Werken bij Ikea

Ikea is een van de meest bekende meubelwinkels in Nederland. Bijna iedereen heeft wel iets van Ikea in huis; een bank, bed, kast of kleinere spullen zoals borden, een fotolijst of plant. Bij het Leerwerkbedrijf is het mogelijk om in een groep te werken voor deze grote Zweedse meubelgigant.

Over Ikea

Ikea Amsterdam is een hele grote winkel in Amsterdam Zuidoost. De winkel is wel 37.000 m2 groot. Elke dag komen veel klanten naar Ikea. Bij Ikea pakken de klanten zelf wat ze nodig hebben. Naast de winkel is er ook een restaurant en snackbar. Het is een gezellige drukke winkel.

Past dit bij jou? 
Bij Ikea werken wij in twee groepen. Er is een groep die in het magazijn werkt en een groep die in de winkel werkt. In het magazijn komen geen klanten. Het is daar rustig en overzichtelijk en de begeleider is in de directe omgeving aanwezig.

In de winkel werk je op een afdeling. Dat kan de afdeling kindermeubilair, bedtextiel of keukenaccessoires etc zijn. Je kunt in de winkel meehelpen als je in staat bent om zelfstandig te werken. De begeleider is hier wat meer op afstand omdat die door de winkel loopt. Wel word je gekoppeld aan een medewerker van Ikea. Het is een drukbezochte winkel dus goed klantcontact is heel belangrijk. Klanten vriendelijk te woord staan, er netjes uitzien en soms een vraag beantwoorden of doorverwijzen naar een Ikea medewerker hoort bij het werk. 

Voor zowel de winkel als in de magazijn is het handig als je kunt staan, lopen en goed kunt tillen. Omdat Ikea zo groot is, helpt het jou als je in staat bent om de weg te leren in de winkel. 

Wat kun je leren?
Dit is wat je bij ons kunt leren. Je hoeft niet alles te kunnen of te willen. Wat je leuk vindt of goed kan, daar helpen wij jou verder in.

  • Demonteren en sorteren van binnengekomen/afgekeurde artikelen;
  • Afval en artikelen sorteren;
  • Verpakkingen verwijderen;
  • Vakken vullen in de winkel;
  • Retour-artikelen terugzetten;
  • Spiegelen;
  • Winkel netjes maken;
  • Werken in de personeelskantine;
  • Producten sorteren die verkeerd geplaatst zijn.
Adres
Hullenbergweg 2
1101 BL Amsterdam
 
Bereikbaarheid
Metro 50 en 54 richting Gein stopt in de buurt. Halte Bullewijk en uitgang richting Bullewijkpad.
 
Werktijden:
Er zijn verschillende dagindelingen mogelijk.
Normaliter start de werktijd om 7.30 uur. Is dat te vroeg voor jou? Dan is het mogelijk om in overleg andere tijden af te spreken.
 

Meer informatie
Op de pagina van Het Leerwerkbedrijf vind je meer informatie over werk en dagbesteding.
Meer weten over Ikea Amsterdam op https://www.ikea.com/nl/nl/stores/amsterdam/ 

Meer weten of aanmelden:
Neem dan contact op met onze afdeling instroom via 020-2290088
Mail: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Om bij ons te kunnen werken heb je een indicatie nodig. Hebt je die nog niet, dan kunnen wij het voor je aanvragen.