Hydrotherapie voor mensen met een verstandelijke beperking

Hydrotherapie bij Cordaan is speciaal voor cliënten met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking (licht, matig of ernstig meervoudig) die bijvoorbeeld een klacht of aandoening hebben waardoor ‘bewegen op het droge’ niet mogelijk is, klachten hebben in spieren en gewrichten (zoals artrose, reuma en fibromyalgie), neurologische aandoening, enzovoort. Hydrotherapie is niet alleen voor mensen die bij Cordaan wonen, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking van 'buiten'. Informeer naar de mogelijkheden via fysiotherapievg@cordaan.nl.

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie/oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. We maken gebruik van de gewichtsloosheid van het menselijk lichaam in het water en de temperatuur van het water (32 graden Celsius). Ook voor wie niet actief kan zwemmen, is hydrotherapie een geschikte behandelmethode. Onder begeleiding van een ervaren therapeut voert u verschillende oefeningen uit. Door de opwaartse druk van het water zijn veel van deze oefeningen gemakkelijker uit te voeren, andere oefeningen worden zwaarder door de extra weerstand van het water.

Diagnostiek
De fysio-/oefentherapeut werkt op verwijzing van de gedragsdeskundige, AVG (arts verstandelijk gehandicapten) en huisarts. Om de juiste behandeling te kunnen starten, doet de therapeut eerst een observatie of onderzoek in uw dagelijkse situatie. Daarna volgt een intakegesprek met fysiotherapeutisch onderzoek in een van onze fysiotherapieruimtes.

Kleding
Bij hydrotherapie is het verplicht badkleding te dragen.

Waar?
De hydrotherapie behandeling wordt op dit moment geboden op woon- en dagcentrum de Werf en in het AGO-bad te Diemen. De hydrotherapie sessie duurt ca. 45 minuten.

Aanmelden
Met een verwijzing van de huisarts, AVG of gedragsdeskundige kan u zich aanmelden voor de hydrotherapie via:
E: fysiotherapievg@cordaan.nl