Locatie

Atelier Noord

Werken in de horeca en catering

Gedempt Hamerkanaal 25, Amsterdam

020 4942142
Twee vrouwen zitten aan tafel in de keuken appels te schillen.

Wil je werken in het creatieve hart van Bijzonder Amsterdams, maar is het werken met eten meer jouw passie? Bij de horeca-afdeling van Atelier Noord kun je in een beschutte omgeving horecagerichte werkzaamheden uitvoeren.

Je hoeft niet alles meteen te kunnen of te willen. Wat je leuk vindt of goed kan, daar helpen wij jou bij.

Goed om te weten

 • In de levendige vogelbuurt in Amsterdam Noord ligt ons Atelier Noord. Dit is het creatieve centrum van Bijzonder Amsterdams.

  Je gaat werken in de keuken van Atelier Noord en werkt samen met collega's. Er heerst een huiselijke en gezellige sfeer waar iedereen welkom is. Met collega's en de begeleider serveer je op meerdere momenten koffie en thee, bereid je de lunch voor, bak je appeltaarten en houd je samen de keuken en eetruimte schoon.

 • Je leert om tafels te dekken voor de lunch en om boodschappen te doen. We gaan ook de lunch klaarmaken en taarten bakken. Je leert hoe je de voorraden bijhoudt.

  Daarna gaan we alles ook weer schoonmaken. Je leert dus ook hoe je moet schoonmaken en hoe je netjes werkt.

  Je werkt volgens de leerlijnen voor de horeca. Dat betekent dat wat je leert, past bij de MBO-opleiding Horeca.

 • De horeca-afdeling van atelier Noord is een veilige en beschutte plek waar je, zonder werkdruk, ervaring op kunt doen. Op een rustig en laagdrempelig tempo leer je hier de eerste kneepjes van het vak.

  In de horeca sta en loop je veel, dus het helpt als je dat goed kunt. Ook werk je veel met etenswaren, het is daarom belangrijk dat je schoon en netjes kunt (leren) werken.

Iemand houdt balletjes deeg in zijn handen.
Een versgebakken appeltaart van dichtbij

Veilig en beschut

De horeca-afdeling van atelier Noord is een veilige en beschutte plek waar je, zonder werkdruk, ervaring op kunt doen. Op een rustig en laagdrempelig tempo leer je hier de eerste kneepjes van het vak. In de horeca sta en loop je veel, dus het helpt als je dat goed kunt. Ook werk je veel met etenswaren, het is daarom belangrijk dat je schoon en netjes kunt (leren) werken.

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Contact

Adres

Gedempt Hamerkanaal 25, 1021KL Amsterdam
Tel. (020) 494 21 42

Bereikbaarheid

Atelier Noord is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het is op loopafstand van de metrohalte Noorderpark en bushalte van Johan van Hasseltweg. De pond Oostveer F1 is op 5 min loopafstand.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl