Ambulant Kunstteam

Het Ambulant Kunstteam Cordaan heeft plek voor Amsterdammers met een kunst-vraag! In 2022 is het Ambulant Kunstteam Cordaan van start gegaan. Dit team bestaat uit een 50-tal Amsterdamse kunstenaars en kunstdocenten uit diverse disciplines die beschikbaar zijn om met u aan de slag te gaan op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. 

Komt u in aanmerking voor dagbesteding? Dan kunt u kiezen voor een koppeling via het Ambulant kunstteam. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt neem dan contact met ons op. We zoeken het graag voor u uit. 

We starten altijd met een verkennend gesprek waarbij een medewerker Kunst en Zorg bij u op bezoek komt en de mogelijkheden bespreekt. U kunt in dit gesprek aangeven wat uw wensen en behoeftes zijn. Samen met u wordt er dan een keuze gemaakt uit deze opties: 1-op-1 koppeling of groepsactiviteiten.

1-op-1 koppeling

Voor een periode van zes weken gaat u 1,5 uur per week samen met een kunstenaar naar keuze werken aan een vraag, wens of idee dat u zelf inbrengt. De ontmoetingen vinden plaats op een plek naar keuze. Bijvoorbeeld bij u thuis of juist in het atelier van de kunstenaar of in een museum. Wat voor u prettig is. Is er een wederzijdse klik, dan bekijken we of de koppeling structureel ingezet kan worden voor een periode van zes maanden tot een jaar.

Groepsactiviteiten

Liever iets ondernemen in een groep? Daar kunnen we u ook bij helpen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een boekenclub, zangkoor of een tekencursus in de buurt dan helpen we u graag op weg en adviseren we u over de mogelijkheden en koppelen u aan de juiste partners. Wanneer uw wens past bij aanbod dat vanuit Cordaan georganiseerd wordt, kunnen we u bij een van de collega's aanmelden. Wanneer er binnen Cordaan geen passend aanbod is, vragen we “Welzijn op Recept” om met u mee te zoeken naar activiteiten. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in activiteiten in buurthuizen en in de wijk. 

Voorbeelden van vragen

  • "Mijn handen doen het steeds minder goed maar ik zou ze heel graag blijven trainen. Met klei bijvoorbeeld! En dan oefenen zodat ik zelf een mooie fruitschaal in keramiek kan maken."  
  • "Ik wil graag iets nalaten aan de mensen die achterblijven als ik er niet meer ben."  
  • "Mijn moeder spreekt geen Nederlands maar heeft haar hele werkende leven als coupeuse gewerkt. Ze wil graag samen met iemand met textiel werken". 

Kosten

Goed om te weten dat er voor u geen kosten aan verbonden zijn. De kunstenaars worden voor hun inzet betaald vanuit de zorgindicatie WMO en Wlz – dagbesteding.

Aanmelden

Heeft u interesse? Neem dan contact op met het Ambulant Kunstteam. Er volgt dan een kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch maar we komen ook graag bij u langs. Dan kijken we samen met u waar u behoefte aan heeft.

Contact

E: kunstenzorg@cordaan.nl