De Boei

De Boei

 • Klinkerweg 75, Amsterdam
 • 088 267 32 26

Samen de dag doorbrengen in nabijheid met gelijkwaardigheid

De Boei in Amsterdam Noord is een dagcentrum voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Hier kun je terecht voor een gestructureerde, fijne dag en doe je activiteiten die van toegevoegde waarde zijn voor jou en je omgeving. 

De omgeving

De Boei maakt onderdeel uit van De Werf en ligt midden in de rustige wijk genaamd 'Tuindorp'. De Werf is een leefomgeving waar mensen met een verstandelijke beperking wonen, werken en hun vrije tijd doorbrengen. Rondom De Werf zijn er verschillende faciliteiten waar de buurtbewoners gebruik van maken, zoals een zwembad, restaurant en buurtboerderij. 

De groepen

Op De Boei zijn er 5 (stam)groepen. De begeleidingsintensiteit is op De Boei hoog. Op elke groep van gemiddeld zes deelnemers, zijn er twee begeleiders. Je brengt je dag door op je eigen groep, de plek waar jij je vertrouwd en veilig voelt. De werkwijze op alle groepen is hetzelfde, maar waar de focus op ligt en wat de activiteiten zijn, kan variëren.

De begeleiding staat naast jou

Op De Boei is de begeleiding ervaren en geschoold in de Triple C methodiek. Er wordt intensieve begeleiding aangeboden die bestaat uit 1 begeleider op 3 deelnemers. Het zijn ervaren vakmensen die goed kijken naar wat jij nodig hebt en hun begeleidingsstijl daarop aanpassen. Bij lastig gedrag blijven onze begeleiders, op een gelijkwaardige manier, goed aansluiten. Zij zijn er voor jou, ook als je het moeilijk hebt. 
 

Activiteiten

Op De Boei geloven wij erin dat werk zinvol moet zijn, dat je van betekenis kunt zijn voor een ander en tegelijkertijd voor jezelf. Een 'dankjewel ervaring' hoort daarbij. Veel van de activiteiten zijn daarop gericht. Er zijn groepen die bijvoorbeeld de lunch verzorgen, de plaatselijke buurtkrant rondbrengen of bloemstukjes maken om de Werf op te fleuren. Alle activiteiten hebben een doel: inspannen, ontspannen, bewegen en prikkels kwijtraken op een gestructureerde wijze.

Triple C methodiek en samen 100

Op De Boei werken wij met de methodiek 'Triple C' en 'Samen 100'. Dat betekent dat de begeleiding de hele dag naast je staat en samen met jou 100% is. Zij lopen het activiteitenprogramma samen met jou door. Een belangrijk uitgangspunt van Triple C is dat alle activiteiten zinvol zijn. Behalve het van betekenis kunnen zijn voor, een collega-deelnemer, de omgeving of voor een bedrijf, is het ook van belang hierbij te kunnen ontladen of overtollige energie kwijt te kunnen raken. Er zijn ook altijd momenten van rust wanneer daar behoefte aan is. 'Samen 100' houdt in dat, wanneer jij bijvoorbeeld 10% kan geven, de begeleider de resterende 90% geeft. Heb je een goede dag en kan jij 90% geven, dan geeft de begeleider 10%. Samen zijn jullie dan 100%. 

Triple C

Vereiste

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding bij De Boei, heb je een Wlz 7 indicatie nodig. Heb je die indicatie niet maar wel nodig, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag.

Kosten

De kosten worden betaald vanuit de indicatie. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK

Wonen op de Werf

Het is ook mogelijk om op De Werf te wonen. De woningen zijn voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking die intensieve of specialistische begeleiding nodig hebben. Meer informatie over wonen is te vinden op wonen op de Werf.

Aanmelden

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Contact

 • Bel 088 267 32 26

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Klinkerweg 75 | 1033 PK | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Boei is goed bereikbaar met bus 35 en bus 94 vanaf het Centraal Station. Kom je met de auto? In de directe omgeving kan je gratis parkeren.