Dagcentrum Gaasperdam

Dagcentrum Gaasperdam

 • Soesterberghof 201, Amsterdam.
 • (020) 312 23 23

Beleven, ervaren en meedoen.

Gaasperdam is een activiteitencentrum met grote, lichte ruimtes gelegen in Amsterdam Zuidoost. Het is een activiteitencentrum voor mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Iedereen kan met een programma op maat meedoen aan verschillende activiteiten binnen en buiten de groep. Ons uitgangspunt is samen beleven, ervaren, meedoen en meewerken. 

Veel van onze deelnemers die op ons activiteitencentrum komen stromen in vanuit het kinderdagverblijf, vanuit de Mytylschool of vanuit het ZMLK-onderwijs.  

De omgeving

Gaasperdam is een groot, ruim activiteitencentrum. De locatie ligt midden in de wijk en vlakbij het gezellige winkelcentrum Reigersbos. Het is een levendige multiculturele buurt. Er is veel groen in de omgeving, met het recreatiegebied de Gaasperplas dichtbij. In de directe omgeving zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden waar ook veel gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast doen we samen boodschappen in winkelcentrum Reigersbos en daar gaan we ook op woensdag naar de markt. 

De groepen

Op Gaasperdam zijn 15 groepen. Iedere deelnemer heeft een vaste groep en de groepsgrootte kan variëren van 4 tot 12 deelnemers. De indeling en het programma van alle groepen is afgestemd op de leeftijden en de mogelijkheden van de deelnemers. Naast eigen groepsactiviteiten, kun je vaak meedoen aan de gezamenlijke activeiten in het centrum. 
 

De begeleiding

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk. Op iedere groep werken ervaren en opgeleide begeleiders die jouw ondersteunen bij het hebben van een prettige dag. Naast het bieden van activiteiten en verzorging helpen zij jou ook zoveel mogelijk in je ontwikkeling of met het behoud van vaardigheden. Er zijn ook verwanten, stagiaires en vrijwilligers bij het dagcentrum betrokken en er werken ook fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en gedragsdeskundigen. De begeleiders op Gaasperdam werken vanuit een visie, die er zo uitziet: 

Activiteiten

Op Gaasperdam heeft iedereen een eigen activiteitenprogramma, dat afgestemd is op jouw wensen en (ontwikkelings)mogelijkheden. Het is er altijd op gericht om iedereen een leuke en actieve dag te bieden. In het centrum is ook regelmatig een muziektherapeut en bewegingsagoog aanwezig. Naast vaste activiteiten, kun je meedoen aan workshops, organiseren we buiten activiteiten zoals zeilen, vissen, snoezelbus en een confetti-run en we besteden veel aandacht aan gezamenlijke festiviteiten. Op deze manier willen wij jouw leef- en beleefwereld vergroten. 

Zomertaarten bakken

Werken

Op het activiteitencentrum helpen wij elkaar en doen wij werkzaamheden in buurt. Iedereen vindt het leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen. We helpen elkaar bijvoorbeeld door: papier te versnipperen, de was te vouwen of de lunch te bereiden. Regelmatig gaan we naar buiten om de straten schoon te maken en het zwerfafval op te ruimen.  

Wij werken samen met verschillende bedrijven; we brengen de plaatselijke krant rond, pakken rookmelders uit, maken tosti's klaar voor Social Heroes en we stempelen dozen voor Bijzonder Amsterdams.

Hulpmiddelen

Op ons activiteitencentrum hebben wij verschillende middelen om jou te ondersteunen, uit te dagen en/of te trainen. Bijvoorbeeld onderstaande middelen zijn aanwezig: 

 • Snoezelschommelstoel; 
 • Tovertafel; 
 • Beleef TV; 
 • Braintrainers; 
 • Motomed met Fietslabyrint; 
 • Acticomm; 
 • Rolstoelfiets en duofietsen; 
 • Fitnessapparatuur en gymzaal; 
 • Plafondliften. 

Tovertafel

 

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Informatie voor de buurt & buurtbewoners

Wij hebben de wens om een groter onderdeel te vormen van de buurt en de bedrijven in de buurt. Wij zouden graag waar mogelijk willen samenwerken voor het oppakken van simpele klussen zoals inpakwerk of in het bedrijf werken zoals vakken vullen. Wil je als buurtbewoner wat betekenen voor mensen met een beperking. Vrijwilliger worden op Gaasperdam is altijd mogelijk en graag gaan we met jou in gesprek over wat je zou kunnen betekenen voor onze locatie.

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Stanja Maerten via mail: smaerten@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 312 23 23

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.

 • Bezoekadres

  Soesterberghof 201 | 1107 GV | Amsterdam.

Bereikbaarheid

Gaasperdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen je naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Kom je met de auto? Dan parkeer je bij Gaasperdam gratis.