Kunstenaarsportretten

Wie zijn onze kunstenaars?  Wat voor werk maken zij? Met welke vragen kunnen mensen bij hen terecht? Waar worden zij het meest blij van?  

Sasja Haeck

Wie ben jij? 
Mijn naam is Sasja Haeck, ik ben een mezzosopraan en ik kom uit Amsterdam. In juni 2022 ben ik afgestudeerd van de Royal Northern College of Music in Manchester. Hierna ben ik terugverhuisd naar Amsterdam en sindsdien ben ik werkzaam bij verschillende (opera)koren. Daarnaast werk ik nog bij een museum, probeer ik mijn eigen programma te maken en sinds begin 2023 ben ik lid van het ambulant kunstteam van Cordaan. In mijn ogen een prachtig initiatief.  

Met welke vragen kunnen mensen bij je terecht? 
Voornamelijk met zangvragen, maar natuurlijk ook met algemene muziekwensen. Daarnaast weet ik ook veel over ademhaling, theater en taaluitspraak en speel ik ook dwarsfluit.  

Waar wordt je het meest blij van? 
Ik vind het belangrijk om verhalen te vertellen. Muziek is daarin een universele taal en kan ervoor zorgen dat je de wereld om je heen even vergeet. 

Foto: Marleen Annema

Foto: Marleen Annema

Marieke Warmelink

Mijn naam is Marieke Warmelink, met mijn kunst reageer ik op de maatschappij . Ik zet me vooral in voor zichtbaarheid van vrouwen door middel van kunst. Ik houd enorm van schilderen en projecten organiseren. 

Zo maakte ik vorig jaar een project waarbij ik 22 vrouwen uit Noord-Holland portretteerde en hun verhalen deelde. De tentoonstelling reisde door verschillende gemeentes in Noord-Holland.  

Ik vind het fijn om mensen te inspireren met mijn kunst. Ook geef ik graag mijn kennis door en geef ik les.  Door creatief bezig te zijn ga je anders nadenken, je ontspant en ziet dingen van een andere kant. Daarom schilder ik ook vaak een portret op z'n kop. Dan draai ik het doek om. Hierdoor zie ik de lijnen, vlakken en kleuren beter en gaat het oordeel over wat ik schilder weg. Ik gebruik die methode ook in het dagelijks leven. Door anders naar dingen te kijken verander ik mijn perspectief. Hierdoor kom ik los van mijn oordeel te staan en durf ik meer.  

Als ik les geef, kijk ik graag naar wat iemand  al goed kan of leuk vind om te doen. Samen kijken we dan op welke manier we daar een kunstwerk van kunnen maken, of hoe het nét even anders kan. Ik vind het leuk om mensen te leren kennen, en samen dingen te maken, dat vormt een bijzondere band.   

Kazban Arslan

Ik ben geboren in Amsterdam, heb de opleiding kunstgeschiedenis en kunsttherapie afgerond. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. 

Na met heel veel soorten kunst bezig te zijn geweest, begon ik in 2016 geïnteresseerd te raken in de kunst Filografie. Ik ben hartstochtelijk gehecht geraakt aan deze kunst, waarmee ik in eerste instantie als hobby mee begon. 

Om mijzelf te ontwikkelen en alle details van de kunst te leren ben ik in juli 2017 op pad gegaan. In de stad Bursa in Turkije heb ik van zeer ervaren vakmeesters opleiding gekregen. In juli 2018 ontving ik mijn certificaat en goedkeuring van mijn vakmeesters. 

In maart 2020 heb ik in Amsterdam mijn eerste persoonlijke Filografie expositie gegeven, bestaande uit in totaal 100 ontwerpen. Dit was tevens ook de eerste Filografie expositie in Nederland. 

In oktober 2021 heb ik mijn tweede persoonlijke expositie gegeven met wel 80 nieuwe ontwerpen. 

In december 2021 heb ik de titels van filografiekunstenaar en drager van Cultureel Erfgoed gekregen van het Turkse Ministerie van Cultuur. Mei 2023 mijn 3e persoonlijke expositie in Duitsland/Keulen. 

Ik ben geprofessionaleerd in de Kunst Filografie. Daarnaast maak ik kunst met Vilt, Turkse Marmer, Kaligrafie, Gold Leaf Art, Macrame, Sieraden weven. Allerlei soorten vragen over kunst ben ik bereid om te gaan helpen. Ik word blij door bezig te zijn met kunst, door tentoonstellingen en musea te bezoeken. Op vakantie monumenten te bezoeken, verschillende culturen en kunsten te ontdekken. 

Pieter van der Beek

Mijn naam is Pieter van der Beek. Lang geleden studeerde ik af aan de Willem de Kooning academie en sindsdien heb ik als digital designer en art director gewerkt. Tijdens al dit digitale werk waren het potlood en de spuitbus nooit ver weg, en recent ligt de focus ook meer op illustratie en vrij werk met verf, het liefst buiten, op grote muren. Daarnaast geef ik gastlessen en workshops rondom street art en graffiti op scholen voor speciaal onderwijs.

Ik heb voor het Ambulant Kunstteam tot nu toe erg uiteenlopende dingen gedaan, maar het leukst vind ik samen met iemand schilderen. Mensen begeleiden van een idee naar een eindresultaat, en een werkwijze, materiaal en onderwerp kiezen dat aansluit bij iemands eigen voorkeur en talenten. 

Ik vind het supertof als ik een goeie klik heb en ik iemand op een ontspannen manier iets nieuws kan leren, terwijl ik zelf ook wat opsteek van iemands persoonlijke verhaal of schat aan levenservaring.