Wachters is modern en heel ruim. De gangen zijn breed, de groepsruimtes groot. De ruimtes zijn warm en sfeervol ingericht. Er is een kleine tuin, en voor de deur is een groot, rolstoelvriendelijk park. Beweging is belangrijk in De Drie Wachters. Daarom vindt u een bewegingsruimte en een springkussen, rolstoelfietsen en rola's en veel aangepast ontwikkelingsmateriaal. Wanneer U het nodig heeft, zijn er hulpmiddelen als tilliften en sta-tafels beschikbaar.

Horecagroep

De Drie Wachters heeft ook een horecagroep. De Horecagroep verzorgt de lunch voor het hele dagcentrum. Zij maken dagelijks voor iedere groep een kar klaar. Daarnaast verzorgen zij de was, het aanvullen van de handdoekjes en het wc papier, doen zij boodschappen en helpen soms tijdens de lunch op een van de groepen.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Drie Wachters wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig, is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Drie Wachters betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor dagbesteding bij De Drie Wachters? Neem dan contact op met afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij De Drie Wachters heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Drie Wachters? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij afdeling Instroom:
  T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 610 76 01

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Wolbrantskerkweg 116 | 1069 DA | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Drie Wachters is goed bereikbaar met tram 1 en 17 vanaf Centraal Station (halte Hoekenes). Komt u met de auto naar De Drie Wachters? Dan parkeert u gratis.