Locatie

KDC De Kring

Dagopvang, naschoolse-, buitenschoolse-, weekend- en logeeropvang aan kinderen van 7 tot 18 jaar in Zuidoost

Soestdijkstraat 2, Amsterdam

(020) 312 23 76
Kind en begeleider bouwen een blokkentoren en het kind klapt

De Kring is een kinderdienstencentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Samen met jou als ouder of opvoeder onderzoeken we de individuele behoeften van jouw kind en bouwen we aan een goede relatie tussen ouders, kind en begeleiders. Vanuit die basisveiligheid stimuleren wij het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van een kind.

Voorop staat dat jouw kind zich bij ons veilig en op zijn gemak voelt en met plezier naar de Kring komt.

Wat biedt De Kring?

 • We kijken wat een kind nodig heeft, maar ook naar wat de ouders nodig hebben om hun kind zo goed mogelijk te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. 

  De eerste drie maanden observeren we jouw kind en doen we testjes. Dat wordt gedaan door de groepsbegeleiders, gedragsdeskundigen en de therapeuten. We bekijken hoe we de ontwikkeling en de zelfredzaamheid van jouw kind kunnen stimuleren.

  Daarna maken we een ondersteuningsplan. Dit is een leerprogramma dat inhaakt op de behoeftes, het niveau en de mogelijkheden van jouw kind. Dit plan bespreken we met jou en zo nodig passen we het programma aan.

 • Het dagcentrum is doordeweeks open van 08.45 tot 15:00 uur. In kleine groepen doen de kinderen samen met leeftijdsgenootjes spel- en leeractiviteiten die passen bij hun leeftijd en mogelijkheden. We gaan ook elke dag naar buiten. Tussen de middag eet jouw kind samen met de andere kinderen.

 • In De Kring zijn er vertrouwde begeleiders op de groep. Zij hebben persoonlijke aandacht voor jouw kind en sluiten aan bij zijn of haar mogelijkheden.

  Naast de begeleiders heeft De Kring diverse therapeuten zoals logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en gedragsdeskundigen. Zij werken individueel met jouw kind, maar ook met kinderen in groepjes. Deze therapeuten adviseren jou en de begeleiders.

 • In De Kring is opvang mogelijk na sluitingstijd van het dagcentrum. Deze naschoolse opvang (NSO) is voor kinderen van 4 tot 18 jaar die overdag verblijven in onze kinderdienstencentra.

  In beperkte mate kunnen ook kinderen die speciaal onderwijs volgen terecht in onze NSO. We bieden NSO aan op maandag en woensdag tot 18.15 uur.

  Tijdens schoolvakanties kan jouw kind terecht in onze buitenschoolse opvang (BSO). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen vindt deze plaats in KDC De Kring of KDC De schuit.

  De groepen voor BSO bestaan uit zeven kinderen van verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus. Elke groep heeft twee deskundige begeleiders. Zij organiseren leuke en ontspannende activiteiten die aansluiten bij de mogelijkheden van jouw kind.

  Voor uitstapjes en extraatjes vragen we een kleine bijdrage per week.

 • Weekendopvang wordt op zaterdag en zondag geboden. Tijdens de weekendopvang is het ook mogelijk om te blijven logeren. Meer informatie over onze weekend- en logeeropvang vind je op de pagina: Logeerhuis De Kring

"Spelenderwijs kunnen kinderen op ontdekking gaan, contact leren maken en kennismaken met nieuw materiaal. We helpen ieder kind om zich op zijn eigen wijze, zo optimaal mogelijk te ontwikkelen."  
Sabrine Persoonlijk begeleider De Kring

Wil je gebruik maken van meerdere diensten van KDC De Kring?

Je kunt dit aangeven bij de persoonlijk begeleider van jouw kind. Samen met de persoonlijk begeleider bespreek je welke mogelijkheden er zijn. Dit kan altijd. De hulp die jij en jouw kind nodig hebben verandert immers steeds.

De persoonlijk begeleider kan ook helpen met het aanvragen van een indicatie of beschikking. Deze heb je nodig om gebruik te maken van de diensten.

Kom je er met de persoonlijk begeleider niet uit of heb je meer informatie nodig, dan kun je contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd. Zie onderaan deze pagina.

Kind op de schommel en begeleider erachter lachen samen
Kind en begeleider bouwen een blokkentoren en het kind klapt
Drie kinderen en twee begeleiders wandelen op straat hand in hand
Begeleider helpt een kind met eten met een vork
Een kind rijdt op de fiets en begeleider de duwt hem vooruit

Veelgestelde vragen

 • Een Kinderdienstencentrum (KDC) biedt 5 dagen per week begeleiding en behandeling aan kinderen. Denk aan een gedragsdeskundige die psychologische onderzoeken uitvoert, logopedie, video-interactiebegeleiding en indien nodig ergotherapie. 
   
  Specialistische Kinderopvang (SKO) is dagopvang voor kinderen tot 5 jaar en biedt geen behandeling, maar alleen begeleiding. Deeltijdplaatsing is mogelijk voor een paar dagen per week. 

 • Voor plaatsing op een KDC of SKO is een Jeugdwet indicatie nodig van de gemeente of een WLZ-indicatie. Het Zorgloket Jeugd kan uitleg geven over hoe je deze indicatie aanvraagt.

 • In principe wordt alles vanuit de indicatie betaald. Vanuit Cordaan is het mogelijk om een reiskostenvergoeding aan te vragen voor als je je kind zelf brengt en ophaalt.

 • Ouders halen en brengen hun kinderen zelf, busvervoer is bij ons niet mogelijk en kan niet aangevraagd worden.

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je je kind wilt aanmelden ga dan naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt.

 2. 2 Vragen over Cordaan of de aanmelding?

  Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

 3. 3 Rondleiding

  Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Contact

KDC De Kring is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen je naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Kom je met de auto? Dan parkeer je bij KDC De Kring gratis.

Adres

Soestdijkstraat 2
1107 HG Amsterdam
(020) 312 23 76

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.