Een illustratie van een groot geel poppetje en klein roze poppetje die hun handen naar elkaar uitreiken.

Feuerstein Centrum

Feuerstein biedt een actieve en prikkelende omgeving waar kinderen gestimuleerd worden tot leren en ontwikkeling. Ons behandelcentrum is een aanvulling op waar zij de rest van de week verblijven, zoals thuis, op school of dagbesteding.

Bij Feuerstein zijn wij ervan overtuigd dat ieder kind wil of kan leren. Onze behandeling is gebaseerd op het gedachtegoed en de ideeën van Professor Reuven Feuerstein (1921-2014): “Kan niet bestaat niet. Als er al plafonds zijn, dan ken ik ze niet”.  

We gaan uit van de stapjes die een kind nog kan zetten. Voor ieder kind onderzoeken we samen welke ondersteuning, begeleidingsstijl of welk materiaal past bij het kind. 

Over ons

 • Bij Feuerstein werken we vanuit het gedachtegoed dat iedereen, ongeacht leeftijd of mate van belemmering, kan leren en ontwikkelen.

  Samen met de kinderen werken we aan opdrachten. Er is een persoonlijke route, die is opgesteld na een uitgebreide intake. We observeren ieder kind nauwkeurig.

  De ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen en onze inschatting van hoe cognitieve functies (denk- en leerfuncties) ontwikkeld kunnen worden, brengen we in kaart.

  De opdrachten zijn uiteenlopend, van bewegingstaken tot taken op papier. Een opdracht kan het spelen van een spelletje zijn, maar ook gewoonweg even de tijd nemen.

  Wanneer een kind leert hoe het leert, kan het zelfvertrouwen groeien. Dat is waar we bij Feuerstein met elkaar aan werken. 

 • Feuerstein Centrum is voor ieder kind vanaf vier jaar. Denk aan kinderen met het Downsyndroom, kinderen met een aandoening in het autistisch spectrum, kinderen met een verstandelijke beperking, (hoog)begaafde onderpresteerders of jongeren met andere leerachterstanden.

  Weet je niet zeker of Feuerstein voor jouw kind kan werken? Je bent altijd welkom met je vraag.

 • Afhankelijk van de hulpvraag van het kind, bieden we op één of meer van de volgende gebieden ondersteuning: 

  • vergroten van zelfvertrouwen;

  • vergroten van zelfredzaamheid en zelfstandigheid;

  • ondersteunen van de emotionele ontwikkeling; 

  • leren uitdagingen aan te gaan, open te staan voor uitdagingen; 

  • vergroten van sociale vaardigheden; 

  • vergroten van leervaardigheden.

 • We werken op verschillende manieren. Individueel, soms in groepjes en altijd met de betrokkenheid van ouder(s)/verzorgers. Aandacht en rust kenmerkt wat we doen.

  We verdiepen ons in het kind en in de omgeving van het kind. Waar nodig betrekken wij mensen die daarin belangrijk zijn.

  De manieren van werken en middelen die we gebruiken zijn verschillend. Ieder kind komt 2 uur per week en werkt met twee verschillende begeleiders.

  We kunnen werken in de speelhoek, maar ook aan tafel. Soms koken we, verven we of gaan we naar de gymzaal. We hebben de ruimte om te wisselen van setting en materiaal. Speelse inspanning is waar we in geloven en hoe we werken. Zowel fysiek als geestelijk.

  Ieder kind wordt tot inspanning uitgenodigd en uitgedaagd. Op een eigen manier en eigen tempo. Zo kan ieder kind goed toegerust een eigen weg in de wereld vinden.  

   

 • Neem gerust contact op.
  E: feuerstein@cordaan.nl
  T: (020) 312 23 66

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je jouw kind wilt aanmelden, kun je het aanmeldformulier invullen en naar ons toesturen.

 2. 2 Meer informatie

  Weet je niet zeker of Feuerstein voor jouw kind kan werken? Je bent altijd welkom met je vraag.

 3. 3 Kennismaking

  Zodra wij het aanmeldformulier hebben ontvangen, maken we een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Wil je meer weten? Neem gerust contact op. 
E: feuerstein@cordaan.nl 
T: (020) 312 23 66 

Adres
Sleewijkstraat 36
1107 TV Amsterdam

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.