Dagcentrum Gaasperdam

Dagcentrum Gaasperdam

 • Soesterberghof 201, Amsterdam.
 • (020) 312 23 23

Gespecialiseerde dagbesteding met veel begeleiding

Gaasperdam is een modern dagactiviteitencentrum met grote, lichte ruimtes voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam Zuidoost. U neemt deel aan activiteiten in kleine groepen. U krijgt hulp van begeleiders die getraind zijn in het helpen van mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking die extra hulp nodig hebben.

Kleine groepen

In Gaasperdam neemt u deel aan activiteiten in kleine groepen. U krijgt persoonlijke aandacht. Met een individueel programma wordt de dag overzichtelijk ingedeeld. Uw programma wordt vastgelegd in een persoonlijk werkplan.

Activiteiten die u doet zijn aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Houdt u van rust en structuur, dan vindt u die in Gaasperdam. Houdt u van bewegen en gaat u graag naar buiten, dan zit u bij ons ook goed. We hebben speciale creatieve groepen voor ouderen, en groepen voor mensen met een ernstige verstandelijke (meervoudige) beperking. Daar doet u belevingsgerichte activiteiten, gericht op ruiken, voelen, luisteren, kijken en proeven.

Begeleiding

U krijgt bij ons hulp van begeleiders die werken met grote inzet en betrokkenheid. Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk in Gaasperdam. Hun professionele kennis en kunde is essentieel bij het bieden van gespecialiseerde dagbesteding aan u. De begeleiders van de groepen voor mensen met meervoudige beperkingen zijn ook kundig in de lichamelijke verzorging. Zij kunnen bijvoorbeeld sondevoeding geven en met een tillift werken.

Om u goed te kunnen begeleiden zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige verbonden aan Gaasperdam.

Wat kost het?

Dagbesteding bij Gaasperdam wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij Gaasperdam betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij Gaasperdam kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
werk-dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Gaasperdam? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 346 21 20.

Nieuws

Geen nieuws gevonden

Eerste medewerker van Wijkteam RED van start bij Cordaan

maandag 6 juli 2020

Eerste medewerker van Wijkteam RED van start bij Cordaan

Een mooie mijlpaal voor Wijkteam RED en het Zorgeloos Thuis-team van Cordaan. Op woensdag 1 juli is Jessica gestart als eerste medewerker van Wijkteam RED. De afkorting RED staat voor Redder en Doener. Het betreft een nieuwe functie (inclusief opleiding), speciaal voor mensen met een arbeidshandicap die graag in de thuiszorg willen werken. Het mes snijdt hier duidelijk aan twee kanten. De thuiswonende ouderen krijgen meer persoonlijke aandacht en de RED-medewerkers krijgen zinvol en inclusief werk.

Lees verder

Contact

 • Bel (020) 312 23 23

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Tel per 1/1/19: 020 3122323

 • Bezoekadres

  Soesterberghof 201 | 1107 GV | Amsterdam.

Bereikbaarheid

Gaasperdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen u naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Komt u met de auto? Dan parkeert u bij Gaasperdam gratis.