Locatie

Logeerhuis De Kring

Een fijne logeerplek in Zuidoost voor kinderen en jongeren van 5 t/m 21 jaar.

Soestdijkstraat 2, Amsterdam

(020) 312 23 68
Meisje met grijs shirt en rode nagellak loopt een trap op en kijkt met haar hand tegen haar voorhoofd naar boven. De muur is behangen met grote bloemen en insecten.

In Logeerhuis de Kring kun je ieder weekend logeren vanaf vrijdag 15:00 uur t/m zondag 15:00 uur. De vaste begeleiders bieden jouw kind een veilige en vertrouwde plek.

In de zomerperiode is het logeerhuis één week open voor vakantieopvang.

Wat biedt Logeerhuis De Kring?

 • Een logeerweekend staat in het teken van ontspannen en plezier maken. Elke dag hebben we een afwisselend programma met individuele en gezamenlijke activiteiten voor de kinderen.

  We maken samen wandelingen of uitstapjes, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij om de hoek, en gaan soms naar de bioscoop of de dierentuin.

  Binnenshuis kunnen de kinderen knutselen, spelletjes doen, samen koken met de begeleiders, of gewoon rustig bijkomen van een drukke week

 • In het logeerhuis kunnen telkens 7 tot 10 kinderen logeren, dit is afhankelijk van de groepssamenstelling.

  Elk kind heeft een eigen ruime slaapkamer. Het logeerhuis heeft twee gezellige woon- en speelkamers. Het huis is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

  Binnen het logeerhuis maken we gebruik van de faciliteiten van het Kinderdagcentrum (KDC). Zo maken we gebruik van hun drie afgesloten tuinen waar kinderen kunnen schommelen of glijden, gaan naar de gymzaal, spelen op de hal of gaan we snoezelen.

 • Bij de zorg voor uw kind houden wij rekening met jouw religie, leefstijl en cultuur. Jouw kind kan bij ons bijvoorbeeld halal eten.

  Heeft jouw kind ook medische zorg nodig? Dan bespreken we de mogelijkheden met jou en/of met de medisch specialist van jouw kind.

 • Voordat je besluit om jouw kind te laten logeren in logeerhuis De Kring kun je eerst uitproberen of jouw kind zich thuis voelt bij ons.

  Je bent van harte welkom om met jouw kind meerdere keren te komen kijken, of mee te doen met onze weekendactiviteiten. Tijdens zo'n wenperiode kun je als ouder ook blijven logeren.

Een kamer met witte muren, een keuken, een zithoek met blauwe bank en een televisie. De deur naar de gang staat open.
Meisje met grijs shirt en een paardenstaart zit op een wit bed een boek te lezen.
Een slaapkamer met bed dat je vanuit de muur naar beneden kunt klappen. Op het bed ligt een gekleurde, gehaakte deken.

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je jouw kind wilt aanmelden voor Logeerhuis De Kring, ga dan naar het OuderKindTeam bij jou in de buurt. Zij maken met jou een Perspectiefplan. Dit plan is nodig voor aanmelding. Daarnaast geldt ook nog steeds de Wet langdurige zorg (Wlz).

 2. 2 Vragen over de aanmelding of Cordaan?

  Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

 3. 3 Rondleiding

  Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Veelgestelde vragen

 • Om gebruik te maken van onze diensten heeft jouw kind een indicatie of een beschikking nodig. Er zijn twee mogelijkheden:

  1) De WLZ is geregeld vanuit de overheid. Als jouw kind gebruik maakt van het KDC, valt jouw kind onder de WLZ en heb je een indicatie nodig. De indicatie wordt afgegeven door het Centraal Indicatiebureau Zorg (CIZ).

  2) De Jeugdwet is geregeld vanuit de gemeente. Als jouw kind onder de jeugdwet valt, heb je een beschikking nodig. Deze wordt afgegeven door het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt. Deze is voor de kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan en daarnaast gebruik maken van de weekendopvang en/of vakantieopvang

 • In principe wordt alles vanuit de indicatie betaald. Vanuit Cordaan is het mogelijk om een reiskostenvergoeding aan te vragen voor als je je kind zelf brengt en ophaalt.

 • Ouders halen en brengen hun kinderen zelf, busvervoer is bij ons niet mogelijk en kan niet aangevraagd worden.

Contact

Logeerhuis De Kring is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen je naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station.

Kom je met de auto? Dan parkeer je bij Logeerhuis De Kring gratis.

Adres

Soestdijkstraat 2
1107 HG, Amsterdam
(020) 312 23 68

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.