Locatie

KDC De Schuit

Dagopvang en begeleiding voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Nieuw West

President Allendelaan 403, Amsterdam

(020) 667 00 96
Breed gebouw aan het water met 6 verdiepingen en witte balkons

De Schuit is een plek waar kinderen liefdevol worden opgevangen. Waar ze zich veilig voelen en, zich zo optimaal mogelijk op hun eigen manier en eigen tempo kunnen ontwikkelen. 

Soms heeft je kind meer nodig dan wat een school of kinderdagverblijf je kan bieden. Bijvoorbeeld als er bij jouw kindje sprake is van een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand of psychische problemen.

Op De Schuit kijken we jouw kind is en maken we samen met ouders en ons team van specialisten een plan om je kind te helpen het volgende stapje in zijn of haar ontwikkeling te maken.

We luisteren naar ouders en houden rekening met wensen en vragen waar mogelijk. We vinden een goede band met ouders belangrijk en we werken open, eerlijk en transparant. 

Wat biedt De Schuit?

 • We streven ernaar om onze kinderen een zo normaal als mogelijk leven te bieden. Daarom werken we volgens de visie van Triple C.

  We brengen we onderliggende behoefte van het kind in kaart en hier passen wij onze begeleidingsstijl op aan, zodat we aan deze behoefte kunnen voldoen. We proberen anders te kijken naar moeilijk gedrag, wat ligt er onder dit gedrag?

  Samen met het kind een activiteit tot een succes volbrengen staat centraal, we streven ernaar dat het kind op deze manier competenties opbouwt en een leuke, nuttige dagbesteding heeft. De gehechtheidsrelatie tussen het kind en de begeleider is hiervoor heel belangrijk. 

 • Ieder dag bieden wij een dagprogramma aan met zinvolle activiteiten. Deze worden zorgvuldig samengesteld door de groep.

  De Kinderen zijn van 9:00 uur – 15:00 uur aanwezig op De Schuit. 

 • De Schuit is een kinderdienstencentrum voor observatie, diagnostiek en behandeling met 6 groepen.

  Binnen de groep werken wij ook gesplitst, dit houdt in: In kleine groepen doen de kinderen spel- en leeractiviteiten - zowel binnen als buiten - die passen bij hun leeftijd en mogelijkheden. Zij worden daarbij begeleid door vertrouwde begeleiders, logopedisten, ergotherapeuten en gedragsdeskundigen.

  De Schuit is voor kinderen een veilige basis van waaruit zij kunnen ontdekken, contact maken, en op hun eigen wijze leren. 

“….Mijn kind zit niet op een gewone school maar op een dagbestedingscentrum op een groep waar hij de hele dag wordt gestimuleerd. Waar ze werkjes met hem maken, waar hij gymt, waar hij snoezelt, waar ze in de zandbak spelen, wandelingetjes maken buiten en waar geprobeerd wordt om hem op alle gebieden zoveel mogelijk te stimuleren zodat hij binnen zijn bereik en wat hij kan zo ver mogelijk doorgroeit…”
Moeder van Otis
Kind op de schommel en begeleider erachter lachen samen
Kind en begeleider bouwen een blokkentoren en het kind klapt
Begeleider helpt een kind met eten met een vork

Veelgestelde vragen

 • Een Kinderdienstencentrum (KDC) biedt 5 dagen per week begeleiding en behandeling aan kinderen. Denk aan een gedragsdeskundige die psychologische onderzoeken uitvoert, logopedie, video-interactiebegeleiding en indien nodig ergotherapie. 
   
  Specialistische Kinderopvang (SKO) is dagopvang voor kinderen tot 5 jaar en biedt geen behandeling, maar alleen begeleiding. Deeltijdplaatsing is mogelijk voor een paar dagen per week. 

 • Voor plaatsing op een KDC of SKO is een Jeugdwet indicatie nodig van de gemeente of een WLZ-indicatie. Het Zorgloket Jeugd kan uitleg geven over hoe je deze indicatie aanvraagt.

 • In principe wordt alles vanuit de indicatie betaald. Vanuit Cordaan is het mogelijk om een reiskostenvergoeding aan te vragen voor als je je kind zelf brengt en ophaalt.

 • Ouders halen en brengen hun kinderen zelf, busvervoer is bij ons niet mogelijk en kan niet aangevraagd worden.

"Ik kan zo ontzettend blij worden en kippenvel krijgen als een kind ineens een stapje vooruit maakt. Na maanden voordoen en oefenen zie ik een kind ineens uit zichzelf een keuze maken wat hij wil eten, mijn hand pakken om iets te laten zien, een gebaar maken wat hij niet wil, of een woordje uitspreken. Dat moment, daar doe ik het voor. Dat een kind een stap maakt in zijn zelfstandigheid en communicatie, ook al zijn deze stapjes nog zo klein. En vooral de blik van het kind dat hij ziet dat hij dan ook begrepen wordt, is goud waard."
Hanke Begeleider De Schuit

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je je kind wilt aanmelden ga dan naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt.

 2. 2 Vragen over Cordaan of de aanmelding?

  Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

 3. 3 Rondleiding

  Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Contact

De Schuit is bereikbaar met tram 17 vanaf Centraal Station. Of met de bus vanaf halte Ookmeerweg. Hier kunt u bus 369 nemen tussen Schiphol en Station Sloterdijk. De Schuit is vlakbij het Osdorpplein.

Adres

President Allendelaan 403
1068 VN Amsterdam
(020) 667 00 96

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.