Dagcentrum Gaasperdam

Dagcentrum Gaasperdam

 • Soesterberghof 201, Amsterdam.
 • (020) 312 23 23

Beleven, ervaren en meedoen.

Gaasperdam is een modern dagactiviteitencentrum met grote, lichte ruimtes in Amsterdam Zuidoost. Hier kunnen mensen met een verstandelijke beperking, van zeer ernstig meervoudig beperkt tot matig tot licht verstandelijk beperkt met bijkomend psychiatrisch problematiek, een fijne dag hebben. Veel van onze deelnemers komen van de kinderdagverblijf voor verstandelijke beperkten en uit zorgklassen van het ZMLK-onderwijs en de Mytylschool.

Met een programma op maat kun je meedoen aan verschillende activiteiten binnen en buiten je groep. Ons uitgangspunt is samen beleven, ervaren, meedoen en meewerken. 

 

De omgeving

Gaasperdam ia een grote ruime dagcentrum. Het zit midden in de wijk en vlakbij de gezellige winkelstraat Reigersbos. Het is een levendige multiculturele buurt waar een dorpsgevoel aanwezig is. Er is veel groen in de omgeving met ruime fiets- en wandelpaden. Onze dagcentrum maakt veel gebruik van van de omgeving en van de winkelstraat.

De groepen

Op Gaapsperdam zijn er 15 (stam)groepen. Je stamgroep is je vaste groep. De groepsgrootte kan tussen de 3 en 8 deelnemers varieren. Elke groep is anders, met een eigen inrichting, programma, activiteitenaanbod en begeleidingsintensiteit. De verschillende groepen zorgen ervoor dat wij jou zo goed mogelijk maatwerk kunnen aanbieden. 

De begeleiding, de onderste uit de kan

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk. Jouw vaste begeleider kent jou en is de persoon waar jij op kan vertrouwen.  Naast het bieden van activiteiten en verzorging zijn onze begeleiders echte creatievelingen. Zij weten als geen ander een huiselijk sfeer te creeeren op de groep, activiteiten te bedenken buiten het programma of of om jouw ontwikkeling verder te helpen. Zij halen de onderste uit de kan om ervoor te zorgen dat jij op jouw manier mee kan doen, mee kan beleveven en/of mee kan ervaren.

Werken voor elkaar, de buurt en bedrijven

Op de Gaasperdam helpen wij elkaar, de buurt en doen wij werk voor bedrijven. Iedereen vindt het leuk om wat voor een ander te kunnen betekenen. We helpen elkaar door: papier te versnipperen, de was te vouwen of lunch voor te bereiden. Wij zijn ook goed bekend in de buurt en winkelcentrum. We doen samen boodschappen in de buurt, we houden de buurt schoon en organiseren activiteiten in de buurt.  Wij werken ook samen met verschillende bedrijven, We brengen de plaatselijke krant rond,  pakken rookmelders uit of stempelen we dozen voor Bijzonder Amsterdams.

Autoliedje met de muziektherapeut

Eigen activiteitenprogramma

Bij Gaasperdam krijg iedereen een eigen activiteitenprogramma die aangepast is aan jou wensen en mogelijkheden. De activiteiten kunnen plaatsvinden in je eigen groep, vanuit een behandelsetting, of in een andere omgeving dan de eigen groep. Het is altijd erop gericht om jou een leuke en actieve dag te bieden. Naast vaste activiteiten, wordt er altijd gezocht naar afwisseling. Dan doen we door workshops te organiseren en in de zomer activiteiten te bieden zoals zeilen, vissen en confettirun. Hiermee willen wij jouw leef- en beleefwereld vergroten.

In onze dagcentrum zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige in huis.

Digitale middelen

Op Gaasperdam hebben wij het een en ander aan digitale middelen tot onze beschikking. Deze digitale middelen zijn een waardevolle toevoeging zodat jij:

 • op verschillende manieren de wereld kan beleven;
 • uitgedaagd wordt om iets te doen, 
 • om je cognitie te ontwikkelen of te behouden; 
 • en om meer bewegingsvrijheid te hebben.

Wij hebben de volgende middelen: Snoezelschommelstoel, Tovertafel, Beleef TV, Braintrainers, Fietslabyrint, Acticom oogspelcomputer en plafondliften.

Tovertafel

 

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Wat kost het?

Dagbesteding bij Gaasperdam wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij Gaasperdam betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij Gaasperdam kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
werk-dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

Informatie voor de buurt & buurtbewoners

Wij hebben de wens om een groter onderdeel te vormen van de buurt en de bedrijven in de buurt. Wij zouden graag waar mogelijk willen samenwerken voor het oppakken van simpele klussen zoals inpakwerk of in het bedrijf werken zoals vakken vullen. Wil je als buurtbewoner wat betekenen voor mensen met een beperking. Vrijwilliger worden op Gaasperdam is altijd mogelijk en graag gaan we met jou in gesprek over wat je zou kunnen betekenen voor onze locatie.

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Stanja Maerten via mail: smaerten@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 312 23 23

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.

 • Bezoekadres

  Soesterberghof 201 | 1107 GV | Amsterdam.

Bereikbaarheid

Gaasperdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen u naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Komt u met de auto? Dan parkeert u bij Gaasperdam gratis.