Locatie

Stadsschouwburg ITA

Werken in de horeca en catering

Leidseplein 26, Amsterdam

Bij de Stadsschouwburg ITA ga je werken op een van de gezelligste pleinen in Amsterdam en in een van de mooiste gebouwen van het Leidseplein. Dagelijks ontvangt de Stadsschouwburg honderden bezoekers voor een hapje en een drankje en/of om te genieten van theatershows, cabaret, dans- en muziekvoorstellingen.

Bij de Stadsschouwburg ondersteunen wij de Horeca & Catering, schoonmaak en facilitaire werkzaamheden.

Goed om te weten

 • In de Stadsschouwburg ga je werken met veel verschillende mensen en collega's. Je werkt in een team met de begeleider in de buurt. Als team helpen wij mee bij de horeca afdeling, schoonmaak en facilitaire werkzaamheden.

  Je start elke dag om 9 uur met het klaarzetten van de brasserie en het opbouwen van het terras. Als team hebben wij onze eigen keuken. We helpen bij de voorbereidingen voor de lunch en het diner.

  Eén keer per week gaan jij en je collega's ambachtelijk en biologisch koken voor het personeel in de kantine op de 7e verdieping, met prachtig uitzicht over Amsterdam.

 • Je leert om de tafels klaar te zetten en later weer schoon te maken. In de keuken leer je bijvoorbeeld hoe je patat maakt met de frituurpan. En hoe je alles afwast in de spoelkeuken.

  Ook leer je om gerechten te maken, zoals appeltaart en tosti's.

  We werken hier met de Leerlijnen voor de Horeca en Facilitair. Bij een goede ontwikkeling kunnen de Leerlijnen gekoppeld worden aan onderdelen van een erkende opleiding, MBO Horeca en de door de branche erkende Facilitaire opleiding.

 • De Stadsschouwburg is een plek waar veel mensen komen. Het kan er druk en rumoerig zijn. Je moet goed kunnen staan en veel kunnen lopen. En niet alle plekken zijn even goed bereikbaar. 

  Van de Stadsschouwburg krijg je werkkleding in de vorm van bovenkleding. Hiermee ben je te herkennen als medewerker. Je netjes gedragen, gastvrij omgaan met klanten en er netjes uitzien is een belangrijk onderdeel van het werk.

Veilig en beschut

Je kunt je bij de Stadsschouwburg in verschillende werkzaamheden en niveaus ontwikkelen. Als je voldoende ervaring hebt opgedaan in de groep, kun je doorgroeien naar een zelfstandige werkplek binnen de Stadsschouwburg. 

Ook helpen we vaak teams wat extra hulp kunnen gebruiken. Als deelnemer krijg je zo de kans om nieuwe dingen te leren.

Werken voor de Stadsschouwburg heeft een paar voordelen. Je kunt een bekende Nederlander tegenkomen, je mag mee lunchen en soms kun je zelfs een voorstelling bijwonen!

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Contact

Adres

Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam

Bereikbaarheid

De Stadsschouwburg is zeer goed te bereiken met openbaar vervoer. Tram 1, 2, 5, 7, 12 stopt voor de deur.

Met de auto is het minder goed bereikbaar. Er is weinig plek en parkeren is duur. Parkeerkosten bedragen rond de €7,50 per uur.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl