Dagbesteding Kastanjehof de Serre

Dagbesteding Kastanjehof de Serre

 • Kastanjeplein 60, Amsterdam
 • 020 462 69 35

Op eigen tempo werken aan je talent

Dagbesteding Kastanjehof de Serre is voor Amsterdammers in Oost die een dagje ouder worden met een verstandelijke beperking. Op deze locatie staat het thema groen en talenten centraal. In de mooie lichte tuinkamer kan je meewerken aan producten, meedoen aan activiteiten of je dag op een fijne manier doorbrengen.

De omgeving

De Kastanjehof in Amsterdam Oost, ligt in een levendige buurt waar mensen uit alle culturen samenkomen. Het ligt net achter het Oosterpark waar je heerlijk aan het water kunt zitten of kunt wandelen en dat doen we dan ook geregeld, met name in het voorjaar en in de zomer. In de omgeving zijn ook veel winkels, café's en eetgelelgenheiden en op loopafstand is de Dappermarkt.

De groep

Op deze groep komen er dagelijks 7 tot 10 deelnemers. We zitten in één van de mooiste ruimtes in Kastanjehof; de Serre, grenzend aan de prachtige binnentuin. Deze ruimte leent zich er goed voor om botanisch bezig te zijn. Daarnaast ontvang je goede zorg en brengen we gezellig samen de dag door. We ondersteunen je bij wat je leuk vindt om te doen en waar je je eventueel verder in wil ontwikkelen. 

De begeleiding

Onze begeleiders bij de Serre zijn echte creatievelingen met groene vingers. Zij kijken goed naar wat jij kunt, leuk vindt en nodig hebt. Zij zijn vindingrijk in het verzinnen van mogelijkheden om jouw talenten te benutten in de activiteiten die je kunt doen. Talenten als mooie dingen maken, meubels opknappen of het laten groeien en bloeien van planten. Naast het bieden van structuur en begeleiding helpen zij jou zoveel mogelijk je vaardigheden te ontwikkelen en/of te behouden. Ook kijken zij naar wat jij nodig hebt: veel of weinig hulp en op een sneller of langzamer tempo. Eén ding is voor iedereen gelijk; je krijgt altijd persoonlijke aandacht.

Activiteiten

Bij de Serre willen we graag meewerken aan het vergroenen en het verduurzamen van de stad. 'Groen Goed' noemen wij dat. Op de groep houdt dat in dat mensen bezig zijn met de thema's 'Planten' en 'Goed Doen'. Het werk bestaat onder andere uit het stekken van planten, een 2e leven geven aan planten, botanische tekeningen maken en macramé hangers maken. Naast 'Groen Goed' doen we ook allerlei acitiviteiten die gericht zijn op een goede manier van ouder worden, zoals: bewegen, ontspannen en het vertragen van achteruitgang. Er is ook ruimte om individueel bezig te zijn en zelfstandig producten te maken, aan een werkstuk te werken of een eigen rustmoment te nemen. Niets is verplicht en je doet alles op je eigen tempo.

 

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

   

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Contact

 • Bel 020 462 69 35

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Kastanjeplein 60 | 1092 LA | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Kastanjehof is goed bereikbaar met het OV. Tram 1,3,14 en 19 en bus 22 en 37 stoppen in de buurt.