Locatie

Logeren in De Marius Meijboom

Een fijne logeerplek op IJburg voor kinderen en volwassenen

Marius Meijboomstraat 109-111, Amsterdam

(020) 346 23 00
Een vrouw met donker haar en een meisje in een rolstoel kijken op een groot balkon naar de planten. De vrouw heeft een plantenspuit vast.

Op De Marius Meijboom wonen kinderen en volwassenen met een meervoudig complexe beperking (MCG). Naast wonen, kun je bij ons ook komen logeren.

Meestal slapen de logees met twee op één slaapkamer. Dit doen we om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te logeren.

Alle ruimtes zijn aangepast met moderne apparatuur om het logeren zo fijn en veilig mogelijk te maken.

Wat biedt De Marius Meijboom?

 • De Marius Meijboom is een woon- en logeerhuis, speciaal voor kinderen en volwassenen met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Op de Marius Meijboom bieden wij de bewoners een fijne plek om te wonen.

  Op de Marius Meijboom hangt een huiselijke sfeer. Dit vinden we belangrijk. Er wordt dagelijks gekookt in de grote open keuken en met elkaar gegeten aan de grote tafel. Er is aandacht voor het lichamelijk welbevinden en een waardevolle, leuke invulling van de dag, dit zorgt voor een dynamische werkomgeving.

 • Kinderen hebben een veilige plek nodig, met verzorgers die ze kennen en aan wie ze zich kunnen hechten.

  Op IJburg zijn altijd begeleiders aanwezig om die zorg, ondersteuning en verpleging te bieden die uw kind nodig heeft. Samen werken we aan een prettig en veilig leefklimaat voor uw kind. 

  De begeleiders kennen de cliënten goed en zijn alert op de – vaak kleine - signalen die zij laten zien.

 • Ouders spelen in het leven van de bewoners een belangrijke, centrale rol. De relatie tussen mensen en het onderlinge contact ligt aan het de basis en hun betrokkenheid is groot.

  We delen foto's en video's met ouders, bijvoorbeeld via FaceTime of Whatsapp. We ontvangen dit ook graag terug, met de beelden van thuis leren wij de bewoners en hun familie weer beter kennen.

  Ook in praktische zin wisselen we kennis uit. Ouders kennen hun kind het beste, en daarom vragen wij hen vaak om mee te denken over vragen die wij hebben in de begeleiding.

  Samen met ouders hebben we de ‘samen zien-app‘ ontwikkeld die faciliteert in het meedenken over vraagstukken.

 • De woning staat aan de rand van IJburg. Er is een groot balkon waar we bij mooi weer buiten kunnen zijn. Naast het huis wordt een gracht gegraven, dus we logeren aan het water.

Een jongen zit in een woonkamer op de grond en kijkt omhoog naar allemaal geblazen bellen.

Kennismaken

 1. 1 Meer informatie

  Wil je meer weten of denk je dat woon- en logeerhuis Marius Meijboom de juiste plek voor je is? Bel of stuur een mail en maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

 2. 2 Aanmelden

  Ben je geïnteresseerd in het aanmelden voor wonen, dan kan je contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd of T: (0297) 353 872 @: zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl

Meer informatie

Contact

De Marius Meijboom is goed te bereiken met tram 26 vanaf Centraal Station en met bus 66 vanaf Station Bijlmer Arena. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09:00 - 19:00 uur. 

Telefoonnummer

(020) 346 23 00 

Adres

Marius Meijboomstraat 109-111
Amsterdam 

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.