Locatie

Bouw en infrastructuur

Werken in de techniek

Amsterdam

Bouwvakkers maken vlechtwerk voor een betonvloer

Heb je altijd al stoer werk willen doen? Werk je graag met je handen en wil jij samen met collega's bouwen aan iets groots? Dan is de bouw misschien wat voor jou.

Wat begint met een tekening, wordt stukje voor stukje gebouwd tot iets groots. Iets waar iedereen gebruik van kan maken, zoals een huis, flat of kantoorgebouw.

Wanneer je in de infrastructuur werkt, dan werk je mee aan wegen, tunnels of bruggen. En wanneer het af is, kan je later zeggen: 'Kijk, daar heb ik aan meegebouwd!'

Welke bedrijven

Cordaan werkt voor de leerwerkplekken in de sector Bouw en infrastructuur samen met Dura Vermeer, VolkerWessels en PK Waterbouw.

Een bouwhelm en werkhandschoenen
Twee bouwvakkers steken hun duim op tijdens het werk
Mensen staan in een werkplaats met houten balken

Goed om te weten

 • In deze sector kun je groeien. Je kunt de eerste kneepjes van het vak in een beschutte omgeving leren zoals zagen, timmeren en schuren. Wanneer je toe bent aan een volgende stap is het mogelijk om in de werkplaats van een bedrijf te werken. Daar maak je onderdelen die nodig zijn voor de bouwconstructies. Het is onze ambitie om uiteindelijk werkplekken te kunnen bieden op de bouwplaats zelf.

  Om die ambitie te halen zijn wij momenteel bezig met het ontwikkelen van leerlijnen voor de Bouw & Infrastructuur. Leerlijnen die stapsgewijs naar erkende certificaten kunnen toe leiden bijvoorbeeld het heftruck certificaat, zaagpas, VCA (veiligheid checklist aannemers) of GPI certificaat (generieke poort instructie).

  • Werken met handgereedschap;

  • Werken met machines;

  • Veiligheidsregels op de bouwplaats;

  • Assisteren bij werken met draaistempels;

  • Beton storten;

  • Afzetten van wapening;

  • Bouwtekening lezen;

  • Bekistingen timmeren;

  • Verwijderen en schoonmaken van stelwerk;

  • Verwerken van restmaterialen;

  • VCA (veiligheid checklist aannemers);

  • GPI (generieke poort instructie).

 • Werken in de Bouw en infrastructuur is fysiek werk. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt lopen, staan en met je handen kunt werken. Dat je een beetje handig bent kan je enorm helpen bij dit werk en het kunnen leren omgaan met verschillende machines ook.

  Op de bouwplaats gelden regelmatig hele strenge veiligheidsvoorschriften waar je je echt aan moet houden. Het is daarom erg belangrijk dat je goed kunt luisteren naar de instructies van de begeleider of uitvoerder. Deze instructies zijn voor jouw eigen veiligheid.

  In de bouw werk je altijd in een team. Samenwerken moet dan bij jou passen. Verder moet je het leuk vinden om buiten te werken, met je handen te werken en kan je goed tegen veel omgevingsgeluid zoals het gebeuk van machines of het geluid van veel zwaar verkeer.

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Veilig werken in de bouw

Om op een bouwplaats te mogen werken heb je het één en ander aan certificaten nodig zoals de VCA en de GPI. Het is bij ons mogelijk om stapsgewijs deze erkende certificaten te behalen mits jij daartoe in staat bent.

Deze certificaten zijn landelijk erkend. Wij ontwikkelen een nieuwe leerlijn veiligheid, waarbij je in kleine stappen en op je eigen niveau leert hoe je veilig in de bouw kunt werken.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl