Help I need some body

Theater LeBelle, DEGASTEN en Theatergroep Bambie maakten in de voorstelling 'Help I need some boby' de complexiteit van ‘zorg’ zichtbaar.  “Zorg is wat mensen mensen maakt. Maar als zorg zo belangrijk is, waarom zorgen we er dan zo slecht voor?”  (uit ZORG van Lynn Berger)

Help I Need Some Body gaat over zorgen voor elkaar en jezelf.
Over vallen en opstaan.
Dragen en gedragen worden.
Vasthouden en loslaten.
Over de troost van nabijheid en het fysieke contact.
De een schreeuwt om hulp. De ander is onzichtbaar.
Wie is de redder en wie is in nood?

Een beeldende, poëtische voorstelling van Theater LeBelle, Mimetheatergroep Bambie en DEGASTEN waarin mensen van verschillende generaties het vragen om hulp en het bieden van hulp, uitvergroten tot een absurdistisch verschijnsel.
De voorstellling is gespeeld in theaters in Almere, Amsterdam, Den Haag Rotterdam en Utrecht.

OVER DEGASTEN
DEGASTEN maakt interdisciplinair montagetheater over actuele onderwerpen gebaseerd op de belevingswereld van hun jonge spelers. De spelers zijn mede-makers en dragen verhaallijnen aan die worden omgezet naar theatrale, intense vertalingen. Het werk is vaak fysiek en associatief en is dynamisch in beeld en muziek. DEGASTEN onderzoeken voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwen de confrontatie met hun publiek niet. DEGASTEN geeft theaterlessen en begeleidt talentvolle jongeren om door te stromen naar vervolgtrajecten, het kunstvakonderwijs of het (semi)professionele werkveld. www.theaterdegasten.nl

OVER MIMETHEATERGROEP BAMBIE  
Al meer dan vijfentwintig jaar maakt Mimetheatergroep Bambie geestig en meeslepend beeldend theater waarin het lichaam de spiegel is van de menselijke ziel. Absurdistisch, even dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel. Sinds de oprichting, toen kernleden Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter nog op de Mime-opleiding zaten, is Bambie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse theater.

CREDITS
Van en met: Daisy Blom, Mher Brutyan, Nilay Ceber, Rutger Esajas, Wail Hegazy, Sergio Helstone, Bibi van der Hoek, Sem Jonkers, Paul van der Laan, Hannah van der Meer, Floor ter Meulen, Dayna Martinez Morales, Brigitte Ommen, Jelle Ozinga, Jochem Stavenuiter, Stevanio Talea, Sim Tesfai, Doris Wennekers, Soumaya Wong.
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Lichtontwerp:  Desirée van Gelderen
Techniek: Roel Verberne
Kostuums: Johanna Trudzinski & Chaja Dams
Decorontwerp: Hester Jolink
Geluidsontwerp: Gaby Damude (DJ Lovesupreme)
Assistent Geluid: Christopher van der Meer
Campagnefoto’s / grafisch ontwerp: SYB – Sybren Kuiper
Contextprogramma: Nicky Vroegop
Artistiek advies: Florian Hellwig
Intimiteitscoördinator: Geerten Stumpel
Begeleider spelers Theater LeBelle: Ot Kleiterp
Productie: Vanessa Lagadeau / Ellen van Bunnik / Kim Eldering / Bartu Gündüz
Communicatie: Lonneke van Eden / Zoila Plet/ Aike Jansen
Zakelijke leiding: Sènami Awunou / Tamara Keasberry
Met dank aan: Podium Mozaïek, Nowhere, Broedplaats de Vlugt, Dokzaal, Corrosia.