Een illustratie van paarse vorm met een lachend gezichtje. Daarnaast kleine gekleurde vormen.

Kinderdagcentra

Bij ons kunnen kinderen zich ontwikkelen in hun eigen tempo, op hun eigen manier in een omgeving waarin het kind zich veilig voelt.

Soms heeft je kind extra aandacht nodig, bijvoorbeeld door een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of psychiatrische problemen. Een kinderdagverblijf of school kan die extra hulp niet altijd bieden. Wij hebben centra die deze specialistische hulp wel kunnen geven. 

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je je kind wilt aanmelden ga dan naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt.

 2. 2 Vragen over Cordaan of de aanmelding?

  Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

 3. 3 Rondleiding

  Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Drie gebouwen staan naast en voor elkaar: een roze gebouw van vier etages, een breed blauw gebouw met 1 etage en een oranje eengezinswoning.

Overzicht kinderdagcentra

Waar vind je ons?

Overzicht kinderdagcentra

Veelgestelde vragen

 • Een Kinderdienstencentrum (KDC) biedt 5 dagen per week begeleiding en behandeling aan kinderen. Denk aan een gedragsdeskundige die psychologische onderzoeken uitvoert, logopedie, video-interactiebegeleiding en indien nodig ergotherapie. 
   
  Specialistische Kinderopvang (SKO) is dagopvang voor kinderen tot 5 jaar en biedt geen behandeling, maar alleen begeleiding. Deeltijdplaatsing is mogelijk voor een paar dagen per week. 

 • Voor plaatsing op een KDC of SKO is een Jeugdwet indicatie nodig van de gemeente of een WLZ-indicatie. Het Zorgloket Jeugd kan uitleg geven over hoe je deze indicatie aanvraagt.

 • In principe wordt alles vanuit de indicatie betaald. Vanuit Cordaan is het mogelijk om een reiskostenvergoeding aan te vragen voor als je je kind zelf brengt en ophaalt.

 • Vanuit de basis zou er voor iedereen die in Amsterdam woont vervoer moeten zijn. Echter is er sprake van een stedelijk vervoersprobleem. Daarom vragen we ouders zo veel mogelijk om hun kind(eren) zelf te brengen en te halen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kijken ouders zelf met de locatie kijken of er vervoer geregeld kan worden. Voor kinderen die buiten Amsterdam wonen is vervoer niet mogelijk.

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.