Een illustratie van paarse vorm met een lachend gezichtje. Daarnaast kleine gekleurde vormen.

Zorgonderwijsgroepen

Zorgonderwijsgroepen bieden dagbesteding in scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs voor kinderen van 4-12 jaar en 12-18 jaar.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het onderwijs, werken we met leerlijnen. In kleine groepen doen de kinderen speel- en leeractiviteiten. Zij krijgen persoonlijke aandacht, ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden en leren in eigen tempo schoolse vaardigheden en omgang met andere schoolkinderen.

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je je kind wilt aanmelden ga dan naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt.

 2. 2 Vragen over Cordaan of de aanmelding?

  Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

 3. 3 Rondleiding

  Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Waar vind je ons?

 • Gebouw Speciaal Onderwijs zog Heldringschool. Donker gebouw met verlichte ramen, groen en warm witlicht.

  ZOG Heldringschool

  De zorgonderwijsgroep Heldringschool SO is een dagbehandelingsgroep waar multidisciplinaire behandeling wordt geboden binnen het speciaal onderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar met een verstandelijke beperking. Er zijn twee groepen op de eerste etage met ongeveer zeven kinderen per groep. Adres Bosrankstraat 1 1032 LH Amsterdam

  Heldringschool Speciaal Onderwijs(externe link)
 • Ingang gebouw speciaal onderwijs Alphons Laudy School. Houten gevel met kleurrijke letters en ramen.

  ZOG Alphons Laudy SO

  De zorgonderwijsgroep Alphons Laudy SO is een dagbehandelingsgroep waar multidisciplinaire behandeling wordt geboden binnen het speciaal onderwijs. De zorgonderwijsgroepen bevinden zich op de eerste etage van de Alphons Laudy SO. Wij hebben drie groepen van ongeveer zeven kinderen met een verstandelijke beperking. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de vier en twaalf jaar.

  Alphons Laudy Speciaal Onderwijs(externe link)
 • ZOG Alphons Laudy VSO

  De zorgonderwijsgroep Alphons Laudy VSO is een dagbehandelingsgroep waar multidisciplinaire behandeling wordt geboden binnen het voortgezet speciaal onderwijs. We hebben twee groepen van ongeveer zeven jongeren per groep met een verstandelijke beperking. De jongeren hebben de leeftijd tussen elf en zeventien jaar.

  Alphons Laudy Voortgezet Speciaal Onderwijs(externe link)
 • Gebouw speciaal onderwijs Drostenburg school. Twee verdiepingen met grote glazen ramen.

  ZOG Drostenburg

  De zorgonderwijsgroep Drostenburg SO is voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en een revalidatievraag en/of een motorische beperking. De zorgonderwijsgroep is een dagbehandelingsgroep waar multidisciplinaire behandeling wordt geboden binnen het speciaal onderwijs. Er zijn twee groepen met ongeveer zeven kinderen. De kinderen zijn tussen de vier en twaalf jaar.

  Drostenburg Speciaal Onderwijs(externe link)
 • Gebouw Speciaal Onderwijs Van Koetsveldschool. Zorgonderwijsgroep. Schoolplein met houten speeltoestellen.

  Van Koetsveldschool SO

  De zorgonderwijsgroep van Koetsveldschool SO is een dagbehandelingsgroep waar multidisciplinaire behandeling wordt geboden binnen het speciaal onderwijs. We hebben twee groepen, eentje in de onderbouw en eentje in de bovenbouw, de groepen hebben ongeveer zeven kinderen met een verstandelijke beperking. De leeftijd is tussen vier en twaalf jaar.

  Van Koetsveldschool Speciaal Onderwijs(externe link)

Veelgestelde vragen

 • Grootte van de klas. ZOG’s kleinere groepen dan de andere groepen op school. Er werken begeleiders met een zorgdiploma. Dagbesteding voor kinderen in een schoolse omgeving, doorstroming. 

 • Wel of niet?

 • Voor plaatsing op een ZOG is een Jeugdwet indicatie nodig van de gemeente of een WLZ-indicatie. Het Zorgloket Jeugd kan uitleg geven over hoe je deze indicatie aanvraagt.

 • Vanuit de basis zou er voor iedereen die in Amsterdam woont vervoer moeten zijn. Echter is er sprake van een stedelijk vervoersprobleem. Daarom vragen we ouders zo veel mogelijk om hun kind(eren) zelf te brengen en te halen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kijken ouders zelf met de locatie kijken of er vervoer geregeld kan worden. Voor kinderen die buiten Amsterdam wonen is vervoer niet mogelijk.

 • In principe wordt alles vanuit de indicatie betaald. Vanuit Cordaan is het mogelijk om een reiskostenvergoeding aan te vragen voor als je je kind zelf brengt en ophaalt.

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.